0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar, iki hafta önce 2007 model corolla 1,6 sol sedan aracımıza lovato marka sıralı sistem lpg taktırdık. Henüz tam olarak yakıt tüketimini ölçemedim , ama bu haftasonu şehir dışına çıkacağımdan sağlıklı bir ölçüm yaparım sanırım. sormak istediğim aracımın ne yakması gerektiği, yani benzinle 6lt / 100 km yakıyordu şehir dışında son zamanlarda, bu oran lpg de ne olmalı... ona göre fazla yakıyorsa ustaya götürmeyi düşünüyorum, usta da Osmaniye de olduğu için sürekli gidip gelme şansım yok, o yüzden ne yakması gerektiğini sizlere sormak istedim...Ayrıca lpg takıldıktan sonra araç fazla su tüketmeye başladı, ilk hafta suyu bitmek üzere iken Allah tan gördümde , antifiriz ekledim full a kadar getirdim su seviyesini, artık korkudan her sabah kontrol ediyorum... ama son günlerde hiç eksilmedi su acaba ilk takıldığında alışma süresinde yaşanın bir sıkıntmıydı, yoksa lpg de böyle bir problem var mı? , benzinde iken o suyun eksildiğini hiç görmemiştim çünkü...Bir sorum da , yakıtı hangi marka almam gerektiği ile ilgili, aygaz da katkı olduğu için sorun yaşayanlar varmış sanırım, ben şimdilik shell den alıyorum, acaba aldığım yakıta dikkat etmem gerekiyor mu bu kadar, bana hep aynı pompadan al, bilmediğin petrolden, girip de alma dediler, o yüzden hep fulleyip çık yola dediler, ne kadar doğrudur bu hassasiyet?2 haftalık izlenimim en ufak bir fark göremedim, lpg ile benzin arasında, performans ve ses olarak... Taktırmak isteyen herkese tavsiye ederim, çok ürkerek taktırdık ama en ufak bir değişiklik yok , aracımız 33 bin km de, nasip olursa en az 100 bin km daha yaparım, bu sürede sorun yaşamamak için, her ayrıntısına dikkat etmek için , lpg kullanan arkadaşlardan bilgi almak istedim, herkese selamlar. şimdiden teşekkürler.