Gönderen Konu: debriyajdan gelen ses  (Okunma sayısı 1901 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
debriyajdan gelen ses
« : Şubat 15, 2010, 19:21:50 »
arkdaşlar bugüne dek olmayan debriyaja basınca gıyk eden bir ses her basışta geliyor nedeni ne olabilir? aracı  80binde baskı balat hiç değişmemiş usta bu baskı balata seni 120bine götürür diyordu yumuşak kullanırsan demişti. başına gelenler bir yardım ederse sevinirim şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

debriyajdan gelen ses
« : Şubat 15, 2010, 19:21:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: debriyajdan gelen ses
« Yanıtla #1 : Şubat 15, 2010, 19:32:50 »
  Baskı balatanın kaydırıp kaydırmadığını test etmek lazım. Tabi ses şanzıman civarından geliyorsa.
 Hafif rampa çıkarken son vitesde ve araç hızı 55-60Km/s. civarı iken gaz yüklenin. Eğer motor devri artıyor ancak hız aynı oranda artmıyorsa balata kaydırma yapıyordur büyük ihtimalle. Ayrıca debriyaj sisteminde sadece balata ya da baskı değil, volan ve bilyede aşınabilir. Balatanın çok bitmesi, üzerindeki perçinlerin volanı çüzmesine ve daha büyük masraflara yol açar. Yine ayrımanın tam olup olmadığına, debriyaj hidroliğinin seviye ve durumuna (kalitesine) de bir bakmak lazım bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 15, 2010, 20:01:44 »
Engin bey aracınız herhalde tahmınen E12 kasa.Benimkiside2004 model.Forumda bu konu çok açıldı tartışıldı arama yaptırın bulursunuz.Çözümünüe gelince debrıyaj pedalındans es geliyor viyaklama tarzında.Benim aracımdada oldu aynı ses hemde daha 30 binmdeydi.Bu kasaları pedallarında bu ses çogunlukla çıkıyor.Kaputun altında debriyaj halatını ilk önce yağlayın.Sonra içerde debriyaj pedalı hidrolik sürtünmeden ses yapıyor.Buna en iyi çözüm içerdeki pedalı da yağlatın.Serviste yapıyolar.Oraya özel bir sprey var würth marka o spreyi sıktıktan sonra ses kesiliyor.2-2 sen önce gelmişti başıma aracımda suan 60 binde o ses bir daha gelmedi.Pedalı yağlatırsanız ses büyük oranda kesilir
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 15, 2010, 20:04:35 »
aynı olay benim başımada gelmişti  aynen tuncay arkadaşımız  dedigi yerleri yaglayın  geçiyor
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Şubat 15, 2010, 20:06:58 »
bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim evet sitede çok açılmış bu konu yazdıktan sonra fark ettim genelde çok sorun olmadığı yazılmış inşallah değildir bana da sanki tozlanan bir parça yapıyor gibi geiyor ama işte insanı sinir ediyor. tekrar teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 15, 2010, 22:33:53 »
Ben 30.000 km bakımında (2008 yazında) yağlatmıştım hafif bir gıcırtı geldiği için. Şu ana kadar hiç bir sıkıntım olmadı.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 17, 2012, 15:32:37 »
o ses debriyaj üst merkezden geliyor aynı sorun bendede vardı gress yağı ile yağlanınca düzeldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • I love this japon cars.....
« Yanıtla #7 : Mart 27, 2012, 14:20:27 »
ilk ses yapacak yer debriaj pedalıdır yağlama ile(sıvı gres) sorun çözülecektir.ikinci olarakta debriaj çatalının alt merkezle birleştiği yerdir bu kısımda yağlanarak ses kesilebilir.üçüncü ve son olarak debriaj çatalının topuzu yağsız kalmışsa bu sesi yapar fakat oraya dışardan müdahale edilemediği için şanzımanın inmesini gerektirir..
japon car servis 6.site  02322822040