Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 08, 2025, 15:53:24
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu:
Aracım yolda geziyor lütfen yardım
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Aracım yolda geziyor lütfen yardım (Okunma sayısı 32352 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Kan Grubu: B+
«
:
Şubat 21, 2010, 16:43:57 »
herkese merhabalar. 2004 terra SW aracım var. alalı iki ay oldu. 3000 km yol yaptım. servisten alıundığı için ekstra başka yere baktırma ihtiyacı hissetmedik. servisin dediği sadece şöför kapısında boya var. başka da bişey yok.
20 gün önce lastikleri değiştirdim. 195/60/15 michelin h88 lastik aldım 600 tl. balans ayarı yapıldı bir jantta yamukluk varmış düzeltildi. rot ayarı yapıldı. ama araç yeni lastiklerden sonra 100 km hızdan sonra yolda fena gezmeye başladı. hatta biraz kuvvetli rüzgarda nerdeyse şerit değiştiriyor. tırların yanından geçerken onların rüzgarından etkileniyor.
lastikleri aldığım yere gittim. arabada darbe mi var diye life çektiler, salıncaklarını ölçtüler binip denediler hiç bir sorun olmadığını söylediler. ama araç hala yolda geziyo. sanki lastiklerde direksiyondan bağımsız br milimetre bir boşluk varmış da bir rüzgar ya da başka bir dış etken olduğunda aracı etkiliyormuş gibi.
forumda araştırabildiğim kadarıyla ya ön takımdan ya da amortisörlerden olur gibi bir kanaat edindim. ön takım sağlam. zira ön takım sağlam olmayınca rot ayarı yapmıyorlar. zatn arabada sağa sola çekme yok sadece 100 den sonra arabayı siz kullanmıyorsunuz gibi.. bu konuda tecrübesi, olanlar paylaşırsa sevinirim..
Toyota Club Türkiye
«
:
Şubat 21, 2010, 16:43:57 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 317000
Model Yılı: '94
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracım yolda geziyor lütfen yardım
«
Yanıtla #1 :
Şubat 21, 2010, 17:18:58 »
Amortisorleri yenileyince rot ayari yapildi. Bundan bir kac ay sonra on lastikleri degistirttim.Adamlar rotillerin degismesi lazim dediler. Demek ki bir oynama/bosluk olsa da rot ayari yapiyorlar...Yamukluk olan jant sag on jant miydi?
Fe... :-)
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #2 :
Şubat 21, 2010, 17:25:36 »
ama üstadım, rotlara ön takıma da baktırdım onlarda da problem yok. en ufak bir çekme tıkırtı gürültü patırtı yok. hiç bir problem bulamıyorlar. ona canım sıkılıyor...
düzelen jantın hangisi olduğunu bilmiyorum zaten karışık taktılar daha sonra. hatta bu şikayetim üzerine lastikler ön arka yapıldı ve tekrar rot ayarı yapıldı..ama yine aynı
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Şubat 21, 2010, 17:35:03 »
Rot baslari, gergi cubuklari yaglanma gerektiren cinsten mi? Oyleyse yaglanmalari gerekiyor olabilir.Dedigin gibi amortisorler yuzunden olabilir.Gevsemis denge cubugu buna sebep oluyor olabilir.Bozulmus, ozelligini kaybetmis yaylardan da... Lastikler on-arka yapilmis. Lastiklerin hepsi de ayni marka ve turden mi acaba? Degilse yolda gezmeye bu da sebep olur.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #4 :
Şubat 21, 2010, 17:41:01 »
ahmet bey lastiklerimin hepsi michelin aynı ebat. galiba dediğiniz gibi ön takıma ve amortisörlere komple bir baktırmam gerekecek serviste nerden baksanız 800 tl cıvarındadır.. hayırlısı bakalım..
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Şubat 21, 2010, 17:51:25 »
Garanti kapsaminda degilse bence yetkili servis fiyatiyla ozel servis fiyatini/isciligini bir karsilastirin Hasan Bey (kardes, agabey diyecegim yasinizi bilmiyorum). Mutlaka yetkili serviste olmasi gerekmiyor. Insallah ucuz ve kesin olarak bur sorundan kurtulursunuz.
