Gönderen Konu: Yeni Corolla Çok Karizmatik Görünüyor!  (Okunma sayısı 2636 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Yeni Corolla Çok Karizmatik Görünüyor!
« : Mart 03, 2007, 03:46:37 »
Otomobil endüstrisinde varlık göstermek giderek güçleşiyor. Bir yandan artan maliyetler, diğer yandan yeni bir model yaratmanın güçlüğü ve sektörde giderek acımasız hale gelen rekabet işleri iyice zorlaştırıyor.

En iyi modeli ürettiğinizi düşündüğünüz anda, rakibinizin sizden daha iyi bir otomobili pazara sunmaya hazırlandığını görmekten daha moral bozucu ne olabilir?

C segmenti adını verdiğimiz kompakt aile otomobilleri kategorisi, yukarıda anlatmaya çalıştığım rekabetin en şiddetli yaşandığı sınıfı oluşturuyor. Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinin tamamının bu sınıfta otomobilleri var. Özellikle sedan modeller açısından değerlendirince, Türkiye’de de bu konuda kıran kırana rekabet yaşanıyor. Zira otomobil satışlarının hala çok önemli bir bölümünü C sedan sınıfı oluşturuyor.

Üreticiler, ekonomik durumunu biraz düzelten tüketicilerin bir üst sınıfa, yani D segmentine geçmek istediğini bildiği için C sınıfında pazara yeni sunulan otomobillerin hacmi giderek büyüyor. Renault Megane, Ford Focus, Volkswagen Jetta ve son olarak pazara giren Toyota Corolla’nın, neredeyse D sınıfına yakın büyüklüklerde olması bunun önemli bir kanıtı. Yakında satışa sunulacak yeni Opel Astra Sedan da büyük bir otomobil olacak.

Toyota’nın baştan sona yenilediği Corolla modelini İspanya’nın Barcelona şehrinde yapılan uluslararası test sürüşünde yakından inceleme imkanım oldu. Corolla gerçekten mükemmel bir otomobil olmuş. Aracın hatchback versiyonunu İspanya’da test ettim. Vaktim olmadığı için sedanı İstanbul’a bıraktım. Toyota, sedan kasa tipini Corolla adıyla pazarlayacak. Hatchback modelin adı Auris olacak.

Türk pazarı açısından sedan otomobil yani Corolla çok önemli. Çünkü Türkiye geleneksel olarak bir sedan pazarı. Gerek İspanya’daki izlenimlerim gerekse teknik incelemelerim sonunda Toyota Corolla’nın bu sınıfın en iyi otomobillerinden biri haline geldiğini söyleyebilirim.

Bu sınıftaki otomobiller aslında teknik açıdan birbirlerine yakın araçlar. Özellikle Türkiye gibi pazarlarda aracın tasarımı, satın alma kararını çok ciddi etkiliyor. Geleneksel Türk tüketicileri büyük, karizmatik ve imajı iyi olan otomobilleri tercih ediyor. Toyota, yeni Corolla modeliyle bütün bu özelliklerin iyi bir kombinasyonunu sağlamış. Kalite, uzun ömürlülük ve güvenilirlik gibi bilinen Toyota özelliklerinin yanına bu kez karizmatik tasarım da eklenmiş. Zira otomobil yeni haliyle Toyota’nın Japonya ve Kuzey Amerika pazarlarında çok ilgi gören Camry modeline epeyce benzemiş.

Japon otomobillerini seven tüketiciler bu kez duruşu ve havasıyla Avrupa ve Amerikan otomobillerinden de izler taşıyan önemli bir Corolla ile tanışacaklar.

Yeni Corolla’nın pazara girmesi C segmentine ilgi duyan tüketiciler açısından ciddi bir alternatif olacak. Türkiye’de halen bu sınıfta satılmakta olan diğer başarılı otomobilleri de düşününce tüketiciler açısından karar vermek iyice zorlaşacak.  

