Gönderen Konu: ben de bu tamir işi genetik...  (Okunma sayısı 1023 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
ben de bu tamir işi genetik...
« : Şubat 14, 2010, 23:07:27 »
10 yaşlarındayım hayal meyal hatırlıyorum; amcam 78 model murat124 almış. sileceğin biri süpürmüyor. söktü parçaladı. plastik dişlinin bi kısmı sıyırmış. babamla biraz durum değerlendirmesi yapıldıktan sonra ben japon yapıştırıcısı almaya gönderildim. gelince bi baktım amcam yaklaşık 5 tane sigara içmiş. sıyrılan kısma babam japon döküyor, amcam sigara külü. beton atar gibi doldurdular orayı. sonra babam aldı eline eğeyi döktüğü betonda dişler açmaya başladı. sonuç süper... çalıştı ve o haliyle satıldı araba yaklaşık 3 yıl sonra.

dün bu olay aklıma geldi, benim sustalı anahtarı açtım. kapanınca yarıya kadar açılıyordu geri. sigara kullanmadığım için sigara külü yerine karbonat kullandım. sonra kurutup başladım eğelemeye. zor eğeledim baya sert oluyor japon-karbonat ikilisi. sonuçta oldu. diğer hiç kullanılmamış sustayla ayırt edemezsiniz.

şimdi bi bakalım: iç orta lamba, dikiz aynası anahtarı, park sensörü montajı, anahtar... ufak tefek unuttuğum bişeyler de vardır mutlaka...

eylemlerim devam edecek... :) bundan sonra hepsi fotolu...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

ben de bu tamir işi genetik...
« : Şubat 14, 2010, 23:07:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: ben de bu tamir işi genetik...
« Yanıtla #1 : Şubat 15, 2010, 01:38:24 »
maşallah :) geçen sanayide karbüratörü gösteriyordum.usta bana baktı.sen arabadan anlıyorsun demi dedi eh dedim.anlıyorsun anlıyorsun dedi.Ve şöyle bitirdi.Ben 39 yaşındayım arabaya olan merakım senın kadar senin yaştayken olsaydı şimdiye flozof olmuştum dedi.Daha 7 yaşında babam okula bırakırken elinden anahtarı alıp çalıştırırdım.O zaman broadway ve 131 imiz vardı.Broadway in el jiklesini motorun ısınınca kapatılacağını bilirmişim.yıl 1999 sıfır bmc fatih aldık.damperli.2002 de tıra (çekiciye)çevirdik ve yeni tıra çevrildiğinde sürmeye alışmaya çalıştığımı bilirim.Benim araba sürüs tecrübemin en büyük etkisi tabikide tır kullandığım için.Yanıma kim binerse binsin tek dedikleri şu oluyor.'Otomatik gibi nasıl hissettirmeden vites atıyorsun' :D.babam arabaya binerdin.5 dk dururdun ben gelirdim kontağı bir açardım.silecek,sinyal,parklar,havalandırma v.s el atılmadık oynanmadık yeri kalmazdı.radyonun ayarlarına kadar bozardın diyor.Ve şuan 19 yaşıma gireceğim.Çevremdeki herkes 'arabayı sen mi icat ettinde bu kadar biliyorsun' diyor :D arkadaşlarımın hepsi yolda kaldığında birşey soracağında danışacağında bana gelirler.Bende uğraşmaktan zevk alıyorum.Daha bugün arkadaşımın astrasının farları kararttım ve tamponu sökmek gerekiyordu kolay olmadı ama yaptım.Corolla ya xenon aldım montajı kendim yaptım.Geçen arkadaşım 307 aldı cam filmi çektim.Clio ya angel far aldık onu taktık(h4 ü h1 lere yani uzun ve kısaları ayırmak gerekiyor) montajladım. daha sayacak olursam neler neler.Ama bunları kimse bilmez yani pek anlatmam çünki anlatınca övünüyo durumuna düşüyorum o yüzden yaptıklarım bende kalır :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 15, 2010, 01:42:23 »
o yaşlardayken bende bu otomobillerin atları neresinde acaba , içndemi, diye merak ederdim :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #3 : Şubat 15, 2010, 02:00:12 »
Rahmetli dedem sagolsun motordan cok ıyı anlardı zaten zamanında ılk dızel motor fabrıkasını kurulmasında katkısı olanlardan bırıydı odunculuk yaptıgı yıllarda traktöru ,anadol kamyoneti , ford 1210 kamyonu magırus mınıbusu vardı hepsının motorlarını kendı rektefıye ederdı..Bugubn eskı model tum aracların motorunu söküp takacak kadar bılgım onun sayesındedir.Ve enıstelerımın bırı 2.el 0 otomobıl parcacısı digeride kopartacı olması babamın ve dayımın zamanında ortak galerı sahıbı olması sayesınde otomobıl hakkında az bucuk bılgım var sahsen bende yaklasık 8 sene enıstemın yanından yazları kaportacılık yaptım usta olmasam bıle kalfa sayılırım :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 15, 2010, 13:39:14 »
arkadaşlar hepinizi tebrik ediyorum. kimi motorcu, kimi usta ama benim demek istediğimi anlayan çıkmadı aranızda. herkes usta olabilir belli tecrübeden sonra. ama benim babam devlet memuru, hayatı boyunca hiç araba sahibi olmadı ve araba merakıda hiç yok, motor, kaporta nedir bilmez... ben 2 ay önce ilk arabamı aldım. elektrik-elektronik mühendisiyim.
yani vurgulamak istediğim şu; o silecek dişlisiyle, switch le ilgili herhangi bir eğitimimiz veya tecrübemiz yok, sadece pratik zeka ve el yatkınlığı. yoksa motora veya mekaniğe veya kaportaya yıllarımı vermiş olsam iddia ediyorum benden iyi usta bulamazsınız... hoş teorik bilgide de iddialıyımdır... ;)
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2010, 05:45:13 »
Alıntı
yoksa motora veya mekaniğe veya kaportaya yıllarımı vermiş olsam iddia ediyorum benden iyi usta bulamazsınız... hoş teorik bilgide de iddialıyımdır... ;)
Böyle diyenler, Genellikle pek bi şey beceremezler :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2010, 11:49:55 »
 :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 16, 2010, 11:58:02 »
1990 yılında Almanyada otobanda kaldığımızı hatırlıyorum bir gün böyle sağnak bir yağmurda silecek yüzünden. Benim peder de hiç anlamaz motordan mekanikten falan, ben de daha 6-7 yaşındayım herhalde. Neyseki birilerini durdurdular, şansımıza Türk ve Mercedes fabrikasından işçi çıktılar :D (araç da Mercedes 230 E) Sileceklerde dişli değil de lastik varmış herhalde Mercedeslerde, bizimki kopmuş. Eleman oracıkta bir şekilde ne yapıp edip çalıştırdı ve yolumuza gidebildik :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler