Gönderen Konu: Volkswagen Polo GTI  (Okunma sayısı 3179 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
Volkswagen Polo GTI
« : Şubat 18, 2010, 19:24:20 »

2010 Cenevre otomobil fuarının sabırsızlıkla beklenen sporcularından belki de en önemlisi tanıtıldı.

Uzun zamandır hakkında spekülasyonlar yapılan Polo GTI, büyük kardeşi Golf GTI'da olduğu gibi sade görünümünün altında bir performans ustası barındırıyor.

Standart Polo modellerine oranla sertleştirilmiş olan süspansiyon sistemi 15 mm daha alçak bir yapıya sahip. 17 inç çaplı jantlarla donatılmış olan otomobilin arka kısmında bir spoiler bulunurken çift egzoz çıkışları da bu araç için düşünülmüş bir detay. Araca dikkatli bakıldığında ana far komplesinin içerisine alınmış LED gündüz farları dikkat çekmekte. Diğer modellerde tamponda bulunan gündüz farları, sis farları gibi göründüklerinden çevirmelerde sorun yaşamak olasıydı. GTI'da ise tamponda bulunan farlar alışıldığı gibi sis farları olarak görev yapıyorlar.

Aracın iç mekanına geçildiğinde bir sürprizle karşılaşılmıyor. Fren kaliperleri gibi renkleri kırmızı olan dikişler, ekose koltuk kumaşı, altı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve yüksek yan destekli koltuklar Golf GTI'da da karşımıza çıkan unsurlar. Ön ızgarasının üst ve altında kırmızı çizgiler bulunan otomobilde panoramik sunroof opsiyonu da bulunuyor.

Teknik olarak Seat Ibiza Cupra ile ikiz olan Polo GTI'da kullanılan 1.4 litre hacimli TSI motor 180 beygir güç, 250 Nm tork üretebilmekte. Kardeşinde olduğu gibi elektronik diferansiyele (XDS) sahip olan aracın 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla (DSG) 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 6.9 saniye sürmekte. Otomobilin maksimum süratiyse 230 km/s olarak açıklandı.

1.184 kg boş ağırlığa sahip olan otomobilin 100 km mesafede ortalama yakıt tüketimi 6 litre olarak açıklanırken kilometre başına yapılan CO2 emisyonu 139 gram.

Alıntıdır.
Link: http://onurkoray.blogspot.com/2010/02/volkswagen-polo-gti.html

Toyota Club Türkiye

Volkswagen Polo GTI
« : Şubat 18, 2010, 19:24:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: Volkswagen Polo GTI
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2010, 19:29:38 »
Güzel görünüyor

Güncelleme iyidir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2010, 01:01:18 »
polo sınıf mı atladı ne?
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2010, 01:05:13 »
Ben de begeniyorum bu arabanin dizaynini. Polo'nun Golf'den fark var mi? Burada VW Golf var, bir de VW Rabbit var.
6 silindirli Golf gorunce cok sasirmistim.Bu kadar kucuk arabanin icine nasil sigdirmislar diye...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2010, 07:59:57 »
neler sığdırıyorlar o canavarın içine. ama sonuçta golf, 12 silindir de olsa rakamlar çok yüksek bence...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...