Toyota Club Türkiye

« : Mart 03, 2007, 03:46:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2007, 12:29:11 »
bu yazı sizin mi ? , kimin , nerden alıntı ?

Bu bilgileri yazarsanız çok iyi olur
bana Toyota ar-ge muduru yazmış gibi geldi.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2007, 12:43:46 »
yazı hakan çelik e ait.ben pek çok yayında buna benzer görüşler okudum ve bence de çok karizmatik gözüküyor...

bu da linki:http://otomobil.milliyet.com.tr/detay.asp?id=4393

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mart 03, 2007, 19:31:12 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
bu yazı sizin mi ? , kimin , nerden alıntı ?

Bu bilgileri yazarsanız çok iyi olur
bana Toyota ar-ge muduru yazmış gibi geldi.
[/quote]

Otomobil Profesörü-Hakan Çelik'in bir yazısı Ben okudum sizinde okumanızı istedim.
Zaten yeni ve eski bütün Toyota'lar karizmatik...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 04, 2007, 09:12:40 »
Alıntı yapılan: Mertol Kip
Bence tipsiz.. İki üç gündür yolda sedanlara rastlıyorum, bence tipsiz olmuş....
[/quote]

ya arkadaşım sen  niye her toyota konusunda fırsatı kaçırmayıp hep tipsiz tipsiz diyip duruyosun...tipsizse git HONDA monda DAİHATSU yada nebilim TATA al..ikide bir tipsiz diyip duruyosun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 05, 2007, 10:26:52 »
Mesut bey, "tipsiz" ifadesi Mertol Beyin şahsi görüşüdür. Zevk ve renk olayı yani. Açıkça söylemek gerekirse arabaya bir bütün olarak baktığımda ben de pek hoş bulmadım. Ama iç dizayn derseniz, o çok hoşuma gitti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 05, 2007, 16:41:31 »
Hakan Çelik'e bu ünvanı kim vermiş? Bu adam Ufuk Sandık gibi bir şey. Hiç bir alakası yok arabalarla. Fatih Altaylı gibi, otomobil yazıyor diye bunu biliyor zannediyorlar. Adam haftasonları bayilerden yeni gelen arabalrı alıyor, artık o haftasonu İstanbul'da ne kadar turlayabilirse... Kardan yolların kapandığı oluyor. Evin önünde yatıyor araba. Bu adam yine yazıyor! Hangi piste gittin, kaç km yaptın, kaç kere kaydırdın, kaç kere yükledin arabayı. Hep traş, tam traş. Feci halde gıcığım böylelerine.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mart 05, 2007, 20:20:42 »
Alıntı yapılan: Selim Tokgöz
Hakan Çelik'e bu ünvanı kim vermiş? Bu adam Ufuk Sandık gibi bir şey. Hiç bir alakası yok arabalarla. Fatih Altaylı gibi, otomobil yazıyor diye bunu biliyor zannediyorlar. Adam haftasonları bayilerden yeni gelen arabalrı alıyor, artık o haftasonu İstanbul'da ne kadar turlayabilirse... Kardan yolların kapandığı oluyor. Evin önünde yatıyor araba. Bu adam yine yazıyor! Hangi piste gittin, kaç km yaptın, kaç kere kaydırdın, kaç kere yükledin arabayı. Hep traş, tam traş. Feci halde gıcığım böylelerine.
[/quote]

Bugün çok sinirlisiniz galiba tamam o zaman gelin sizi yapalım profesör    

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 06, 2007, 12:59:20 »
Yok sinirli değilim. Ama bunlar doğru. Benim diyen alıyor eline kalemi.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mart 06, 2007, 15:35:23 »
Yok sinirli değilim. Ama bunlar doğru. Benim diyen alıyor eline kalemi.
[/quote]

