Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 06, 2025, 17:51:25
↓
Buradan sitemiz içinde arama yapabilirsiniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Sohbet - Otomobil Dışı
»
Konu:
Bu çarpışmanın galibi kim olur?
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Bu çarpışmanın galibi kim olur? (Okunma sayısı 932 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
we'll wrench your heart out !
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: B+
12 kere teşekkür etti
82 kere teşekkür edildi
«
:
Şubat 15, 2010, 12:49:52 »
Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirilen bir çarpışma testinde otomotiv endüstrisinin güvenlik konusunda 50 yılda ne kadar yol katettiği açıkça görülüyor.
Testte yüzde 50 örtüşme ile önden çarpıştırılan 1595 Chevrolet Belair ve 2009 Chevrolet Malibu'dan elde edilen veriler incelendiğinde bir tabu da yıkıldı.
Testin sonuçları incelendiğinde eski otomobillerin sanıldığı kadar güvenli olmadığı ve böyle bir kazada Chevrolet Malibu sürücüsünün dizinden önemsiz bir yara ile aracından yürüyerek çıkabileceği görülürken, Belair sürücüsünün ise olay yerinde hayatını kaybedeceği anlaşılıyor.
http://otomobil.mynet.com/haberler/1653-bu-carpismanin-galibi-kim-olur
Bizde kabul görmez cahilden gelen afra tafra !
Toyota Club Türkiye
«
:
Şubat 15, 2010, 12:49:52 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0+
2 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu çarpışmanın galibi kim olur?
«
Yanıtla #1 :
Şubat 15, 2010, 15:37:18 »
55 model bi araçla 2009 model bi aracın karşılaştırılması mantıksız bence. herşeyden önce iki araçta aynı teknoloji ile ve aynı donanımla üretilmiş olsa bile belair de 54 yılın metal yorgunluğu var. diğer aracın sacı çeliği yeni. paslanma çürüme yok. sonucu belli bir test olmuş bence.
bu arada kazanın galibi olmaz, kazasız günler dilerim...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna 2011 1.6 comfort corolla...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
Kan Grubu: A+
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Şubat 15, 2010, 15:45:54 »
bide impala ile yapsınlar bakim
tabikide kazanan yeni olan olacaktır.çünkü blair sürücü hiç bir şey olmassa kafasını bir yerlere çarpar fakat diğerinde hava yastığı patlar
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Shiro (beyaz) ve ben
Araç: Corona
5 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Şubat 15, 2010, 17:14:40 »
Can güvenliği tabi ki ileri gidiyor ama arabalar kendini feda ediyor yolcular için şimdi. (yükselen hızlar bunu gerektiriyor zaten) İkincisi kasalar genel trend olarak hafifliyor olsa da birçok model ve yıl için konuşunca diğer yönde bir hareket görmek de mümkün. Toyota modellerinde şu anda bunu gözlüyoruz mesela. Üçüncüsü eşdeğer arabalar karşılaştırılmış gibi görünse de aslında şu gözden kaçıyor. Araba boyutlarında da genel bir küçülme var. Volkswagen golf diyoruz değil mi.. Golf ne demektir? Çıktığı zaman bu "küçük araba" kabul edilmiş. Bugün orta büyüklükte kabul ediliyor. 25 sene önce bir genç chevrolet nova'ya binince komik görünmüyordu. Sıradan birşeydi. Şimdi neye biniyor o çocuk? Nissan micra? Honda civic hb? , Mini cooper?
Haa O zaman bunlardan birini alıp Novayla çarpıştıracaksın.
Şimdi yanlış anlaşılmasın her eski araba da sağlam değildi..
Onlarda da teneke olanlar vardı. Böyle deneyler yapıp yargıya varmak çok mantıklı değil. Gerçek olan şu ki eski kasalarla ve eski hızlarla giderken emniyet kemeri olmadan bile bazı iyi arabalar çok iyi bir güvenlik sunuyordu.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,... Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,... Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!
Corona de Bergerac
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Yaris
Kan Grubu: 0+
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Şubat 15, 2010, 18:41:29 »
bu hızla vurduğunuzda eğer araçlar böyle oluyorsa araçı çok dikkatli kullanmak lazım.benim bildiğim bu testler 70km-90km arasında yapılıyor uf felaket oluyomuş bi anda arabamdan soğudum bide bizim yaris çok minik Allah korusun ufak bi hatada neler neler olabilir
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Shiro (beyaz) ve ben
5 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Şubat 16, 2010, 01:19:04 »
Başlık da güzelmiş bu arada..
Çarpışmaların galibi hep aynıdır: Kaportacı...
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,... Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,... Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!
Corona de Bergerac
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
No Stock+
Model Yılı: -
1 kere teşekkür etti
22 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Şubat 16, 2010, 01:30:32 »
Bu testi yapmalarının amacı eski araçlar şimdikilerden çok sağlam mantığına hitaben idi.MErsi gibi kaportalarına bakılarak bak ne kadar sağlam birde toyota ya bak incecik.Mersoyla bi gömsem buna lahmacun olur gibi.
Bu mantığın sonucunda neler olabileceğinin kanıtıdır bu test desek yeridir.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 - )
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Shiro (beyaz) ve ben
5 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Şubat 16, 2010, 01:52:35 »
Öyle psikopatlar yaşıyorsa özellikle yeni toyotalardan uzak durmasını tavsiye ederim. Ama 75 model mersoyla 90 model corolla'ya çarparlarsa belki daha büyük bir zevk alabilirler.
onlara da bir hizmetimiz dokunsun..
Modelden modele fark eder mutlaka
İstemem eksik olsun..!
Corona de Bergerac
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 100
Model Yılı: '14
«
Yanıtla #8 :
Şubat 16, 2010, 02:07:20 »
56 chevroletle 2009 chevroleti kıyaslamak mantıksız...Arkadasım 95 E 200 mercedesle 2009 ford focusa 60 km hızla sehır ıcınde arkadan carptı sonuc mercedes hasat focus un 1 tamponu dustu ceske o zamanlar fotografını cekseymıısm tam bu konulukmus...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Shiro (beyaz) ve ben
5 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Şubat 16, 2010, 09:35:52 »
Bir aracın tamponu diğerinin sacına denk gelirse enteresan sonuçlar ortaya çıkabilir. Böyle dilden dile anlatılır sonra. Nette de bir volvo - lada kazasının resmi vardı mesela. Neyse önemi yok. Haşlanmış yumurta değil bunlar. Önemli olan şu: takla atarken hangisinin içinde olmak istersiniz..
İstemem eksik olsun..!
Corona de Bergerac
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Avensis
«
Yanıtla #10 :
Şubat 16, 2010, 10:08:13 »
bizim buralarda düğün konvoyunda gelin arabasının arkasına geçmek mağrifet sayılır,bende 2004 avensisle giremediğim için bi arkadaşın 92 model şahini var onunla gidiyoz düğünlere.fazla bi zararımız olmuyo sadece kaportacıya 20 30 lira veriyoz her düğünden sonra okadar
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Shiro (beyaz) ve ben
5 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Şubat 16, 2010, 10:36:04 »
Hata sizde olmadıkça sorun olmaz..
İstemem eksik olsun..!
Corona de Bergerac
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Sohbet - Otomobil Dışı
»