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Kan Grubu: A+
Kilometre: 421000
Model Yılı: '05
180 kere teşekkür etti
62 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Şubat 21, 2010, 17:53:29 »
bencede amortisölerden bide viraj demir çubugunu kontrol ettirin yamuk falan olabilir
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Kan Grubu: AB+
«
Yanıtla #7 :
Şubat 22, 2010, 13:49:52 »
bende 2000 model corolla terra var.yaşadığınız problemin aynısını bende yaşadım.hatta bu siteye mesaj olarak da attım.ama siteyi kullanmayı beceremediğim için yazdığım mesajı ve gelen cevapları bulamadım.ben problemi şöyle anlatayım.yolda belirli bi hıza geldiğimde sanki araba savrulup gidecekmiş gibi geliyordu.ama direksiyonda bir titreme yada sağa sola çekme hissi yoktu.fırtınalı bir havada gidiyormuşum gibi yada yağlı bir yolda gidiyormuşum gibi arabada bir gezme ve kayma hissi uyandırıyordu.bu yüzden 120km ye dahi çıkamıyordum.aracımı ustaya gösterdim.usta rot balans problemi olabilir dedi.baktık hakikatten rot balans baya bozuk bir janttada çökme tarzında bozulma olmuş.jant yamulmuş.problemi çözdüler kayma hissi gitti.fakat ben bu konuyu araştırırken rot balans düzgün olsa bile araçta kayma hissi varsa arka tekerleklerde tandır kolu diye bir bölüm var.her iki tekerlekte egzos borusuna paralel duruyorlar.onlarda esneme varsa araçta gezme hissi yaratıyormuş.aracı kaldırttığınızda arka tekerlekte öne doğru duran 40-50cmlik bir parça göreceksiniz.onlarda esneme varsa aynı sorun yaşanıyormuş.tavsiyem rot balans için iyi bir yere gitmeniz.ve tandır kolu denen parçaya baktırmanız.ben 4 tekeri yeni aldım.rot balans yaptık dediler.3 gün sonra ustaya gösterdiğimde hiç bir ayarının yapılmadığını gördüm.dandirik iş yapmışlar yani.ayarları tekrar gözden geçirtin.saygılarımla
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
If it is not Boeing, I am not going... ;)
Araç: Prius
Kilometre: 135000
Model Yılı: '10
2 kere teşekkür etti
18 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Şubat 22, 2010, 14:41:45 »
Turgay Bey,
Forum Kuralları gereği yeni kayıt olan üyelerimizin kendilerini tanıtmaları gerekiyor.
Bu kapsamda kendinizi Tanışma bölümünde tanıtabilir misiniz?
İyi Forumlar...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: ---
«
Yanıtla #9 :
Şubat 24, 2010, 21:20:41 »
tandır kolu denilen sabit kol mu oluyor .
İNANMADAN EVVEL TESPİT İLE BİR DENE
KENDİN TECRÜBE ETMEDEN BU TAMAM DEME
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
If it is not Boeing, I am not going... ;)
Araç: Prius
Kilometre: 135000
Model Yılı: '10
2 kere teşekkür etti
18 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Şubat 25, 2010, 08:41:30 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Şubat 24, 2010, 21:20:41
tandır kolu denilen sabit kol mu oluyor .
Evet, aracın boylamasına uzanan gergi kolu oluyor Hakan Bey.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Kan Grubu: ---
«
Yanıtla #11 :
Şubat 25, 2010, 14:48:31 »
" 'Öncelikle başvurunuz için teşekkür ederiz.
Bölümümüze intikal eden başvurunuz üzerine, ilgili bölümlerimiz Toyota Plaza ....... yetkilileri ile görüşerek aracınız hakkında bilgi almıştır. Başvurunuz ile ilgili açıklamalarımız aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır.
Toyota Plaza ...............yetkililerinin aracınızda yaptığı inceleme-tespitler sonucunda aracınızın direksiyon sisteminde üretim kaynaklı ya da teknik müdahale gerektirecek bir problem bulunmadığı tespit edilmiştir. Tarafınız ile birlikte yapılan yol testinde de durum teyit edilmiş ve aracınız sorunsuz olarak teslim edilmiştir.
Sayın ÖNDER, değerli müşterilerimizi ömür boyu Toyota ailesinin bir ferdi olarak görmek en büyük hedefimiz olmuştur. Bu nedenle, Toyota’nın otomotiv sektöründe ön plana çıkardığı “Müşteri Memnuniyeti” ilkesi ile hizmet verilmektedir. Bu ilke doğrultusunda hizmet verilmesine sağladığınız katkıdan dolayı teşekkür eder, gerek Yetkili Satıcılarımızın gerekse firmamızın daima yardıma hazır olduğunu bilmenizi isteriz.
Bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz.
Toyota Müşteri İlişkileri'
Görüldüğü üzere aracımızda hiçbir sorun yokmuş arkadaşlar.
O zaman bu 'olmayan' sorun tamamen benim gaflet ve delaletimden kaynaklanıyor demektir...
Sizler de boş yere sorunun kaynağını düşündünüz.
Yazık oldu o kadar tartışmamıza...
Amasörler, lastikler, yük, rüzgar, üretim hatası, ABD'deki inceleme gibi farklı faktörleri düşünmüştük....
Bakın ne kadar basitmiş çözüm...
Sizlerden de ayrıca özür diliyorum.
Toyota ve Corolla hakkında kötü bir intiba bırakıyodum nerdeyse...
Artık içim çok rahat, çünkü çok bilimsel ve tatminkar bir şekilde olay çözümlendi"
Hakan Bey bizim olaydaki son gelişmeler bunlar.
Bence sizin aracınızda da hiçbir sorun yok.
Niye şirketi üzüyoruz.
Buna ne hakkımız var?
Bu şekilde bir açıklama yapılda ya artık ölsem de gam yemem...
Ben artık çok memnunum aracımızdan.
Siz de bu yolu deneyin.
Şirketin ne kadar haklı olduğunu anlayacaksınız.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
Kan Grubu: 0+
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #12 :
Şubat 25, 2010, 15:26:58 »
geçmiş olsun arkadaşlar.
bendeki ısuzuda da fren problemi var. pedalı döşemeye yapıştırdığım halde zayıf tutuyor fren. yetkili servisine götürdüm. (araç garantili hala). baktı dolaştı tecrübe etti. hiçbirşey yok 0 gibi dedi. teşekkür ettim ve bidaha yanına uğramama kararı aldım. yarın öbür gün ankara yetkili servislerden birine götüreceğim. ama sürerek gitme konusunda tereddütlerim var. güvenemiyorum. en temizi kurtarıcı sanırım...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna 2011 1.6 comfort corolla...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Seni unutmayacağız Burak TOLGA
Araç: Başka Marka
Kilometre: 109000
Model Yılı: '12
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #13 :
Şubat 25, 2010, 16:03:42 »
Murat fren pedalı sonuna kadar bastığın halde zor tutyorsa bu büyük bir ihtimal "Fren Merkezinde" problem var demektir.Ya da Westinghouse'ında bir problemde olabilir...
Hasan bey rot/balans durumunda bir problem yoksa denge kollarında ya da burçlarında olabilir.Rot ayar kontrolü mümkünse araç yere basıyorken yapılırsa daha sağlıklı olur.Lift'in üzerindeyken yapılanlar pekte bir sağlıklı olmuyor...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
Kan Grubu: 0+
6 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #14 :
Şubat 25, 2010, 17:17:03 »
Ben toyotadaki bütün yol tutuşu probleminin lastiklerden kaynaklandığını düşünüyorum. (daha önceki konulardada benzer cevap vermiştim)
Sanırım 4 mevsim lastik kullanıyorsunuz , dört mevsim lastiklerde bu olabiliyor. T seriisi lastik takmanızı tavsiye ederim , hatta maddi durumunuz yeterliyse V seriisi bile takabilirsiniz. Yeni fordlarda şu anda V seriisi lastik kullanılıyor (fiestada bile) . Toyotayada V seriisi takınca yol tutuşu neredeyse aynı oluyor. Toyota için Marshall Kumho yada Fulda tavsiye ederim. Bir türlü anlayamadığım birşey var, bu üç marka toyotada michelle ile aynı sonucu veriyor. Ben şirket araçlarında çeşitli lastikler kullandım , şu anda fuldada karar kıldım , her yönden kullanışlı bir lastik.
Ama hangi lastiği takarsanız takın H seriisi lastiği artık en kalitesiz markalar bile kullanmıyor.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #15 :
Şubat 27, 2010, 17:44:12 »
bu gün servise gittim arkadaşlar. durumu anlattım. yanımdan beni hyundai getz dahi sollasa araba yalpalıyor dedim. teknik eleman "sıfır aracımıza da binseniz sonuç değişmeyecek sizin açınızdan" dedi. zira bu araçlarda PCI direksiton varmış. direksiyon hidrolik değilmiş. "sanırım yeni toyota kullanıcısısınız, ya da daha önce PCI motorlu direksi,yonu olan bir araç kullanmadınız. bu tür araçlarda anlattığınız şikayetler gayet normaldir. ilk kullanıcılar sizin gibi hep aynı şikayetlerle geliyorlar, araç yoldan kayıyor, rüzgardan çopk etkileniyor, yolda tutamıyorum filan gibi. ama araçlarda hiç bir sorun yok ama isterseniz deneme sürüşüne çıkalım".. dedi. hadi çıkalım dedim. bastık gaza 120, 130, 140 araba aynen anlattığım gibi bana yolda geziyor gibi geliyor, "görüyor musnuz" dedim evet ama bu gayet normal dediğim gibi PCI direksiyonun özelliği bu. ayrıca aracınız çok temiz ve narin kjullanılmış rotlarda adeta sıfır hata en küçük çekme titreme yok..." güvenli olması için ne gerekiyorsa yapıyoruz tabi sıfır hta olacak çoluk çocuğumuzla biniyoruz ama bir daha toyota almam dedim. zira bir önceki arabam yani üç ay öncek,i arabam brodway idi ve aynı poroblemi yaşayan arkadaşlar abartmadığımı gayet iyi biliyorlar o bundan daha iyi yol tutuyorsdu. velhasıl kelam andaç önder beyin dediği gibi servis bişey yok dedi ya gayet memnunum artık aracımdan hiç bir şikayetim yok. ama satıyorum ve bir daha toyota almak gibi bir hataya hele dostlara tavsiye gibi bir gaflete düşmem.
