Gönderen Konu: Kaza Yerine Artık Polisler Gelmeyecek'miş...  (Okunma sayısı 1557 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Kaza Yerine Artık Polisler Gelmeyecek'miş...
« : Mart 03, 2007, 02:31:29 »
ALINTI
Kaza yerine artık polisler gelmeyecek
İstanbul Valisi Muammer Güler, ölüm veya yaralanma olmadığı hallerde kaza yerine polisin gelmesinin beklenmeyeceğini açıkladı.

Mevcut uygulamanın trafik sorununu artırdığını ifade eden Güler, "Gerekirse bir fotoğraf çekimi ile çözülecek bir sisteme geçilecek" dedi. Güler şöyle konuştu:
"Hasarlı trafik kazalarında maalesef polisimiz sigorta eksperi gibi kullanılıyor ve polis beklenirken trafikte de ciddi sorun yaşanıyor. Bunun önüne geçmek için bir formül üzerinde çalışılıyor. İstanbul’un trafik sorunlarının çözümü için çalışan komisyonumuzda da bu benimsendi. Bununla ilgili kanuni bir düzenleme yapılacak. Artık trafik kazalarında, ölümlü ve yaralamalı kazalar dışında, trafiğin aksamaması için polisin olay yerine gelmesi beklenmeden, karşılıklı olarak sigorta numaraları alınarak, gerekiyorsa bir fotoğraf çekimi ile olayı çözebilecek bir sisteme yakında geçilecek. Bu, bir kanun düzenlemesi, sigorta kanununda bir düzenleme gerektiriyor"[/quote]

"Bence birçok sorunları çözmek şöyle dursun, daha da sorun yaratır gibi geliyor bana. Çünkü kaza olunca ay çok pardon özür dilerim diyene ben hiç rastlamadım. İnsanlar birbirlerine yaka paça saldırıyor. Binde bir nezaket sahibi, olgun insanlar var. Kaza esnasında insanlar anlaşamayınca hemen 155 tabii gelirse imdada koşuyordu. Böyle bir durum da yetkili eksper kavga edenlerimi ayıracak yoksa görevini mi yapacak? Durumumuz içler acısı..."

Toyota Club Türkiye

« : Mart 03, 2007, 02:31:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2007, 08:56:12 »
Polis beklememek güzel ama Polis beklememek yerine oradan geçen bir Trafik polisinin bile olaya el koyması daha iyi olurdu, Mesela başıma şöyle bir olay gelmişti: Bostancı yanyoldan düz giderken karşıdan bir araba sollamaya çıktı ve ani fren yapmak zorunda kaldım arkadaki amca bana vurdu, olay anında ordan geçen bir trafik ekibini durdurduğumda yaralanma varmı yok, iyi burası bizim sorumluluk alanımız değil dedi gitti. 2 saate yakın bekledik yan yol birbirine girdi. Kardeşim ordasın senin sorumluluk benim sorumluluk alanımmı var işinize gelse herşeye atlıyosunuz. Önce bunları çözmeleri lazım,  yukarda anlattığım olayda arkamdaki amca polis gelip raporda onu suçlu bulduğu halde hala bana düz yolda ani fren yaptın diyordu, Polise bile o suçlu demeye devam eden birine polis yokken ben neyapabilirim ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2007, 12:26:49 »
bence super uygulama.   köprü ve çevre otoyollarında bir kaza olunca o gün bıoyunca o yol iptal oluyor polis bekleyeyim derken. Türkiye ekonomisine inanılmaz zararı var bu çağdışı uygulamanın, inşallah yakında tarih olur.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 05, 2007, 16:54:18 »
TEKSAS!!! Herkes herkesi dava edecek yani! Gücü yeten yetene! Kaos, anarşi... İşte Türkiye'nin geleceği...
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #4 : Mart 05, 2007, 20:26:17 »
Alıntı yapılan: Selim Tokgöz
TEKSAS!!! Herkes herkesi dava edecek yani! Gücü yeten yetene! Kaos, anarşi... İşte Türkiye'nin geleceği...
[/quote]

Bak bu konuda hemfikiriz. Hele şükür ortak bir yön bulundu