Gönderen Konu: KOKU  (Okunma sayısı 5957 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: KOKU
« Yanıtla #20 : Şubat 21, 2010, 19:00:00 »
arkadaşlar bol kuru fasülye yedikten  sonra etkin bir koku elde edebilirsiniz :D :D :D hahaha  :alkis: :rofl: :rofl:
hesap iptal :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 21, 2010, 19:00:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 21, 2010, 19:07:35 »
   Hikmet Can bu espiri yeteneğin nerden geliyor böyle :D
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #22 : Şubat 21, 2010, 19:56:49 »
valla bende bilmiyorum özcan abi ama iğrenç olduğunu biliyorum merak etme :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Şubat 21, 2010, 22:00:49 »
   İğrenç olduğunu bilmekte güzel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #24 : Şubat 21, 2010, 23:41:24 »
hikmet senden ricam gerekmedikçe espiri yapma hatta hiç yapma :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #25 : Şubat 21, 2010, 23:50:36 »
tamam 2 inci memleketimin insanı yapmam bidaha :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 21, 2010, 23:57:39 »
Oto parfümlerinin araca zararlı olduğunu biliyorum ki etrafımda da bir kaç kişinin başına geldi. Yine de nette aceleden 3 yazı buldum ve okumanızı istedim. Aynaya takılanlar, sprey tarzı olanlara lafım yok ama şu glade marka parfümler çok hoş durmaları ve kokmalarının yanında zararlılar.

--Glade marka oto parfümü aldım ama aracımın göğüs bölgesini mahvetti. Yetkili firmayı aradım. Zarar olan yerlerin resimlerini mail olarak atmamı istediler. Gönderdim resimleri. 40 gün oldu. 5 defa telefonla aradım, ilgilenmiyorlar.
Aracım Toyota marka, 1997 model. Zarar gören parça 900 TL.

--arkadaşlar bu havalandırmaya takılan parfümler varya bizim A6 da vardı 1-2 hafta önce parfüm kendiliğinden dökülmüş ve Klimanın düğmelerini kabartmış sadece bizde değil amcamda Megane var ondada aynı sorun var ama onun düğmelerinin kendi rengi de siyah bizim düğmeler beyaz üstünde bir plastik mi deri mi var kabarmış ve arabayı Doğuş oto ya götürdük ve komple ön göğüs ün değişeceğini söylediler komple varmış üç düğme kabarmış değişmiyor ve o da 1700 ytl tutuyor

--Geçtiğimiz pazartesi marketten klima peteklerine takılan glade marka oto parfümü aldım ve araca taktım. Dün sabah farkettimki içindeki sıvı sızmış ve konsola zarar vermiş. Araç daha 2 aylık. İçim cız etti resmen.

''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 22, 2010, 00:07:10 »
Bende şu kavun kokusu vardı ya o da glade in di heralde onu almıştım.hiç dökülmedi gayet iyiydi.derken üstüne bişey koymuşlar o da hafif yan yatmış o el freninin yanına dökülmüş.bi pis kokuyodu araba anlatamam geçen kış ankara da -3 -4 derecede camı açık gezen tek bendim heralde :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 22, 2010, 00:47:39 »
geçen kış ankara da -3 -4 derecede camı açık gezen tek bendim heralde :D

ayrıcalık :P
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #29 : Şubat 22, 2010, 00:51:10 »
ya bendede kavun kokusu vardı çıkarttım ne zaman burnuma gelse canım kavunun en güzel arkadaşını istiyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #30 : Şubat 22, 2010, 00:51:44 »
tamam 2 inci memleketimin insanı yapmam bidaha :D :D
valla yapma bak askere gitcem azcık sık dişini ben gittikten sonra rahatsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Şubat 22, 2010, 01:40:28 »
   Nagihan hanım kardeşim,güzel örnek vermişsinde,ben Glade'in sorumlusu olsam masrafları karşılamam.Peki neden? Bende zamanında bir kere oto parfünlerinden almıştım.Kullanım klavuzunda kullanım şekli falan yazıyor.Kesnlikle parfümün dik bir şekilde ve dökülmeye imkan sağlamayacak şekilde kullanılmalıdır diye yazıyordu.Çünkü parfümün içeriği maalesef araca zarar verebiliyor.
   Crafter'da Glade parfüm kullandığımı belirtmiştim ama benim kullandığım ev tipi olandan.Hani zamanlayıcısı olan var ya işte ondan.Akma derdi falan yok....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 22, 2010, 01:54:28 »
eniştemin 97 xli nin ön konsolu mahvetti. üste para verseler sokmam onu arabama. ama o havalandirmaya takılanların katı olanları var. sıvı yerine katı sabun gibi duruyor. onların akma problemi de yok.

bir de kullanım kılavuzlarını zaten bu tip tazminatlardan kurtulmak için hazırlıyorlar. avrupada, amerikada adam çamaşır makinasının kullanma kılavuzuna kedi-köpek-v.s. canlı hayvan yıkanamaz yazıyor... adam atıyor hayvancağızı makinaya bi de üste tazminat istiyor.

ama aynı şey değil tabiki hareketli hoplayan zıplayan bir ortamda kullanılmak üzere bir ürün hazırlıyorsan önlemini alman lazım. sızdırmazlığını sağlaman gerekir. bence yırtamazlar tazminattan...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 22, 2010, 01:56:38 »
Tüm kokulu ürünlerde iki çeşit esans kullanılıyor arkadaşlar. Organik (pahalı) ve sentetik (ucuz.) Sentetik esans koku olarak genellikle güçlü fakat yüzeysel ve zevksiz birşeydir. Organik olanı hem daha güzel hem de sağlıklıdır (bakınız aromaterapi). Organik esanslar o çok ucuz olanlar hariç, parfümlerde bulunur. sentetik olanlar, oto kokusu, oda spreyi gibi şeylerde bulunur. Ayrıca deterjanlara, sabunlara vs. katkı olarak konur.
Kimsenin böyle şeylerle uğraşmaya zamanı ve enerjisi yok biliyorum ama madem konu açıldı: Aslında her alanda organik esanslar tercih edilmeli arkadaşlar. Parfümlerde kullanılan dışında, çok daha hesaplı örneklerini saf halde aktarlardan satın alabilirsiniz. Parfüm yapmak için bunlardan istediklerinizi alkol (mümkünse vodka) ve su ile karıştırmanız yeterli. Veya paspasa bir damla lavanta veya vanilya yağı damlatmak oto parfümünden çok daha kaliteli, sağlıklı ve kalıcı bir koku yaratacaktır.. (Tamamen uçup yok olana kadar...)
Meraklılarına..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 22, 2010, 01:59:42 »
elinize sağlık hocam. çok yararlı bi paylaşım olmuş. (artık hocam lafını bilinçli yazıyorum. önceden bilmiyordum.)
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 22, 2010, 02:13:53 »
elinize sağlık hocam. çok yararlı bi paylaşım olmuş. (artık hocam lafını bilinçli yazıyorum. önceden bilmiyordum.)
Teşekkür ederim. :) bil mukabele...
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #36 : Şubat 22, 2010, 02:18:46 »
Tüm kokulu ürünlerde iki çeşit esans kullanılıyor arkadaşlar. Organik (pahalı) ve sentetik (ucuz.) Sentetik esans koku olarak genellikle güçlü fakat yüzeysel ve zevksiz birşeydir. Organik olanı hem daha güzel hem de sağlıklıdır (bakınız aromaterapi). Organik esanslar o çok ucuz olanlar hariç, parfümlerde bulunur. sentetik olanlar, oto kokusu, oda spreyi gibi şeylerde bulunur. Ayrıca deterjanlara, sabunlara vs. katkı olarak konur.
Kimsenin böyle şeylerle uğraşmaya zamanı ve enerjisi yok biliyorum ama madem konu açıldı: Aslında her alanda organik esanslar tercih edilmeli arkadaşlar. Parfümlerde kullanılan dışında, çok daha hesaplı örneklerini saf halde aktarlardan satın alabilirsiniz. Parfüm yapmak için bunlardan istediklerinizi alkol ve su ile karıştırmanız yeterli. Veya paspasa bir damla lavanta veya vanilya yağı damlatmak oto parfümünden çok daha kaliteli, sağlıklı ve kalıcı bir koku yaratacaktır.. (Tamamen uçup yok olana kadar...)
Meraklılarına..

+1

Hocam peki paspasları temızlermı vanılya yagınla silsek ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 22, 2010, 02:31:06 »
Vanilya yağıyla silemezsiniz. Öncelikle pahalı olur. Uçucu yağlar çok küçük şişelerde satılır. İkincisi koku fazla güçlü olur. Uçucu yağ , aromatik yağ veya esans olarak bilinen bu sıvılar adeta kokunun maddeleşmiş hali gibidir. Her molekülü kokudur. Kalitesine göre bir damlası günlerce-haftalarca kokar..

Ciltte kullanıldığında antiseptiktirler (değişik düzeylerde) mikrop öldürürler. Bazıları sulandırmadan cilde sürülemez. Fazla keskin olanlar tahriş eder.
Pek çoğunun tıbbi kullanımları vardır. Vücuda iyi nüfuz ederler. en bilinen örnek karın ağrısına karşı kekik yağı uygulamasıdır.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #38 : Şubat 22, 2010, 02:34:59 »
Yok evde dedıgınız gıbı ufak bır şişe vanılya yagı gozume carpmıstı hepsını boca etmeyı dusunuyordum tesekkürler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • t-sport
« Yanıtla #39 : Şubat 22, 2010, 06:38:22 »
ya bendede kavun kokusu vardı çıkarttım ne zaman burnuma gelse canım kavunun en güzel arkadaşını istiyordu
+1 :D
bundan sonra toyota...