Gönderen Konu: Tiptrnikte Otomatik şanjıman Sorunu  (Okunma sayısı 1413 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Tiptrnikte Otomatik şanjıman Sorunu
« : Şubat 24, 2007, 16:43:36 »
merhaba arkadaşlar. Dün başıma ilginç bir olay geldi. 2006 model 2. el aldığım  corolla D-4D aracımla harekett ettikten kısa bir süre sonra arac viteste ve çalışıyor olmasına rağmen hareketsiz kaldı. Arabayı yol kenarına çekip servisi aradım. sorunu anlattım. Bu sorunu yenmek için, araba boşa alınıp stop edildikten sonra 8-10 defa çok hızlı bir şekilde kontağın sonuna kadar açıp kapatılmasını söylediler. Bu işlemi 3-4 kez denedikten sonra araba normale döndü. servise uğradığımda bu sorunun otomatik debriyaj programının karışmasından kaynaklandığını söylediler. bu işlemden sonra yeniden proglamlandığı için sorunun kalktığını söylediler. Yinede çarşamba günü  bu konu için servisten randevu aldım.Manuel vitestede araba yürümedi.

Toyota Club Türkiye

« : Şubat 24, 2007, 16:43:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Mart 01, 2007, 23:36:11 »
İlginç zaten hiç bir aracın otomatiğine ısınamadım. Servise başvurman iyi olur belki yazılımı falan yenilerler veya bi çözüm bulabilirler..
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2007, 23:07:38 »
servise kontrol için götürdüm. yapılan kontrolde her şeyin normal çalıştığını belirttiler. Söyledikleri otomatik debriyaj kendini korumaya alıyormuş. Kontak anahtarını seri bir şekilde 8-10 defa açıp kapatınca kendini yeniden programladığını söylediler. Bir haftadırda bir problem yok. Bende bu aracı alana dek otomatik vites düşünmüyordum. Ne varki bu aracı 2 aydır kullanıyorum. Şimdi arba alacak olsam yine tiptronik tercih ederdim. Kullanımı çok rahat ve keyifli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2007, 23:10:42 »
Bu bilgiyi bana serviste aracı alırken vermişlerdi. 9 ay geçti. Vitesle ilgili en ufak bir sorunla karşılaşmadım. Ben de aracımdan ve vites sisteminden memnunum.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 06, 2007, 18:09:56 »
Yanlız şöyle bir şey var aracınızın şanzıman sistemi tiptronic değil otomatikleştirilmiş şanzumandır. Toyota bunun ismine Mutli Mode Transmiisonun kıasltılmışı olan MMT diyor. Tiptronic şanzıman larda ise debriyaj sistemi yerine tork konvertörü denilne bi mekanizma yer alır.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C