Gönderen Konu: Toyotanın dizel motorunu eleştirmek isteyen buyursun, günü kötü geçen de burda ter atabilir...  (Okunma sayısı 1840 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aza ÇOK az kaldı :))
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Utku Bey,

"Auris 1.4 dizel 90 HP ancak aracın kendisine zar zor yetiyor. Bu aracın hakkı en az 100-110 hp olmalıymış" diye yazmıştın.
Toyota olarak buna ne yaptınız peki.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Adamlar hibrid teknoloji, elektrik motorları ile uğraşıyorlar. Şirket olarak geleceğe yatırımları hibrit ise dizel motor geliştirmelerini bekleyemeyiz :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
dizellerimizi geliştirmek bize kaldı o zaman  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ben soruyu sorarken özellikle Utku Bey diye sordum.
Toyotada çalışan Utkuya özellikle sordum. Alper cevaplarmısın diye sormadım. Ya da ortaya bir soruda sormadım "arkadaşlar yardımcı olurmusunuz" diye. Toyotada çalışan Utkuya sormamın sebebi var.
Alperin senin cevabın da mantık dışı.
Yani Hibrit teknolojisine geçilecek diye firmalar dizel veya benzin motorlarla ilgili çalışma yapmıyorlar diyorsun..
Cevap mı yazmış oldun şimdi. Hibrit teknolojisi deyince sen elektrikli motor mu anlıyorsun?
Ben melez teknoloji diye biliyorum. Elektrik motorunun yanında , dizel ve benzinli motor çalışmaları yapılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
Forumun genel amacı ortak olarak tartışmaktır, Utku beye mesaj atmak isterseniz özel mesaj atabilirsiniz.

Ayrıca benim mesajım mantık dışı ise Toyota'nın bir bayisinde satış görevlisi olarak çalışan birine dizel motor tasarlatmak ne kadar mantıklı?
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Tekrar Türkçe yazıyorum, sen anlamadın.
Toyotada tezgartarlık yapan birine motor dizayn ettirmiyorum; ona soru da sormuyorum, anlamadın sen ne yapmaya çalıştığımı...o yüzden bir aradan çekil bakayım.
Utku geçenlerde Auris dizelin motorunun yetersiz olduğuna ilişkin yorum yapan buradaki tüm insanlara "aptalca konuşuyorlar" diye yazmıştı. Yani aptal demişti.
Ben de ona çıkıp özür dile yoksa bana özel mesajdan attığın "abi bu motor aurise zar zor yetiyor , bu aracın hakkı en az 100-110 hp olmalı" mesajını herkese açıklarım demiştim. O özür hala gelmedi.
Bak bizler kulallanıcılar yazarken samimi oluyoruz , şimdi Utkunun burada yazdığı hangi şey samimi veya samimi değil nereden bilecek Utkunun yazdıklarını okuyan insanlar.
O yüzden sen anlamadın , sus ve aradan çekil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
Bir soruyorsunuz, bir sormuyorsunuz, amacınız nedir bey efendi? Türkçe olarak yazın da biz de anlayalım.

Aylardır yıllardır Aurisi eleştiriyorsunuz, birşey demiyoruz, olabilir, özgür ülkedeyiz, isteyen istediği gibi düşünür. Gelip 2-3 mesaj atıp ortadan kayboluyorsunuz birşey demiyoruz, herkesin zamanı olmayabilir.

Ama artık yeter yani. Hiçbir üyeye laf atmanıza, sataşmanıza izin vermem.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Sorun araç ise bunu kişilere dönüştürmemek lazım Ahmet, seninde aynı fikirde olduğunu biliyorum.
 Diğer yandan bu dizel araçlarında gidişi hiç fena değil, daha güçlü olabilirmiydi, elbetkide olabilirdi ve malesef bazı ülkelerde de bu mevcut. Ancak gerek direk olarak test ettiğimde, gerek benim aracıma karşı gidişine baktığımda (benim araçta 105Hp ve 240Nm.) oldukça etkileyici idi ki benim araç bu segmentte en performanslı denen Focus dizel ile benzer performans özellikleri göstermektedir kendi gözlemlerime göre.
 Sonuç olarak kişilerin araçlardan beklentileri ve karşılaştıkları farklılık arzedebiliyor, bu yüzden araç almadan daha detaylı ve titiz araştırma yapmakta fayda var.
 Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Vay be duyan da dünyayı kurtarıyorlar sanacak.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 1.6 124 BG Comfort 2010, Zavoli LPG
  • Kan Grubu: A-
Alper bey, ilk önce centilmenliğinizden dolayı sizi kutluyorum. Dizel araç kullanan arkadaşlar "bazen araç kalkış yapamayacak diye düşünüyorum" diyorlar. Demek ki 90 beygir bu kasaya ağır geliyor. Bu da bilhasssa şehir içi kullanımda yakıt tüketimini arttırır diye düşünüyorum. Yorumlarda 250 kuruş yaktığını okuyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
"bazen araç kalkış yapamayacak diye düşünüyorum" diyorlar. Demek ki 90 beygir bu kasaya ağır geliyor.

