Gönderen Konu: Yedek Anahtar  (Okunma sayısı 37469 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Yedek Anahtar
« : Şubat 20, 2010, 23:28:12 »
Merhaba arkadaşlar,

Arabamın yedek anahtarı yok. Toyota servisine sorduğumda 600 TL fiyat verdiler. Daha ekonomik bir şekilde bu sorunu nasıl çözebilirim?

Corolla 2008 M/M Benzinli

Toyota Club Türkiye

Yedek Anahtar
« : Şubat 20, 2010, 23:28:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Yedek Anahtar
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2010, 23:30:27 »
 Bence daha ekonomik tek çözümü varsa kaskodan yararlanmak...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2010, 23:32:36 »
Kaskodan nasıl yararlanabileceğim, prosedürleri nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2010, 23:40:39 »
anahtarcılar yapıyor artık. sende bir örneği varsa 100-150 civarına yapıyorlar...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2010, 23:46:18 »
anahtarcılar yapıyor artık. sende bir örneği varsa 100-150 civarına yapıyorlar...

Orjinal anahtar var sadece. Yeterli oluyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2010, 23:49:29 »
tabiki yeterli. arabayı çalıştıran bi anahtar olsun yeterki. 60 liraya yapanları bile duydum. hem kumandayı hem çipi kopyalıyorlar. elinizdeki de kaybolursa pahalıya mal olur size...
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2010, 23:53:54 »
Çok teşekkürler Murat bey. Haklısınız, orjinalini de kaybetmeden çaresine bakmak lazım. Tek bir şey var kafamda, bu tip dışardan yerlere yaptırdığımızda aslında güvenlik riski de almış oluyoruz. Niyeti bozuk olan birine anahtarı kopyalatmış olabiliriz. Bildiğiniz, güvendiğiniz bir yer var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 21, 2010, 00:03:39 »
bildiğim güvenilir bir yer yok, yalnız tavsiyem anahtarcıya arabanla gitme ve kesinlikle plakanı falan verme, bunun dışında toyotalar içinde sizinkini bulabilir mi bilmiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 21, 2010, 08:32:28 »
 Bu 2. seçenek olarak seçilebilir ancak ciddi riskleri var...
 Öncelikle anahtarı yaptırdığınız kişinin kesinlikle kötü niyetli olmaması gerekli. Bence bu çok büyük bir risk, ben hayatta alamam... Eğer yeni yaptırdığı anahtarı kullanarak götürürse kasko bile ödemez arabanın parasını...
 Akabinde bir diğer ciddi sıkıntı ise kaybolan anahtar... Eğer ki serviste yeni bir anahtar yaptırırsanız elinizdeki mevcut anahtara ve yeni yapılacak anahtara yeni immobilizer kodu yüklenir. Bu sayede kaybolan eski anahtarın immobilizer kodu silinir ve aracınızı çalıştıramaz...
 Ancak kapıları açar ancak motor çalışmaz...
 Fakat bahsi geçen piyasa şartlarında bu işlem yapılırsa sadece eski anahtarların bilgileri kopyalanabiliyor. Yani yeni immobilizer kodu gibi bir yükleme yapmaları mümkün olmuyor.
 Bu risk tablosunu göz önüne aldığınızda kaskoyu devreye sokup sokmamak size kalıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Şubat 21, 2010, 10:10:52 »
benim anahtar chipli ve yedeğini yaptırdım hem de uzaktan kumandalı sustalı anahtar 120 TL fiyat verdi ..4-5 aydır kullanıyorum sorun yok .aahtarcılar yapıyor. servis  2000 TL masraf cıkardı.arac 2006 corolla
f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Şubat 21, 2010, 15:54:46 »
Bu 2. seçenek olarak seçilebilir ancak ciddi riskleri var...
 Öncelikle anahtarı yaptırdığınız kişinin kesinlikle kötü niyetli olmaması gerekli. Bence bu çok büyük bir risk, ben hayatta alamam... Eğer yeni yaptırdığı anahtarı kullanarak götürürse kasko bile ödemez arabanın parasını...
 Akabinde bir diğer ciddi sıkıntı ise kaybolan anahtar... Eğer ki serviste yeni bir anahtar yaptırırsanız elinizdeki mevcut anahtara ve yeni yapılacak anahtara yeni immobilizer kodu yüklenir. Bu sayede kaybolan eski anahtarın immobilizer kodu silinir ve aracınızı çalıştıramaz...
 Ancak kapıları açar ancak motor çalışmaz...
 Fakat bahsi geçen piyasa şartlarında bu işlem yapılırsa sadece eski anahtarların bilgileri kopyalanabiliyor. Yani yeni immobilizer kodu gibi bir yükleme yapmaları mümkün olmuyor.
 Bu risk tablosunu göz önüne aldığınızda kaskoyu devreye sokup sokmamak size kalıyor...

Kesinlikle katılıyorum, göze alınamayacak bir risk. Ergün bey, Kasko'dam kaybolan anahtar ile ilgili destek almak için ne yapmak gerekiyor? Anahtarım kayboldu dersem yenisinin masrafını ödüyorlar mı??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 21, 2010, 16:17:35 »
Kesinlikle katılıyorum, göze alınamayacak bir risk. Ergün bey, Kasko'dam kaybolan anahtar ile ilgili destek almak için ne yapmak gerekiyor? Anahtarım kayboldu dersem yenisinin masrafını ödüyorlar mı??
Öncelikle en doğru bilgiyi kaskonuzu yaptırdığınız acenteden alabilirsiniz. Akabinde eğer servis ile kasko firmanız anlaşmalı ise hiç bir ücret ödemeden yeni anahtarınızı yaptırabilirsiniz...
 Evrak olarak da kasko poliçe fotokopileri, ruhsat fotokopisi, kimlik fotokopisi ve anahtarınızı kaybettiğinize dair bir beyan yazmanız yeterli olacaktır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 08, 2010, 20:03:40 »
Murat bey anahtarı nerde yaptırdınız bilgi verebilirmisiniz ? Benimde yaptırmam lazım.
2005 corolla sol sedan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 14, 2010, 10:34:29 »
Elazığda yaptırdım.. fakat eminimki sizin bulunduğunuz yerde de vardır. anahtarcılara uğrayın benimde başıma gelmeden önce bilmiyordum. basit bir düzenekleri var sandığım kadar zor olmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • SEVMEK SEVİLMEK YÜCELİKTİR, ya SEVMEMEK NİCELİKTİR
    • HOCAOĞLU ANAHTAR İMMOBİLİZER-KUMANDA
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 26, 2010, 11:19:57 »
Merhaba arkadaşlar,

Arabamın yedek anahtarı yok. Toyota servisine sorduğumda 600 TL fiyat verdiler. Daha ekonomik bir şekilde bu sorunu nasıl çözebilirim?

Arkadaşlar anahtarcılar öyle yazdıklarınız kadar kötü insanlar değillerdir.Ama bu size bağlı.Elbette her önünüze gelen yrde yedek anahtar yaptırmayın.Şunlara dikkat edin.Anahtarcının ''Anahtarcılar ve çilingirler odasına kaydı varmı,Yani resmi çalışıyor mu,Ustalık ve Anahtarcılık yapma <belgesi varmı'' bunlar çok önemli.Bir işltmenin Bu işleri yapabilmesi için Saydıklarımın ve Karakolda kaydının olması gerekir.Bunlar yoksa lütfen böyle yerlere anahtar kesinlikle yaptırmayın.Biliyorsunuz İmmobilizerli otolar ancak yedek anahtarla çalıştırılabilir.Artık geri kalını sizler düşünün.Ama her anahtarcı böyle olamaz.Biz anahtarcıların.Belgelrimiz.Savcılık kayıtlarımız,karakol ve Milli eğitimden onaylı belgelerimiz mevcuttur.Bizlerde aynen resmi bir kurum gibiyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 10, 2011, 22:56:48 »
konuyu hortlatmak istiyorum izninizle.
arkadaşlar bu akıllı anahtar dediklerini ne kadara yapıyorlar servislerde bir bilginiz var mı?
immobilizer kodlarının değişmesi ve bunun gibi işlemler hepsi dahil...
ancak kaskoya yaptırmak istemiyorum, çünkü anahtarı ben kaybetmedim, aldığımda yoktu zaten...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ocak 10, 2011, 23:15:30 »
konuyu hortlatmak istiyorum izninizle.
arkadaşlar bu akıllı anahtar dediklerini ne kadara yapıyorlar servislerde bir bilginiz var mı?
immobilizer kodlarının değişmesi ve bunun gibi işlemler hepsi dahil...
ancak kaskoya yaptırmak istemiyorum, çünkü anahtarı ben kaybetmedim, aldığımda yoktu zaten...

Bir an önce yaptırın. Allah korusun, eğer arabanız çalınırsa kasko sizden yedek anahtarı isteyecektir, yedek anahtarı gösteremezseniz ödemede sorun olur diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 10, 2011, 23:59:47 »
Bir an önce yaptırın. Allah korusun, eğer arabanız çalınırsa kasko sizden yedek anahtarı isteyecektir, yedek anahtarı gösteremezseniz ödemede sorun olur diye biliyorum.

zaten benim de tek derdim o, hem anahtar hem araba kayıp olursa kullanıcı hatasına giriyor serviste bu işler baya pahalı oluyo diyorlar ama bilmiyorum, yaptıran birileri vardır umarım, yakın zamanda servise gidip fiyat alma imkanım yok çünkü...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • SEVMEK SEVİLMEK YÜCELİKTİR, ya SEVMEMEK NİCELİKTİR
    • HOCAOĞLU ANAHTAR İMMOBİLİZER-KUMANDA
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 11, 2011, 07:29:01 »
Merhabalar
Çok kolay hemen bir oto anahtarcıya gidin ve 120-150 TL arasındadır fiyatı.Eğer bir sıkıntı olursa benimle irtibata geçin yardımcı olabilirim.
Bilgi İçin

http://www.otoanahtardunyasi.com  U ziyaret ederseniz daha geniş bilgi alabilirsiniz.Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 11, 2011, 09:11:21 »
Merhabalar
Çok kolay hemen bir oto anahtarcıya gidin ve 120-150 TL arasındadır fiyatı.Eğer bir sıkıntı olursa benimle irtibata geçin yardımcı olabilirim.
Bilgi İçin

http://www.otoanahtardunyasi.com  U ziyaret ederseniz daha geniş bilgi alabilirsiniz.Saygılar

ya yeni anahtar olayı orun değil ama, olası bir çalınma durumunda kasko anlamaz mı o anahtarın dışarda yaptırıldığını??