Gönderen Konu: her 10000 kmlik standart bakımlar hakkında  (Okunma sayısı 1219 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
her 10000 kmlik standart bakımlar hakkında
« : Şubat 16, 2010, 16:39:18 »
değerli arkadaşlar aracımın 60000 km bakımı yaklaşıyor ,bu yüzden öğrenmek istedim acaba tam anlamı ile eksiksiz bir şekilde 10000 bin km lik bakımlarda neler yapılıyor ( eksiksiz şekilde neler yapılmakta sıra ile belitirseniz ) ve bu bakım ücretleri standart dışı durumlar haricinde fiat durumu aynımı acaba servisten servise fark ediyormu ücretler nedir acaba ...

Toyota Club Türkiye

her 10000 kmlik standart bakımlar hakkında
« : Şubat 16, 2010, 16:39:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: her 10000 kmlik standart bakımlar hakkında
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2010, 17:08:09 »
filtrelerin, ön takımın, arka takımın, şanzıman yağının, vs. bütün aksamların kontrol ve değişim periyodu farklıdır. bu kullanıcı el kitabında da yazar (diye biliyorum). servisler zaten biliyor bunları. mesela şanzumandan ses falan gelmiyorsa ve bi anormallik yoksa zamanından önce şanzıman yağı boşaltmak huzuli masraftır. arabayı yeni aldıysan ve herşeyini ben yaptırayım ben bileyim diyorsan o ayrı tabii. kolay gelsin.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
Ynt: her 10000 kmlik standart bakımlar hakkında
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2010, 17:38:07 »
10000 km de yağ, yağ filitresi değişir.Polen filtresi, hava filtresi, bujiler,(gerekiyorsa değişir) ve diğer aksamlar kontrol ediliyor.20000 km de yağ,yağ filitresi, bujiler değişir. polen filitresi, hava filitresi(gerekiyorsa değişir) ve diğer aksamlar kontrol edilir.