Gönderen Konu: lastiklerin inme problemi  (Okunma sayısı 6726 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: lastiklerin inme problemi
« Yanıtla #20 : Şubat 24, 2010, 14:26:09 »
hemen alalım onu bizim galeriye anca buna bu denir :)
satmayı düşünüyormu deden nerde bu araç ?
toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 24, 2010, 14:26:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 24, 2010, 14:51:45 »
Eskiden herkes öyle yapardı. Otoyolda 120 ile giderken aniden yarılır mı korkusu olmadığından..

Otoyol diye bişey yoktu. Şehirlerarası 100 km/s basmak cesaret işiydi. Lunaparkta radar'a (roller coaster) binmiş gibi oluyorduk. :)

Şimdi uçaklara yapılan bakım gibi bakım yapılıyor. Ömrü dolunca at yenisini al..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 24, 2010, 15:47:31 »
dedemde 91 model mazda 626 var  sedan kasa 180,000 km de. çok ilginç olucak ama orjinal lastikleri var ve dedem hiç hava basmamış? lastiklerde dipdiri duruyo . araba sadece çarşı pazar kullanılıyo bu arada. hahahaha full orjinal boyasız çiziksiz ve sıfır hata bir araç. buna ne demeli :)
Üstad,
Onlar artık lastik değil plastik olmuş, dipdiri durmaları görüntüden ibarettir sadece, zira lastikler hiç kulllanılmasa bile, bildiğiniz gibi bir ömrü var (5 yıl / 40.000 ~ 50.000 km). Bir süre sonra hamuru sertleştiği için diş kalınlığı normal görünse dahi kesinlikle değiştirmek gerekir çünkü, esneme ve tutunma görevlerini yerine getiremez hale gelir. Acizane tavsiyem acilen aracın lastiklerini değiştirtin. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Şubat 24, 2010, 16:05:25 »
tabi buda bir gerçek berker bey haklı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 24, 2010, 16:13:24 »
Katılıyorum. Yeni şartlara uymakta yarar var. :) Yarılma olmasa bile deformasyon olmuştur. Biraz hızlı sürmek gerekirse tehlike yaratabilir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 25, 2010, 10:02:07 »
ben hızlısında değilim, hatta arabayı taşımasını bile geçtim. normal şartlarda o lastiğin içindeki hava basıncına dayanması bile mucize gibi geliyor bana. veya lastikçiler para kazanabilmek için böyle işledi bizim bilinç altımıza.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 25, 2010, 11:04:37 »
Hayır mucize değil. Alışılmadık bir durum ama mucize değil. Öncelikle lastiğin cinsi ile alakalı. Bazıları daha dayanıklı oluyor. Onun dışında kullanım yoğunluğu, güneş, nem ve çevre kirliliğine maruz kalması etkili. Hepsi ideal olduğu zaman beş altı yıl dayanır. 7 de muzize sayılmaz ama bence artık değiştirme zamanı gelmiş :)
İdeali desende aşınma olmasa da 2-3 yılda bir değiştirmek.

Bu arada en zararlısı da güneş. UV filtreli koruyucu bakım ürünleri kullanmak lazım
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 25, 2010, 12:13:19 »
dedemde 91 model mazda 626 var  sedan kasa 180,000 km de. çok ilginç olucak ama orjinal lastikleri var ve dedem hiç hava basmamış? lastiklerde dipdiri duruyo . araba sadece çarşı pazar kullanılıyo bu arada. hahahaha full orjinal boyasız çiziksiz ve sıfır hata bir araç. buna ne demeli :)
ahmet hocam yanlış mı hatırlıyorum diye tekrar baktım hatta alıntı yaptım. 2-3 yıl hadi erken diyelim, 5-6 normal, 7 mucize değil, 10 abartı, 15 ?, 19 ???
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Şubat 25, 2010, 20:08:14 »
kışın motosikleti garaja kaldıyorum onun dahi bir süre sonra iniyor lastikleri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 26, 2010, 10:56:50 »
ahmet hocam yanlış mı hatırlıyorum diye tekrar baktım hatta alıntı yaptım. 2-3 yıl hadi erken diyelim, 5-6 normal, 7 mucize değil, 10 abartı, 15 ?, 19 ???
Pardon yaa... Birisi 7 mi dedi kafamı karıştırdı yoksa... :) Doğru 19 yıl olmuş evet mucize sayılabilir. Ferhat Bey yalnız en önemli şeyi yazmamış; lastiğin markasını. Arabayı satmak değil de lastikleri noterde onaylatıp o firmaya satmak lazım. Reklamlarda kullansınlar.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 26, 2010, 11:15:18 »
19 yıl, 180.000 km. birdaha düşünseniz. belki sizden habersiz değiştirmişlerdir lastikleri...
jantlada alakalı , fiatın araçlarında kullanılan jantlarda lastikleri diri gösteriyor ve uzun süre hava kaçırmıyor. birde süspansiyon yumuşak olunca 5 yıl falan hiç inmeyebilir. Zaten belli bir süre lastik janttan hiç çıkarılmadığında yapışıyor ve hiç kaçırmamaya başlıyor. uzun süre yatan araçlarda bu olabilir.
farhat bey lastiğin üretim tarihine bakarmısınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 01, 2010, 23:48:45 »
Pardon yaa... Birisi 7 mi dedi kafamı karıştırdı yoksa... :) Doğru 19 yıl olmuş evet mucize sayılabilir. Ferhat Bey yalnız en önemli şeyi yazmamış; lastiğin markasını. Arabayı satmak değil de lastikleri noterde onaylatıp o firmaya satmak lazım. Reklamlarda kullansınlar.
bu ciddi bir olay arkadaşlar. ferhat bey kesinlikle bu durumda goodyear firmasının haberi olsun derim ben. inanamıyorum ya 180.000 km, 19 yıl. kafam karışıyor benim. ben yatayım en iyisi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Mart 02, 2010, 01:14:45 »
gerçektende bu belkide onların en kaliteli çıkardığı ürün olsa gerek adamlar bilmeli bunu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Mart 05, 2010, 14:58:02 »
bizim renonun üzerindeki lastik 90 bin kmde :) ama briston marka , sert lastik yani... bu aralar cebi ferahlarsa babam değiştireceğim diyor ama ben inanmıyorum... okula onunla gidip geliyor ve okulunun yolu yayla yolu gibi, tepede ve çukurlu , yamur yağdı mı off road yapıyorsun resmen arabayla :) o yüzden kıyıp da yep yeni 4 lastik alamıyor :)
ah bu eski topraklar, hep aynı ...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #34 : Mart 06, 2010, 13:57:55 »
belkide o yıllarda lastiklerde kullanılan malzemenin kalitesi daha iyiydi.. şimdiki lastiklerde sürümden kazanmak için dayanıklılık kalitesi düşürülmüş olabilir. günümüz lastikleri 40-50bin km. yol. veya 4-5yıl geçirsin, lastiklerde gözle görülür deformasyonlar belirir.
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #35 : Mart 06, 2010, 15:47:25 »
artık kalite değilde geçici performans üzerine çok düşüyorlar 2 yıl iyi performans son 2 yılda lastik kendini bırakıyor,
şimdiki araçlar daha çok performansa sahip ve bunlar için hem uzun senler dayanıklıkık hemde iyi performans bence münkünde değil olsada fiyat baya farkedecektir