0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
geçen kış ankara da -3 -4 derecede camı açık gezen tek bendim heralde
tamam 2 inci memleketimin insanı yapmam bidaha
elinize sağlık hocam. çok yararlı bi paylaşım olmuş. (artık hocam lafını bilinçli yazıyorum. önceden bilmiyordum.)
Tüm kokulu ürünlerde iki çeşit esans kullanılıyor arkadaşlar. Organik (pahalı) ve sentetik (ucuz.) Sentetik esans koku olarak genellikle güçlü fakat yüzeysel ve zevksiz birşeydir. Organik olanı hem daha güzel hem de sağlıklıdır (bakınız aromaterapi). Organik esanslar o çok ucuz olanlar hariç, parfümlerde bulunur. sentetik olanlar, oto kokusu, oda spreyi gibi şeylerde bulunur. Ayrıca deterjanlara, sabunlara vs. katkı olarak konur. Kimsenin böyle şeylerle uğraşmaya zamanı ve enerjisi yok biliyorum ama madem konu açıldı: Aslında her alanda organik esanslar tercih edilmeli arkadaşlar. Parfümlerde kullanılan dışında, çok daha hesaplı örneklerini saf halde aktarlardan satın alabilirsiniz. Parfüm yapmak için bunlardan istediklerinizi alkol ve su ile karıştırmanız yeterli. Veya paspasa bir damla lavanta veya vanilya yağı damlatmak oto parfümünden çok daha kaliteli, sağlıklı ve kalıcı bir koku yaratacaktır.. (Tamamen uçup yok olana kadar...) Meraklılarına..
ya bendede kavun kokusu vardı çıkarttım ne zaman burnuma gelse canım kavunun en güzel arkadaşını istiyordu