Motor Hacmi:    1364 cc
Motor Gücü:    90 HP – 3800 d/d
Max. Tork:    190 Nm – 1800 d/d
0-100 km/s:    12.3 sn
60-100 km/s : (4.  viteste)    7.9 sn
80-120 km/s : (5.  viteste)      11.3 sn

Onları söyleyenler daha önceden Civic Vti yada Pug 1o6 Gti kullanıcılarıydı heralde.
1.4 motor için yeterince iyi bir hızlanma süresi 12 saniye.
Ayrıca 4.ve 5.viteste 60-120 / 80-120 km hızları arası focus'dan daha esnek.

SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Dizelin o kasaya ağır geleceğini bildiğimden gidip en küçük olan aracı aldım ve herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edecek kadar iddialıyım :) Benim araçta ne bastığın zaman gidişte, ne de düzgün kullandığın zaman yakıtı az harcamada herhangi bir problem yok :D Toyota'nın dizel motorundan ziyadesiyle memnunum yani :)

Corolla ve Auris'e en az 1.6  dizel konması konusunda ben de sizlerle hemfikir olmakla birlikte, dizel araçtan GT performansı bekleyenlere tek tavsiyem gidin en az Audi A6 3.0 TDI ya da onun ayarında araç alın ;) Benim bildiğim dizeller performans için değil EKONOMİ için kullanılır, ama denemek isteyenle Düzce İstanbul arasını 1 saat 15-20 dakikada gitmeye varım... (Tabi ki mazot masrafına karışmam) :ıslık:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Vay be duyan da dünyayı kurtarıyorlar sanacak.

:alkis: :alkis:  Bravo yaman bey :alkis:

Şimdi ne desem nerden başlasam bilemedim...  37 yaşındaki bi insana ne denir ki

Forumun genel amacı ortak olarak tartışmaktır, Utku beye mesaj atmak isterseniz özel mesaj atabilirsiniz.

Ayrıca benim mesajım mantık dışı ise Toyota'nın bir bayisinde satış görevlisi olarak çalışan birine dizel motor tasarlatmak ne kadar mantıklı?

Bu mesajından sonra sen suçlusun Alper hiç kusura bakma.... Suçun ne mi?? Tabi ki muhattab olmak !!!  

Birşeyden birkimseden diliniz yanmışsa ve ya bi gocuntunuz var ise bu sorunu ve ya olayı o kimse ile tartışın tutupta olayı aile meclisine taşıyıp ortalığı alevlendirip sonra ben sadece küçük kardeşime söyledim diye bi cumhuriyet yok !!!

Sonra alaycı tavırlar,  sana sormadımlar, aradan çekil bakayımlar....  Biz burada bir aileyiz ''kimi ne zaman ARADAN ÇIKARTACAĞIMIZI biliriz''  NOKTA !!! !!! !!! !!!
[/b]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Öznel değerlendirmeler, kişisel beklentilerden dolayı farklılık arzedebilir ancak nesnel değerlendirmeler, Alperen'in de belirttiği gibi matematiksel, daha doğrusu bilimsel verilere dayanır. Yani ney neye göre, hangi oranda iyidir ya da kötüdür? Öznel dğerlendirmede herkes bulunabilir ancak başkasıda bunun zıttını pek tabiki iddia edebilir, sonuca varmak için ise ortaya bilim koymak gerekir.
 Kısacası bu şekildeki konuşmalar, tartışmadan öteye gidemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Dizelin o kasaya ağır geleceğini bildiğimden gidip en küçük olan aracı aldım ve herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edecek kadar iddialıyım :) Benim araçta ne bastığın zaman gidişte, ne de düzgün kullandığın zaman yakıtı az harcamada herhangi bir problem yok :D Toyota'nın dizel motorundan ziyadesiyle memnunum yani :)

Corolla ve Auris'e en az 1.6  dizel konması konusunda ben de sizlerle hemfikir olmakla birlikte, dizel araçtan GT performansı bekleyenlere tek tavsiyem gidin en az Audi A6 3.0 TDI ya da onun ayarında araç alın ;) Benim bildiğim dizeller performans için değil EKONOMİ için kullanılır, ama denemek isteyenle Düzce İstanbul arasını 1 saat 15-20 dakikada gitmeye varım... (Tabi ki mazot masrafına karışmam) :ıslık:

+1

tamam kabul kalkısları bıraz agır ama yakıs konusunda herkezle ıddaya girerım sınıfının en az yakan dızel motoruna sahıp bende bu arabaya 1.4 90 beygır yetmez dıyordum ama cok cok guzel motor devırını alınca 3.0 audı'ye kafa tutar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   Helal be Alper'im... :alkis: :alkis:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Acaba 2003 benzinli toyotamı dizel 2006 modellemi değiştirsem diyordum, hatta epeydir müdürümüzün 2004 clio dizelini kullandığımdan her araba öyle sanıyordum asfaltta gazdan çekip tekrar bastığımda mubarek araba sünüyor sanki. Ama geçen gün bir arkadaş dediki sen her küçük dizelde clionun turbosunun performansını bekleme dedi acaba ne kadar doğrudur, birde toyota dizel ile ilgili yorumları okuduğuma göre.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Bir de Utku Bey'i dinleyek :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
1.4 90hp benim 2007 yarisi uçuruyor şehir içinde 205/40-17 lastiklerim olduğu halde ve basa -basa kullanmama rağmen 20kr yakıyor ;)

Alpere + :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
şuanki aracım "tabanvay"