Gönderen Konu: 2,5 litre su nereye gitti anlamadım...  (Okunma sayısı 1753 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
2,5 litre su nereye gitti anlamadım...
« : Şubat 20, 2010, 18:17:29 »
cuma günü işyerinin arabasıyla (2004 station focus) bi ilçeye arızaya gittim. arabayı ben kullanıyordum. dönüş yolunda hafif bir rampada araba 5. viteste 80-90 giderken hararet çok hızlı bir şekilde yülseldi. (gaza basınca devir saati nasıl yükselirse) sonra flaşör yakıp sağa çektim. rölantide biraz çalışınca geri aynı hızla düştü. soğutma sisteminde hava olduğunu tahmin ederek rampanın tepesine daha güvenli bir yere çıktık. kaputu açtık, su kabında su yoktu. araba kapalı sistem, radyatör kapağı yok. su kabının kapağını açtık, tazyikli hava çıkışı oldu. hava çıktıkça su kabı su dolmaya başladı. arabaya bindik en yakın benzinliğe gittik. gaza bastıkça su bitiyor yerine motor tarafından hava geliyor, biz su ekliyoruz. sonra bidaha bidaha. sonuçta 2,5 litre su ekledik. sistemde hava kalmadığına kanaat getirince herşeyi kapattık yola çıktık. yolda bi gözüm ve arkadaşın iki gözü de devamlı hararet ibresindeydi. arabayı sıkıştırdım biraz, sonra ne rampalar çıktım ibrede tık yok, yerine çakıldı kaldı. sonra işyerine geldik kontrol ettik su seviyesi normal. arabayı kuru, düz biryere çektim yaklaşık 6 saat hiç oynatmadım. aracın altında damla su akıntısı yoktu. şimdi aracın kullanılmasını yasakladım. pazartesi sanayiye götüreceğim.
anlayan beri gelsin, ben bitürlü anlamadım o kadar suya ne olduğunu...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

2,5 litre su nereye gitti anlamadım...
« : Şubat 20, 2010, 18:17:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: 2,5 litre su nereye gitti anlamadım...
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2010, 19:06:18 »
ford abi olcak okadar :D
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2010, 19:10:27 »
:D
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2010, 19:12:12 »
Ya böyle yorumlar öldürüyor beni. Sanki ford araba değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2010, 19:16:18 »
amcamın oglunda da ford varda çocugun başına gelmeyen kalmadı araçla ondan  biraz ön yargılı davranmış olabilirim
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2010, 20:03:40 »
herkesin başınagelebilecek bir durum. bir kaç ay önce bende de, lpg nin sıcak su hortumu delinmişti. Allah'tan fark ettim de başıma bir iş gelmedi
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 21, 2010, 01:39:35 »
Kapalı sistem nasıl bişey bilmiyorum ama anlatımınızdan gözümün önüne gelen senaryo:Soğutma sisteminin içinde yer yer  su buharı birikmiş. Kapak kapalı olduğu sürece kabarcıklar basınç nedeniyle büyüyüp yukarıya çıkmak fırsatı bulamamış ve bulundukları yerde de konveksiyon'a (ısı iletimine) engel olmuş ve hararete yol açmış. Hararet daha vazla buhara yol açarak durumu daha da kötüleştiren kısır döngü oluşturmuş. su buhar olarak bi şekilde çıkmış..
Tüm bunlar neden olmuş? Hiç bir fikrim yok.. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 21, 2010, 11:39:17 »
  Sistemde bir tıkanma olmuş olabilir. Dİğer yandan sistemde kaçak olmuş ise, motor sıcakken bu kaçağı (sızmanın boyutuna göre) farketmek zor olabilir. Çünkü sıcak yüzeye olan damlama anında buharlaşacak ve gözle tespiti zorlaştıracaktır. Devirdaim kontrolüde iyi olur.
 Bence sistemi temizleme sonrası, antifirizli karışım ile doldurma ve kaçak tespiti yapmak iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 22, 2010, 20:19:46 »
evet ustaya gittik bugün bayağı bi aradık. bulamadık problemi. bugün 100 km ye yakın yol yaptım, bayağıda sert kullandım, tık yok. eksiltmedi suyu. arıza bulunana kadar kafayı yerim ben...
iyiki arıza benim arabamda değil diyemiyorum çünkü o arabayı da çok seviyorum, yeri geliyor kendi arabamdan çok kullanıyorum. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 23, 2010, 21:35:40 »
kapak contası da olabılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 23, 2010, 21:46:15 »
toyotayı da gördük....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 23, 2010, 22:38:50 »
toyotayı da gördük....
hepside aşağı yukarı aynı mantıkla çalışan mekanik aletler. tabi problemler çıkacak. biraz da şans işi. ama şu bir gerçek toyotanın kullandığı malzeme biraz daha kaliteli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 24, 2010, 21:02:15 »
hepside aşağı yukarı aynı mantıkla çalışan mekanik aletler. tabi problemler çıkacak. biraz da şans işi. ama şu bir gerçek toyotanın kullandığı malzeme biraz daha kaliteli.
tamamen katılıyorum. ben bu yorumumu şu sebeple yaptım açıklayim. yaklaşık 6-7 sene ford kullandım. 1 kez olsun periyodik bakım dışında servise gitmedimi yolda kalmadım su kaynatmadım vs. 1,5 senedir de toyotaya biniyorum, servisin yollarını aşındırdım. kaç kere servise gittim hatırlamıyorum. aracımda bilimum parçalar değişti vs. vs. bu işin tamamen şans işi olduğuna inanıyorum. ama şu var yaşadıklarım doğrultusunda toyotadan gayet ve gayet soğudum. bu markayı kötülemek ya da başka bişey değil, fanatik arkadaşlara duyurulur(sözüm size değil Murat bey onu da belirtim).
 Bu sebeplerle bana biri çıkıp toyota mı ford mu dese ben 1 sn düşünmeden ford derim. ha alsam olurmuyum lord orasını bilmem, uzun süre oldum bundan sonrada olurum diye düşünürüm. ama yeni çıkan tüm araçlara şüphe ile yaklaşıyorum artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 24, 2010, 21:25:29 »
şans işte. mesela babama sorarsan kesinlikle vestel tv almaz, vestel monitör almaz. sebebi bi arkadaşı vestelden çok çekmiş. bizim evde yaklaşık 20 yıllık arçelik var, 11 yıllık philips var daha tamire gitmedi, ama bizim enişte arçelik tv den çektiğini hayatta hiçbirşeyden çekmedi. aynı hepsi şans. ama bi istatistik yapsak toyota fordu geçer sorunsuzlukta... bu da bi gerçek...