Gönderen Konu: Araç içine su dolması?  (Okunma sayısı 6199 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
Araç içine su dolması?
« : Şubat 21, 2010, 22:55:15 »
Merhaba arkadaşlar,

1993 model Corolla aracımın son 2 haftadır yağmur yağdığında sağ ön taban ve sağ arka tabanın üstünde 1-1.5 cm su birikmekte. Her seferinde temizliyorum ancak hemen ilk yağmurda maalesef aynı şekilde oluyor. Bugün arabayı yıkattım ve yağmurdaki kadar çok olmasada maalesef yine su birikti. Camlardan ve kapı fitillerinden herhangi bir sızıntı yok. Tabandan başka bir yerdede ıslaklık yok. Sanki arabanın tabanı yerdeki suyu vakumluyor gibi :)

Daha önceden böyle bir sorunla karşılaşan veya bu konuda çözüm önerebilecek arkadaşlar varmı?

Şimdiden teşekkürler...
Opel Corsa D Enjoy

Toyota Club Türkiye

Araç içine su dolması?
« : Şubat 21, 2010, 22:55:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç içine su dolması?
« Yanıtla #1 : Şubat 21, 2010, 23:02:02 »
Çürümüş olabilir mi :ıslık:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 21, 2010, 23:03:43 »
Tabiki olabilir sonuçta 93 model. Ama neresi çürümüş olabilir. Dış kaportada gözüken herhangi bir çürük yok.
Opel Corsa D Enjoy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #3 : Şubat 21, 2010, 23:04:52 »
daha önceki aracım reno 9 idi dediğiniz gibi aynı sorun bendede oldu?bir sabah yokuş aşağı bıraktığım zaman aracın ön tarafında 2 cm su vardı?benim araca daha önceden arkadan çarpma olmuştu ve bagaj kapağına kadar yamulmuştu?ben çok uğraştım ama bir türlü çözemedim.ama arka stopları kontrol etmende fayda vardır.genelde arkadan doluyordu benim araca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 21, 2010, 23:08:27 »
Benimde aklıma geldi kontrol ettim ama bagajın içi kuru hiçbir yerinde ıslaklık yok...
Opel Corsa D Enjoy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Şubat 21, 2010, 23:15:38 »
vallahi çok zor bir durum benim de başıma geldiği için biliyorum.allah kolaylık versin?benim yapmadığın numara kalmadı ama iyi bir kaportacı bu işi çözer?güngörende mithat usta var istersen ona bir göster yakınsan tabi?eski toyota servis ustası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 21, 2010, 23:17:05 »
Yok ben Anadolu yakasındayım. Ters kalır orası. Ama dediğin gibi kaportacı yolu gözüktü galiba.
Opel Corsa D Enjoy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #7 : Şubat 22, 2010, 02:51:05 »
Paspasları ve taban halısını kaldırmanızı onerırım benım 95 corollamdada aynı sorun vardı paspasların altında bir güzel su bırıkıntısı oluyordu altına yatınca gozuken bırsey yoktu taban halısı les gıbı kokmaya baslayınca sokup baktımkı kapı esıklerının altı curumus su bırıkıntılerıne girdikce sular bırıkmıs. sizinkıde aynı sorun olabılır,Çozümü çürüyen yerlerı macunlatıp aracın altını ziftlemektir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 22, 2010, 08:41:39 »
cumhur cum merhaba .aracının sıkıntısı büyük ihtimalle ön camın altındaki silecek ekipmanlarının aşağsında gider deliklerinin tıkanmasından kaynaklanıyor.aynı şekilde arka tarafında gider delikleri zamanla tıkanmıştır ve su birikmesi yaparak içeriye taşıyor bunun sebide aracının kapalı garaj olmaması sanırım sürekli sokakta durması . nedenide ağaç yaprakları toz çamur vb. gibi.   gerçi kapalı garaj arabası olsa bile bu olur ama çok nadir.

Teşekkür ederim. İlk olarak o delikleri bulup temizlemeye çalışacağım. Eğer yerini biliyorsanız daha detaylı anlatırsanız sevinirim.

Paspasları ve taban halısını kaldırmanızı onerırım benım 95 corollamdada aynı sorun vardı paspasların altında bir güzel su bırıkıntısı oluyordu altına yatınca gozuken bırsey yoktu taban halısı les gıbı kokmaya baslayınca sokup baktımkı kapı esıklerının altı curumus su bırıkıntılerıne girdikce sular bırıkmıs. sizinkıde aynı sorun olabılır,Çozümü çürüyen yerlerı macunlatıp aracın altını ziftlemektir...

Teşekkür ederim. İlk olarak tahliye deliklerini bulup temizliyeceğim. Sorunum çözülmezse halıları kaldırıp kontrol edeceğim.
Opel Corsa D Enjoy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 22, 2010, 11:03:29 »
Bende sadece sürücü koltuğunun önünde dikkatimi çekiyor halı kış aylarında genelde  ıslak. Kapalı garajım da  var ama  her zaman garaja koymaya eriniyorum. İki adet nizamiye kapısı açmam gerektiğinden. Benim sadece oradaysa bakmam gereken yer daha  sınırlı sanırsam. Camın altındaki tahliye kanalları  temiz onlardan eminim. Cam fitilleri de sağlam gibi duruyor. O zaman alta bakmam gerekecek galiba buradan okuduklarım kadarıyla. Başkaca kontrol etmem gereken bir yer var mı arkadaşlar ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 23, 2010, 10:50:20 »
Arkadaşlar ben sorunun kaynağını  buldum. Umarım sizinkilerde  aynıdır. Aracı life kaldırdık. Alttan  baktık. Her koltuğun  altında sanki havalandırma veya aracın içine su girmesi gibi durumlarda tahliye amaçlı   olan yaklaşık 3-4 cm  çapında  delikler  var. Ve bu deliklerin üzeri  plastik tıpalarla  kapatılmış. Malum bizim araçlarda  alçak ya ben  sürücü  tarafını  alttan sürterek plastik tıpanın kaybolmasına  sebep olmuşum. Haliyle bu kış mevsiminde su dolu yollarda geçerken tekerleğin sıçrattığı  sular  aynen oradan içeri giriyor. Şimdi problem o plastik  tıpayı  bulabilmekte. Afyon toyota servisinde  yok, İstanbuldan getirtebiliriz diyor  bakacağız  artık.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -