Gönderen Konu: corolla da lpg kullanımı ile ilgili sorular ...  (Okunma sayısı 2433 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
corolla da lpg kullanımı ile ilgili sorular ...
« : Şubat 17, 2010, 13:37:00 »
Merhaba arkadaşlar, iki hafta önce 2007 model corolla 1,6 sol sedan aracımıza lovato marka sıralı sistem lpg taktırdık. Henüz tam olarak yakıt tüketimini ölçemedim , ama bu haftasonu şehir dışına çıkacağımdan sağlıklı bir ölçüm yaparım sanırım. sormak istediğim aracımın ne yakması gerektiği, yani benzinle 6lt / 100 km yakıyordu şehir dışında son zamanlarda, bu oran lpg de ne olmalı... ona göre fazla yakıyorsa ustaya götürmeyi düşünüyorum, usta da Osmaniye de olduğu için sürekli gidip gelme şansım yok, o yüzden ne yakması gerektiğini sizlere sormak istedim...

Ayrıca lpg takıldıktan sonra araç fazla su tüketmeye başladı, ilk hafta suyu bitmek üzere iken Allah tan gördümde , antifiriz ekledim full a kadar getirdim su seviyesini, artık korkudan her sabah kontrol ediyorum... ama son günlerde hiç eksilmedi su acaba ilk takıldığında alışma süresinde yaşanın bir sıkıntmıydı, yoksa lpg de böyle bir problem var mı? , benzinde iken o suyun eksildiğini hiç görmemiştim çünkü...

Bir sorum da , yakıtı hangi marka almam gerektiği ile ilgili, aygaz da katkı olduğu için sorun yaşayanlar varmış sanırım, ben şimdilik shell den alıyorum, acaba aldığım yakıta dikkat etmem gerekiyor mu bu kadar, bana hep aynı pompadan al, bilmediğin petrolden, girip de alma dediler, o yüzden hep fulleyip çık yola dediler, ne kadar doğrudur bu hassasiyet?

2 haftalık izlenimim en ufak bir fark göremedim, lpg ile benzin arasında, performans ve ses olarak... Taktırmak isteyen herkese tavsiye ederim, çok ürkerek taktırdık ama en ufak bir değişiklik yok , aracımız 33 bin km de, nasip olursa en az 100 bin km daha yaparım, bu sürede sorun yaşamamak için, her ayrıntısına dikkat etmek için , lpg kullanan arkadaşlardan bilgi almak istedim, herkese selamlar. şimdiden teşekkürler.

sol...

Toyota Club Türkiye

corolla da lpg kullanımı ile ilgili sorular ...
« : Şubat 17, 2010, 13:37:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla da lpg kullanımı ile ilgili sorular ...
« Yanıtla #1 : Şubat 17, 2010, 16:09:18 »
Suyun bir kısmı evaporatörü dolaşıp geleceği için LPG takıldığında anlık bir azalma olmuş olabilir. Azalma devam etmiyorsa rahat olun. devam ediyorsa hortumların bağlantı yerlerini kontrol edin.
Yakıt konusunda dikkatin dozunu biraz azaltabilirsiniz :) Mümkünse katkılı almayın ve çok kişinin tavsiye ettiği markalardan (shell gibi) almaya devam edin. Öyle "buldun mu fulle" "aynı pompadan al" falan bunlar biraz paranoya seviyesinde uygulamalar.. LPG filtrenizi düzenli değiştirin. Sorun çıkacağını sanmam
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2010, 20:40:41 »
Merhaba arkadaşlar, iki hafta önce 2007 model corolla 1,6 sol sedan aracımıza lovato marka sıralı sistem lpg taktırdık. Henüz tam olarak yakıt tüketimini ölçemedim , ama bu haftasonu şehir dışına çıkacağımdan sağlıklı bir ölçüm yaparım sanırım. sormak istediğim aracımın ne yakması gerektiği, yani benzinle 6lt / 100 km yakıyordu şehir dışında son zamanlarda, bu oran lpg de ne olmalı... ona göre fazla yakıyorsa ustaya götürmeyi düşünüyorum, usta da Osmaniye de olduğu için sürekli gidip gelme şansım yok, o yüzden ne yakması gerektiğini sizlere sormak istedim...

Ayrıca lpg takıldıktan sonra araç fazla su tüketmeye başladı, ilk hafta suyu bitmek üzere iken Allah tan gördümde , antifiriz ekledim full a kadar getirdim su seviyesini, artık korkudan her sabah kontrol ediyorum... ama son günlerde hiç eksilmedi su acaba ilk takıldığında alışma süresinde yaşanın bir sıkıntmıydı, yoksa lpg de böyle bir problem var mı? , benzinde iken o suyun eksildiğini hiç görmemiştim çünkü...

Bir sorum da , yakıtı hangi marka almam gerektiği ile ilgili, aygaz da katkı olduğu için sorun yaşayanlar varmış sanırım, ben şimdilik shell den alıyorum, acaba aldığım yakıta dikkat etmem gerekiyor mu bu kadar, bana hep aynı pompadan al, bilmediğin petrolden, girip de alma dediler, o yüzden hep fulleyip çık yola dediler, ne kadar doğrudur bu hassasiyet?

2 haftalık izlenimim en ufak bir fark göremedim, lpg ile benzin arasında, performans ve ses olarak... Taktırmak isteyen herkese tavsiye ederim, çok ürkerek taktırdık ama en ufak bir değişiklik yok , aracımız 33 bin km de, nasip olursa en az 100 bin km daha yaparım, bu sürede sorun yaşamamak için, her ayrıntısına dikkat etmek için , lpg kullanan arkadaşlardan bilgi almak istedim, herkese selamlar. şimdiden teşekkürler.

Benzinde 6 litre yakan aracın lpg de 7,2 litre yakması gerek.Yani %20 fazlası.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 17, 2010, 22:13:23 »
Lpg kitinin montajını yapar ken aracın su hortumlarını kesip öyle montaj yapıyorlar.Kendi aracımdada ilk basta su eksiltmeler oldu sonra  ilave ettim bir  iki kere sonra su eksiltmesi durdu.Su hortumları kesilince eksilttigi için montajdan sonra çekip suyu eksiltiyor.Ayrıca lpg montajı yapan yerler su hortumlarını kestikten sonra araya bazıları plastik parça atıyor o parçada çatlaklar olabiliyor suyun sıcaklıgından plsatikte deforme oluyor.Bu yüzden su eksiltme sorunu hiç bitmiyor.Ben montajı yaparken dikkat ettim özellikle bakır parça kullanılar.Bir arada gittim vidalarını falan sıktılar su eksiltme falan şimdilik yok.Ayrıca ilk 1000 km sonra lpg kiti daha performanslı çalısacaktır.Ben 60 tl ye 32 lt takın lpg aldım.Bunun 300 km sini şehirler arası yaptım 80 km şehir içi yaptım lpg bitti.Ne kadar yaktıgını falan hesaplamıyorum fazlada bilmiyorum açıkcası.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Şubat 19, 2010, 13:57:06 »
Teşekkürler arkadaşlar... 1000 km oldu lpg takılalı... bugün osmaniye ye gideceğim, buradan fulleyip , oraya vardığımda aynı marka dan (shell) tekrar full yapacağım bakalım ne yakacak... 70 km bir mesafe , sanırım 5 lt yakması gerekiyor (100 km de 7 litre yakarsa) ...

su konusundaki açıklamalar oldukça aydınlatıcı oldu sağolun... sanırım eksiltmeyi kesti, haftaya tekrar bakar, bir kontrol ederim seviyeyi...

aracın fazla yakmasının sebeblerini sordum bugün bir ustaya, bujilerin ve filtrelerin düzenli değişmesi gerektiğini söyledi... hava filtresi tertemiz, bujiler ise daha değişmedi  , acaba bujiler kaç km de bir değişmesi gerekiyor? takımı 20 lira burada sanayide bir japon yedek parçacısında, acaba hangi marka buji taktırayım , nesine dikkat edeyim , yardımcı olur musunuz ..

selamlar...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2010, 17:06:11 »
Denso iridyum.   O yoksa, mümkünsre başka bir japon markası.
Bujilerde birinci kalite "iridyum" olanlardır. Sonra "platin" olanlar gelir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 19, 2010, 21:34:44 »
Toyota periyodik bakımda araçlarının buji değişimini 40 bin km de bir yapıyor.(corolla için).Ancak lpg  nin özelliklerinden dolayı daha erken değişse daha iyi olur.Ben 20 bin km sonra tekrar değiştirdim...Serviste buji nin satış fiyatı 25 tl civarı.onlarda denso kullanıyolar sanırım.
2011 d4d Corolla