Gönderen Konu: Crafter'ın led aydınlatmalarını sonunda yapTIM...  (Okunma sayısı 15031 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Crafter'ın led aydınlatmalarını sonunda yapTIM...
« Yanıtla #20 : Şubat 18, 2010, 13:27:00 »
Özcan abi güzel bir uygulama olmuş eline sağlık :) ön tarafta kırmızı fikri güzel ama çok fazla led takma dikkatini dağıtır ve gözlerini yorar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 18, 2010, 13:27:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #21 : Şubat 18, 2010, 13:28:55 »
Çok güzel olmuş Özcan abi. Eline sağlık  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 18, 2010, 15:23:33 »
Çalışmanız çok  güzel. Ellerinize  sağlık. Birde araç minibüs  olunca  montaj için  epey fazla alternatif   yeriniz, kabloları bertaraf etme  şansınız da çok yüksek. Ama bu avantajlar sizin işçiliğinizin önüne  geçememiş. Çok uğraşmış ve sıfır elektrik bilgisine  rağmen iyi bir iş çıkartmışsınız. Dediğiniz  gibi tavan  lambalarının  içine de power  ledler  koyarsanız içerisi oda içi gibi  aydınlık  olur. İnşallah o projenizi de hayata geçirirsiniz. Ama power  ledler sabit akım kaynakları kullandığı  için bu projeden biraz  daha  fazla bilgi edinmeniz  gerekecek ;)

Saygılar,  alkışlar... 
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 18, 2010, 16:26:31 »
ya ben her türlü dinliyeyince saygı duyarımda pek dinlemem o tarz müzikleri.abicim sen dua et ismail yk dinlemiyor millet adam facebook a şarkı yaptı yani düşün
   Haklısın ATİ,İsmail YK dinlememeleri daha iyi :D
hayırlıolsun özcanım. ellerine sağlık. biraz yardım aldığını yazmışsın zaten ama ilk sefer için normal, aslında garanti için de gerekli bir durum. sonra vıd vıd ederler alakasız bi arıza da bile... hoş şimdi yapmayacakları da kesin değil. neyse güzel olmuş sonuçta, güle güle kazasız günlerde kullan arabanı...
   Teşekkürler Murat.Senin park sensörü gibi bir hikayesi var bu işin.Usta işçilik ücretinde yükseklerden uçunca "bismillah" deyip başladım :) Garanti konusunda VW'de pek sıkıntı olmuyor.Yeteri oyunu kuralına göre oyna.Zaten garanti sorumlusu ve elektrik ustasını doğrultularında yaptım.Normalde yapılan ilk iş sigorta panosundan akım almaktır.Söylenene göre sigorta panosundan alınan akım,bir süre sonra aracın beyin denilen kısmına zarar veriyor.Çünkü bu beyin sistemi üzerinde tanımlanamayan bir akımın varlığını fark ediyor.Bir türlü tanımlayamadığı içinde sorun çıkarmaya başlıyor.Erdinç ustanın bana dediği "(+) hattı,ayağının altındaki döşemeyi sök,aküyü bul ve direkt oradan al.Böylece bir problem falan yaşamazsın " dedi.Sonuçta serviste çalışanlarda insan.Onlara güven verirsen,arkadaşlıklarını kazanırsan yardımcı olurlar.Passat'ın EGL valfini değişitiren usta,dün parça sormaya gittiğimde(ön table arka braket fişekleri değişecek) "abi çok kolay bunun değişimi.Şu üç civatayı sök,fişeği yağla ve kola tak.O üç vidayı tekrar yerine bağla.Ben on dakikada,sen yarım saatte takarsın" dedi... :)
tahminimden çok çok güzel olmuş özcan abi, eline sağlık ya :) :) bu kadarını tahmin etmiyordum :)
   Teşekkürler Türkay.BEğenmene sevindim :)

Özcan abi güzel bir uygulama olmuş eline sağlık :) ön tarafta kırmızı fikri güzel ama çok fazla led takma dikkatini dağıtır ve gözlerini yorar.
   Teşekkürler Mesut.Yaptığm ugyulamada lambaların hiç birini (mavi/beyaz) yolcular görmüyor.Ön taraftada öyle göze görünmeyecek şekilde ve sadece 3 led kullanarak yapacağım.Eski aracımızda kırmızı lambalar çok az ve loş bir ışık veriyordu.Aşağıda fotoda görünen gibi olacak Mesut.Zaten yine ayak altında bir yerde olacak :)