!!
sitemim sizlere değil arkadaşlar biliyosunuz durumu. insanlar tonla para verip güvenli araç alıytorlar balkın andaç bey 40 küsür binlira vermiş yazık yaa. vallahi yazık. ufacık hyundai getz yannızdan geçerken arabanız sallanıyorsa vallahi çok çok yazık. elveda toıyota.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #16 :
Şubat 27, 2010, 18:32:12 »
Hasan Bey geçmiş olsun.
Korkum o ki bu sorunların ciddi bir üretim hatasından kaynaklanması.
Çünkü aracın sollamalarda bile gezinmesi hayra yorumlanacak bir şey değil ve bizde de var.
Yola çıkmadan anons yapıp biz yola çıkacağız, hiç kimse yola çıkmasın mı diyeceğiz?
Yeni Corolladaki direksiyon sistemi, acaba bu sorunun sebebi olabilir mi?
Umarım sebebi budur yoksa aero paketinde veya daha karmaşık bir yerinde sorun varsa tamiri çok güçleşecek belki de imkansızlaşacaktır.
ABD/de deki inceleme de sanırım bu yönde.
Parçaları birleştirince sanki bir üretim hatası var gibi geliyor bana.
Eğer kabul görür ve hatalı bulunursa Toyota milyarlarca dolarlık maddi kayıbı da içeren tarihin en büyük geri çağırmasında baş aktör olabilir.
Peki biz kullanıcılarını nasıl korumayı düşünüyorlar acaba?
Aurislerde de var mı acaba bu sorun?
Onlardaki direksiyon sistemi nasıl acaba?
Belki de bu sorunu ayrı bir konu olarak tartışmaya açmamız gerek...
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #17 :
Şubat 27, 2010, 18:40:47 »
andaç bey sizi takip ediyorum yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. ama toyota sanırım dediğiniz türden bir geri çağrımda bulunmayacakltır. sizin benim gibi benzer şikayetlerle gidenleri güler yz tatlı dil ve "biz bu işi biliyorsak, yetkili satıcı ve servis isek aracınızda arıza yok diyorsak yoktur" mantığı ile biraz kandırmaca biraz da zorlama ile geri gönderiyorlar ve sorunlu araçlarla bize mutluluklar diliyorlar. ben şahsen aracımı en kısa zamanda elden çıkarömaya çalışacağım. hem özel servis hem yetkili servis aynı problemle gelenlerin çok olduğunu kendileri ifade ettiler. tek fark özel sertvis bu işin aracın üzerine otrtulduğu şasiye ağır gelmesi olup bunun bir mühendislik hatası olduğunu kabul ve teyit etti. hakikaten eski araçlara çok yük yükleyince de aynı sorunları yaşardım çok eskilerden bence aracın şseye ağır geliyor olması çok mantıklı gibi ne dersiniz??
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #18 :
Şubat 27, 2010, 18:54:50 »
Sorunun kaynağını mühendislik anlamında tespit edebilmem mümkün değil Hasan Bey.
Fakat bir hukukçu olarak, bu türden bir uyuşmazlıkla açılacak ve ispat edilecek bir yargılamada, şirket sorumluluktan kurtulamayacaktır diye düşünüyorum.
Mühendislik hatası beraberinde ceza sorumluluğunu da gündeme getirecek ciddi bir kusurdur.
Bu yüzden sürücüler her an kaza yapabilir, ölebilir, yaralanabilir daha da kötüsü ölüme sebebiyet verebilirler. ( General Motors bir aracında yakıt deposu tasarımının kusurlu olması- aracın arka tamponuna yakın tasarlanmasından - sebebiyle, bir kadının ciddi şekilde yanmasıyla sonuçlanan kazada, çok büyük meblağ tazminat ödemeye mahkum edilmişti)
Toyotayla ilgili de bir ceza davası ABD/de gündemde şu an. ( Genç bir sürücü, araç hatasından olduğunu ileri sürdüğü bir davada ölüme sebebiyet vermekten yargılanıyor )
Felaket tellallığı yapmak istemem ama bence ciddi bir sorunla karşı karşıya Toyota.
ve gereken tedbirleri derhal alarak srcüleri ve 3. kişileri koruyacak ne yapılması gerekiyorsa yapması gerek.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu: