Gönderen Konu: KOKU  (Okunma sayısı 5956 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: KOKU
« Yanıtla #40 : Şubat 22, 2010, 07:21:04 »
glade konusunda yazılanlara hak veriyorum ancak kullanım hatası söz konusu bence o yazılanlarda 2-3 yıldır 2 arabada da kullanıyorum..bir kere öyle döküldü az bir yer kabardı, o da tamamen benim hatam, arabayı temizlerken çıkarıp atıverdim konsolun üstüne, akmış az bir şey, dökülen yer kabardı..onun dışında kendi kendi akma kabarma, sızma, sızdırma hiç bir şey yaşatmadı.. belki 10 şişe kullanmışımdır iki araçta toplam..kokusu da çok hoş, temiz gibi bir his yaratıyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 22, 2010, 07:21:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #41 : Şubat 22, 2010, 12:09:04 »
+1 :D
helal be kadir bi tek sen anlamışsın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 22, 2010, 13:03:35 »
   Ati bende anladım da işime gelmedi :D
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 22, 2010, 14:05:22 »
Tüm kokulu ürünlerde iki çeşit esans kullanılıyor arkadaşlar. Organik (pahalı) ve sentetik (ucuz.) Sentetik esans koku olarak genellikle güçlü fakat yüzeysel ve zevksiz birşeydir. Organik olanı hem daha güzel hem de sağlıklıdır (bakınız aromaterapi). Organik esanslar o çok ucuz olanlar hariç, parfümlerde bulunur. sentetik olanlar, oto kokusu, oda spreyi gibi şeylerde bulunur. Ayrıca deterjanlara, sabunlara vs. katkı olarak konur.
Kimsenin böyle şeylerle uğraşmaya zamanı ve enerjisi yok biliyorum ama madem konu açıldı: Aslında her alanda organik esanslar tercih edilmeli arkadaşlar. Parfümlerde kullanılan dışında, çok daha hesaplı örneklerini saf halde aktarlardan satın alabilirsiniz. Parfüm yapmak için bunlardan istediklerinizi alkol (mümkünse vodka) ve su ile karıştırmanız yeterli. Veya paspasa bir damla lavanta veya vanilya yağı damlatmak oto parfümünden çok daha kaliteli, sağlıklı ve kalıcı bir koku yaratacaktır.. (Tamamen uçup yok olana kadar...)
Meraklılarına..

Yoksa şu hacı yağı denilendenmi bu tarif ettiğin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Şubat 22, 2010, 15:17:06 »
Yoksa şu hacı yağı denilendenmi bu tarif ettiğin
Tam olarak değil. Bahsettiğiniz kokular bu esansların alkol yerine badem veya buğday yağı gibi taşıyıcı bir yağ içinde eritilmesi ile yapılıyor.(dini nedenlerle) Pek de kaliteli esans kullanılmadığı için (ve misk benzeri notalara duyulan nedensiz sevgiden ötürü) ağır kokuları vardır. :)
Esanslar, yağ bazlı parfümlerin de, alkol bazlı parfümlerin de, kolonyaların da özünü oluşturur. Nadir haller dışında doğrudan cilde tatbik edilmezler.

Neroli (portakal çiçeği), vetiver (çimenimsi) ve sandal (odunumsu) gibi esansları alkol ve su ile karıştırıp gayet fresh bir erkek kokusu yapabilirsiniz. Kokunun ağırlığı sizin esans seçiminize bağlı.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #45 : Şubat 22, 2010, 21:26:42 »
   Ati bende anladım da işime gelmedi :D
helal dedim sana abicm ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Şubat 22, 2010, 23:42:23 »
Mekanik bir durum da yok ama ortada...
çok güzel cevaplar geldi reşşekkür ederim..:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Şubat 22, 2010, 23:50:20 »
Oto parfümlerinin araca zararlı olduğunu biliyorum ki etrafımda da bir kaç kişinin başına geldi. Yine de nette aceleden 3 yazı buldum ve okumanızı istedim. Aynaya takılanlar, sprey tarzı olanlara lafım yok ama şu glade marka parfümler çok hoş durmaları ve kokmalarının yanında zararlılar.

--Glade marka oto parfümü aldım ama aracımın göğüs bölgesini mahvetti. Yetkili firmayı aradım. Zarar olan yerlerin resimlerini mail olarak atmamı istediler. Gönderdim resimleri. 40 gün oldu. 5 defa telefonla aradım, ilgilenmiyorlar.
Aracım Toyota marka, 1997 model. Zarar gören parça 900 TL.

--arkadaşlar bu havalandırmaya takılan parfümler varya bizim A6 da vardı 1-2 hafta önce parfüm kendiliğinden dökülmüş ve Klimanın düğmelerini kabartmış sadece bizde değil amcamda Megane var ondada aynı sorun var ama onun düğmelerinin kendi rengi de siyah bizim düğmeler beyaz üstünde bir plastik mi deri mi var kabarmış ve arabayı Doğuş oto ya götürdük ve komple ön göğüs ün değişeceğini söylediler komple varmış üç düğme kabarmış değişmiyor ve o da 1700 ytl tutuyor

--Geçtiğimiz pazartesi marketten klima peteklerine takılan glade marka oto parfümü aldım ve araca taktım. Dün sabah farkettimki içindeki sıvı sızmış ve konsola zarar vermiş. Araç daha 2 aylık. İçim cız etti resmen.

öncelikle geçmiş olsun bende ilk aldığımda yaz idi...sonra koku azaldı...bizde arabaya bi koku alalım dedik..o havalandırmaya takılanları zaten hiç sevmezdim ama aldım..ama orta bölgedeki bi yuvaya dik olacak şekilde koydum.sonra bi arkdaşım da aynısını söyledi...şimdi eve konulan kokuları 1 günüğüne falan araçta tutup sabah kulanmaya başlamadan önce eve geri koyuyorum..maazaalah yanar manar bişi olur sonra sigortacılar kendilerini bu işlerden sıyırır..full kasko falan işe yaramaz:=)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #48 : Şubat 23, 2010, 02:39:05 »
Bugun gordum babam kendı arabasına almıs top seklınde gladenın oto parfumu.Icı sıvı ama akma gıbı durumu olması ımkansız bardaklıgın ıcıne koyuyorsunuz oraya tam uyuyor seftalı kokulu cok hos bısey bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Şubat 23, 2010, 02:53:50 »
Arabada sigara içmeyince koku kullanmaya da gerek kalmıyor. Hem o kokuların içinde kimbilir ne biçim kimyasal maddeler vardır.

Arabanın içinde az bir miktar çekirdek kahveyi bir gece bırakınca sabah arabanın içi çok güzel kokuyor. Yeni kavrulmuş çekirdek kahve bulabilirseniz süper oluyor.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #50 : Şubat 23, 2010, 02:59:59 »
Arabada sigara içmeyince koku kullanmaya da gerek kalmıyor. Hem o kokuların içinde kimbilir ne biçim kimyasal maddeler vardır.

cok dogru ben hayatta ıcmem ve ıcırmem zaten kapalı hıc bır yerde ıcılmemesınden yanayım cunku sigara ıcıpte kokusundan nefret eden bır ınsanım :) yınede arabanın ıcının hos koklması bambaska oluyor, ayrıca kaucuk paspas kullananlar bılırler kaucuk paspalar cok kötu kokar anca bır oto spreyı yok eder o kokuyu. o yuzden hıc kaucuk paspas kullanmam ben...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Şubat 23, 2010, 11:23:02 »
   Kaliteli kauçukların kokusu pek rahatsız etmezde,atık petrolle yapılan ucuz paspaslar vardır.15-20 TL civarında olanlar...İşte onların kokusunu hiç bir parfüm yok edemez...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #52 : Şubat 23, 2010, 13:49:47 »
ben size en güzel parfümü açıklayım mı :) first sensations karpuzlu sakız alın, şu cüzdan tipi olanlardan, karpuzlu sakızın ambalajını açın, arabanın içinde bırakın, sabah gelince arabanız mis gibi karpuz koksun..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Şubat 23, 2010, 14:30:11 »
glade markasının yuvarlak kavun kokuluları var,muhteşem rahatlık veriyor,arabada 2 gün dursun 1-2 hafta koku devam ediyor... yalnız sürekli durduğunda bayıyor; kavunu ağzınızda hissediyorsunuz, soranlarada çilingir sofrasından geliyorum diyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Şubat 23, 2010, 14:33:03 »
ben size en güzel parfümü açıklayım mı :) first sensations karpuzlu sakız alın, şu cüzdan tipi olanlardan, karpuzlu sakızın ambalajını açın, arabanın içinde bırakın, sabah gelince arabanız mis gibi karpuz koksun..

ben bunu dolabımda uyguluyorum :D sonuç: harikaa.!! :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Şubat 23, 2010, 14:33:35 »

Bunu ben de denemiştim. Torpido gözünde bırakmak bile arabanın mis gibi kokmasına faydalı oluyor.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Şubat 23, 2010, 14:34:52 »
glade markasının yuvarlak kavun kokuluları var,muhteşem rahatlık veriyor,arabada 2 gün dursun 1-2 hafta koku devam ediyor... yalnız sürekli durduğunda bayıyor; kavunu ağzınızda hissediyorsunuz, soranlarada çilingir sofrasından geliyorum diyorum :)

+ Sonsuz :D  

karpuz severim diyenlere de Türkay kardeşimin tavsiyesi gaayet geçerli :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #57 : Şubat 23, 2010, 14:37:12 »
vay be tek değilmişim :) ben arabada muhakkak sakız bulundururum (sigara içen babamdan kalma alışkanlık)
first sensation serisinin bütün  sakızları çok çok yoğun kokuyor, arabaya parfüm oluyor resmen..en yoğun kokusu olan sakızlı olan yani damla sakızlı sensation..tropik olan az kokuyor, nane de az, çilekli ve karpuzlu olanlar da gayet yoğun :) denemeyenlere önerilir o zaman :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Şubat 23, 2010, 23:27:16 »
vay be tek değilmişim :) ben arabada muhakkak sakız bulundururum (sigara içen babamdan kalma alışkanlık)
first sensation serisinin bütün  sakızları çok çok yoğun kokuyor, arabaya parfüm oluyor resmen..en yoğun kokusu olan sakızlı olan yani damla sakızlı sensation..tropik olan az kokuyor, nane de az, çilekli ve karpuzlu olanlar da gayet yoğun :) denemeyenlere önerilir o zaman :)
evet ben saklama gözüne koyuyorum karpuzluyu gece arabayı park edınce saklama gozunun kapagını açıyorum :D :D acil havalanması lazımsa, sakızı ön konsola koyuyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #59 : Şubat 24, 2010, 01:53:59 »
ben çok seviyorum o kokuyu ama :D