Çok güzel olmuş Özcan abi. Eline sağlık  :)
   Teşekkürler SElahattin...
Çalışmanız çok  güzel. Ellerinize  sağlık. Birde araç minibüs  olunca  montaj için  epey fazla alternatif   yeriniz, kabloları bertaraf etme  şansınız da çok yüksek. Ama bu avantajlar sizin işçiliğinizin önüne  geçememiş. Çok uğraşmış ve sıfır elektrik bilgisine  rağmen iyi bir iş çıkartmışsınız. Dediğiniz  gibi tavan  lambalarının  içine de power  ledler  koyarsanız içerisi oda içi gibi  aydınlık  olur. İnşallah o projenizi de hayata geçirirsiniz. Ama power  ledler sabit akım kaynakları kullandığı  için bu projeden biraz  daha  fazla bilgi edinmeniz  gerekecek ;) Saygılar,  alkışlar... 
   Osman kardeş,en çokta senin yorumunu bekliyordum.Peki niye en çok sen?Diğer arkadaşlarımız yanlış anlamasın :) Senin böyle bu tarz işlerini hep merakla ve büyük bir hayranlıkla izliyordum.Erdinç ustadan bağlantı şeması alamasaydım senin kapını çalacaktım  artık :) Yaptığım işi beğenmene gerçekten sevindim.
   Klima içinde bulunan tavan lambaları,öndeki gibi aynı.Ya kapıya bağlı ya da sürekli açık tutabiliyorum.Gece yolculuklarında,hareket ettikten bir süre sonra kapatmak zorundayım.Çünkü ışığın camdan yansıması önümü görmeme engel oluyor.Floresan gibi beyaz yanacak bir lamba varken neden mum ışığı gibi sarı ışık ile uğraşayım ki...Bu nedenle Power Led'leri uygun gördüm.Ama dediğin gibi onun montajına da benim bilgim yetersiz kalacak.Olmadı led'i alır gerekli düzeltmeleri yapar,bağlantısınıda elektrikçiye yaptırırım.Artık ona sıra gelince haber veririm...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Şubat 18, 2010, 16:31:47 »
Eğer ortaya çıkan  emek alkışı  hakediyorsa varsın ellerim  kızarsın...   Ne zaman istersen yardımcı olurum. İster birebir ( en azından telefonla)  ister burada forum  ortamında.  Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Şubat 18, 2010, 16:49:57 »
Eğer ortaya çıkan  emek alkışı  hakediyorsa varsın ellerim  kızarsın...   Ne zaman istersen yardımcı olurum. İster birebir ( en azından telefonla)  ister burada forum  ortamında.  Saygılar...
   Tekrar teşekkürler kardeşim...Varlığın yeter.Günü gelince artık seni rahatsız ederim.Yanlız kafama takılan bir şey oldu.Yaptığım bu bağlantıda herhangi bir sigorta kullanmadım.Kullanmam gerekiyormuydu yoksa?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Şubat 18, 2010, 16:56:03 »
Gerek yok aslında  ledler senin sistemine zarar  verecek  kadar akım  çekmezler, bu yüzden de onları besleyen kabloları ısıtmazlar. Ama sen yine de her ihtimale  karşın (kabloların kısa devre yapma olasılığı  gibi)  o akünün kutup başına (+) bağladığın yere şöyle bir 1-2 amperlik (araçlarda standart kullanılan 5-10-15-20 amperliklerden  değil) basit bir sigorta taksan yinede iyi olur. Tedbir bizden tevekkül Allahtan misali.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Şubat 18, 2010, 17:04:02 »
   Madem her ihtimale karşı takalı diyorsun en kısa zamanda yapayım.Dediğin gibi tedbir bizden,taktir Allah'tan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Şubat 18, 2010, 17:06:41 »
Bahsettiğim sigorta elektronik cihazlarda (tv, uydu receiver, teyp gibi)  cam tüp sigortalar. Hatırlarsın belki  eski  araba teyplerinin arkadaki kırmızı  kablonun ucunda  olurdu, şöyle  çevirmeli bir  yuvası  olur  onlardan  tak.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Şubat 18, 2010, 17:25:06 »
   Hatırladım.teyp'in arkasında uzanır durur...Cam Tüp sigorta dersem anlarlar değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Şubat 18, 2010, 17:26:35 »
Onlar anlamasa bile sen görünce  anlarsın. Ama bu sigortaları elektronik parça satan yerlerden  bak. Oto parçacılardan değil ;)   :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Şubat 18, 2010, 17:28:24 »
   Led'leri aldığım arkadaşıma bakarım Osman.Zaten dediğin gibi otomobil elektroniği satan yerde Led'in metresi 30 TL'di

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 27, 2010, 23:47:29 »
   Osman hocam geçte olsa bu Led bağlantıları için sigorta taktırdım.Şimdi içim daha rahat.Birde sorum olacak sana.
- Şimdi diyelimki ben bu Power Led'lerden aldım.Bağlantı yaparken nelere dikkat etmeliyim.
- Ön tavan ışıklandırmasında Led kullandım.Kapıya bağlı çalışırken,kapı kapandıktan sonra lambalar çok kısık bir halde yanıyor.Bunun önüne nasıl geçebilirim?
- Crafter'ların önceden Comfort modelleri vardı.Comfort donanımında kapı içi aydınlatması vardı.Yukarıda A4'te göründüğü gibi.Kapı açıldığında yanıyor ve zemini aydınlatıyor.Bu araç Midline olduğundan kapı aydınlatması yok ama yeri var.Servisten lambayı alırsam hiç zorlanmadan montajını yapabilirim.Şimdi buraya bu orjinal lambası yerinde beyaz Led döşesem iyi bir sonuç alabilirmiyim?Ve ön tavan lambası gibi kapının aç-kapa durumuna kapalı moda göre sönük yanarmı.Daha doğrusu neden kapıya bağlıyken sönük yanar.Her ihtimale karşı kapatıyorum lambayı.Akım çekipte aküyü boşaltmasın diye...Şimdiden teşekkürler :) :) (biraz uzun oldu)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 28, 2010, 00:25:17 »
Özcan, öncelikle kapı açıldığında yanması  gereken lamba yerine koyacağın  led kesinlikle oradaki orjinal ampülden (comfort modeldekinden) çok daha  az akım çekecek ve akü bitirecektir. Örnek olarak orada en az 5 wattlık  ampül  vardır. Sen bırak küçük  ledleri 1 wattlık power led  bile  taksan hesap ortada normal ampülden 1/5 oranında daha az güç çekecektir, hoş görünümü de cabası.

Sigorta işini iyi  yapmışsın. Sen önlemini al, gerisini Allaha havale et.

Power  ledler normal  ledler gibi  değildir. Yeterli soğutma sağlanmazsa ömürleri kısa  sürer. Soğutma içinde en önemlisi sabit akım kaynaklarıdır. Zaten normalde  onlar arkalarında  hazır aleminyum pcb(taban)  ile beraber  gelir. Sen sadece sabit akım sürücüsü  alacaksın  alırken. Ben burada her ne kadar anlatsamda birebir olmayınca olmuyor. En garanti iş, elektronikçiye gittin mesela, power ledleri alırken bunları kullanmam için gerekli olan sabit akım sürücüsü de istiyorum de. Powerlerin maliyeti normal ledlerden birazcık fazla olsada verdiği aydınlık emeğine  değer.

Kapı kapalı iken sönük yanıyor olayını  anlamadım. Birazcık daha  açarmısın. Bu bahsettiğin sönük yanan ledler yani kapı kapandıktan sonra tamamen  sönmüyorlar mı ?  yani sen kapı açıkken  yansınlar, kapıyı kapatınca tamamen  sönsünler mi istiyorsun (normalde olduğu gibi)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mayıs 28, 2010, 01:05:04 »
   Ön tavan lambaları var ya.Üç kadamelidir.Biri kapılar açıldığında yanar.Diğer konumda komple kapalıdır.Bir diğerindeyse manuel kullanırsın.Bu lamba kapılara ayarlıyken diyelim kapıyı açtım ve lamba yandı.Çok kısa bir süre söner ya.Kapı kapandıktan sonra normal ampulde fade out şeklinde söner.Led lambada da bu oluyor yalnız tam söndükten sonra çok azda olsa ışık kalıyor lambada.Bu yüzden lambayı sürekli kapalı tutuyorum.Kullanacağım zaman açıyorum....Herhalde anlatabilmişimdir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Kan Grubu: 0+
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 28, 2010, 09:06:41 »
Özcan bey ellerinize sağlık, çok güzel olmuş. İyi günlerde kullanın.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 28, 2010, 09:16:47 »
Özcan abi, eline emeğine sağlık, güzel çalışma olmuş. Birgün babamın 2009 sprinterini fotoğraflıyayım size... TR'de öyle sprinter nadir bulunur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 28, 2010, 11:30:25 »
Özcan güzel olmuş eline emeğine sağlık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
« Yanıtla #38 : Mayıs 28, 2010, 11:37:23 »
Hayran kalmamk elde değil cidden ayrı bir hava katmış eline sağlık Özcan abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mayıs 28, 2010, 11:49:38 »
Anladım Özcan. Bunun sebebi gecikmeli sönmeden kaynaklanıyor anladığım kadarıyla. Ben gecikmeli sönme devresini kendim yaptığım için bir  sorun yok. Ama crafterin orjinal devresi akkor flamanlı lamba için olduğundan, çok küçükte  olsa  bir elektrik akışı olabilir, bunu normal ampülde  farketmezken ledlerde farkedilir.Aslına  bakarsan seni rahatsız  etmiyorsa  elektrik kullanımı konusunu kafaya  takma öyle ahım şahım aküden enerji tüketmez. Bu olay  çok fazla bir  sorun teşkil etmemekle  beraber tamamen sönsün istiyorsan, yavaş yavaş sönme lüksünden vazgeçerek, belli bir süre  sonra direk sönme olayını lamba yerine bir röle koy, rölenin bacaklarına da ledleri  bağla, o zaman sönme süresinin sonunda röle kontaklarını bırakacak ledlerin de  tamamen sönecek.