Bu dünyada adamın şanşı olmalı. Ben onu bunu bilmem. Şanş varsa adam profesör de oluyor hakkı yoksa da belli bir mevkiye geliyor. Yazıyı tesadüfen bir sitede gezerken okudum. Hakan Çelik'i  tanımam ne bileyim...
Hakikaten de senin dediğin doğru olabilir. Bu arada toyotalar hakikaten bana karizmatik geliyor.
Tanıdığım bir market müdürünün arabası yeni de değil hani, eski bir toyota ama bakımlı ve pırıl pırıl...
Kullanan kişiyle o kadar uyum sağlıyor ki o adam o arabadan başka hiç birine yakışmaz gibi geliyor bana...
Yani kişiler arabalarıyla bir bütün oluşturuyor. Benim ilk kullandığım 93 senesinde 93 model Toyota Corolla'ydı... Onu sürerken aldığım zevki anlatamam. Yolun sesi yok, gıcırtı yok, yollarda yağ gibi kayar giderdim. Bir kuğu dan farksızdı. Ama tek kusuru yere çok yakın olmasıydı. Kasisleri atlarken ne kadar 1.vitese de atsan arabanın altı vururdu... O yüzden de onu satıp ailem başka bir araba almıştı. O tarihten sonra bir çok araba kullandım ama hiç onun gibisine rastlamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 06, 2007, 17:28:22 »
Yol sesi yok mu? Daha neler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 06, 2007, 20:00:18 »
Yol sesi yok mu? Daha neler
[/quote]

sanırım yasemin hanım o dönemki arabalarla karşılaştırıyor ve o arabalara göre corolla da yol sesi yok denecek kadar az...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mart 07, 2007, 03:22:41 »
Alıntı yapılan: Ayberk Yılmaz
sanırım yasemin hanım o dönemki arabalarla karşılaştırıyor ve o arabalara göre corolla da yol sesi yok denecek kadar az...
[/quote]

Tabiki belirttiğim gibi 93 senesinde sıfır bir arabaydı. Bir tofaş gurubuyla ne bileyim bir şahin, doğan, kartal'la asla muhakeme bile yapılamazdı. Sonra yine sıfır Abant yeşili bir brodway'i rahmetli babam bana yaş günü hediyesi olarak almıştı çok mutlu olmuştum. Fakat o bile gürültülü idi. Arabamın alındığı günden 4-5 gün sonra Ankara'ya gitmiştik yol da arabayı ben kullanmıştım. Yol ve araba bizi  kadar sarsmıştı ki yorgunluğunu bir türlü üzerimizden atamamıştık.
Babam araba kullanmam konusunda bana bizzat destek çıkmıştır. Korkma kızım Allahın izniyle hiç bir şey olmaz derdi. Çok şükür. Ehliyetimi 90 senesinde aldım. O gün bugündür bir çok araba elimden geldi geçti. Allah nazardan saklasın hiç bir kazam olmamıştır. Sonra Otomotiv üzerine de 95 yılından beridir Kamyon-kamyonet ve binek araçlar üzerine Satış Koordinatör'lüğü yapıyorum bırakında o kadar tecrübemiz olsun yani...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #13 : Mart 08, 2007, 17:36:47 »
Alıntı yapılan: Mertol Kip
Bence tipsiz.. İki üç gündür yolda sedanlara rastlıyorum, bence tipsiz olmuş....
[/quote]

evet yahu  nedir bu tipsiz tipsiz tutturmuşsunuz.gerçi sizin adınızı nerdeyse tüm forumlarda görüyorum.boş takılan biri ancak böyle konuşur zaten.hem siz yorum yapmayın mertol bey sizin beğendiğiniz araba 124 serçe.
BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME,TANI!
                                           DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 09, 2007, 15:49:23 »
Yeni Corolla Şubat ayının sınıfının en çok satan aracı oldu 1047 adetle.
(www.otomobilgazetesi.com)
2012 Corolla D-4D Comfort Extra MMT 36.000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mart 09, 2007, 18:43:13 »
ayrıca pilotlu reklam kampanyası sayesinde toyotasa nın sitesi avrupadaki toyota siteleri arasında en çok tıklanan site olmuş...