Gönderen Konu: Türkiye'de Elektrikli Otomotiv  (Okunma sayısı 3182 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Türkiye'de Elektrikli Otomotiv
« Yanıtla #20 : Mart 03, 2010, 10:37:31 »
Yukarıda yazdığım gibi onun yerine güneş paneli geçecek her halde.
bu araç türkiyede yaygınlaşsın özel önlemler alırlar. evde kullandığımız elektrik öyle vergilenirki elektrik kullanamaz hale geliriz. güneş paneli taktığımızda da panele sayaç takarlar artık. güneşten yararlanma vergisi falan çıkar.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 03, 2010, 10:37:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 03, 2010, 10:59:07 »
bu araç türkiyede yaygınlaşsın özel önlemler alırlar. evde kullandığımız elektrik öyle vergilenirki elektrik kullanamaz hale geliriz. güneş paneli taktığımızda da panele sayaç takarlar artık. güneşten yararlanma vergisi falan çıkar.
:D :D :D
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 03, 2010, 11:03:26 »
hava filtreside takılmaz buna , ara gaz versende anlaşılmaz yok vaz geçtim almıcam :lol:

Dünya insanı günümüzdeki araçları su ile yürütmeye çalışıyor , bu araçlar çıksın bunuda kalem pille yürütmeye çalışırlar :D
Olsun ama biz bunuda modlarız , çamurluklar çok hoşuma gitti.. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 03, 2010, 11:17:46 »
Öyle demeyin, mesela bisikletler için pedal vergisi koymadılar :)

Bu arada elektikli araçlar tork bakımından çok iyi diye biliyorum. (doğru mu?) Bazı zevkli yanları olabilir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 03, 2010, 11:51:11 »

Bu arada elektikli araçlar tork bakımından çok iyi diye biliyorum. (doğru mu?) Bazı zevkli yanları olabilir.
evet gaza çok bastığınızda , benzin motoru inanılmaz performans gösteriyormuş , elektrikli motorun sesi yokmuş (priusda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 05, 2010, 08:20:00 »

Ama aslında bisiklet içinde ruhsat gerekli, hatta balık avlayabilmek için bile, evet kıyı balıkçılığı için.

Evet, elektirkli motorlar çok yükske oranda tork üretebilir ve daha güzeli bunun için bir devire gelmeye ihtiyaçları yoktur. Düzenli ve her devirde yüksek torka sahiptirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 05, 2010, 10:37:11 »
Ama aslında bisiklet içinde ruhsat gerekli, hatta balık avlayabilmek için bile, evet kıyı balıkçılığı için.

Evet, elektirkli motorlar çok yükske oranda tork üretebilir ve daha güzeli bunun için bir devire gelmeye ihtiyaçları yoktur. Düzenli ve her devirde yüksek torka sahiptirler.

katılıyorum. tcdd kömürlü trenlerden sonra hep elektrikli jel(motor adını yanlış yazmış olabilirim) motor kullanıyor. kimi lokomotif üstündeki elektrik tellerinden alır enerjisini, kimisi de lokomotifin içindeki dizel jeneratörle üretir. treni hareket ettiren elektrik motorudur. hatta şu madenlerde kullanılan teker yanağı adam boyu olan kamyonlarda aynı mantıkla çalışır. dizel jeneratör+elektrik motoru. hatta büyük işmakinaları... tabi büyük lafı tam anlamıyla büyük. dev yani.
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 06, 2010, 20:32:14 »
  Evet, aynen öyle Murat, doğru söylüyorsun. O dev büyük şantiye araçlarının dizel motorları elektrik motorlarını besler ve hatta aynı motorlar frenlemede de kullanılır yüksek torkları sayesinde. Zaten o lastikler başka türlü dönmez. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi