Gönderen Konu: hangi başlık altında yazacağımı bilemedim, bir kaç sorum var?!  (Okunma sayısı 1146 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
1. mmt yarisim, 2.viteste takılıp kalıyor anca aracı olabildiğince yavaşlatıp tekrar gaza yüklendiğim zaman kendine geliyor ya da manuel kısmına alıp tekrar otomatiğe geçirdiğimde düzeliyor. sürekli olan bir şey değil, 2-3 kere anca başıma geldi. sizce nedeni ne olabilir?

2. anahtarımı, sustalı hale getirebilir miyim? (başka bir konuda sormuştum anahtar ve anahtarlıklarla ilgili olan fakat cevap alamadım)

3. plakayı yeniden yaptırabilmek mümkün müdür? sadece bir tane istiyorum ama ön plaka için.

4. modifiyeye meraklıyım ve istediğim şeyler öğrenci bütçesini zorlayan şeyler, sizce değer mi mmt şanzıman için? sonuçta bir şeyler yaptırırsam min 5 yıl kullanmak lazım.  :hoş:

5. tekerler ve çamurluk diye geçiyor sanırım etrafındaki kısım arası boşluk fazla gibi geliyor bana. taşlı bir yoldan geçerken lastikten o kısımlara çarpan taşların sesi olduğu gibi içerde. herhangi bir malzemeyle kaplayabilir miyim acaba?

aklıma başka gelen şeyler olursa sorarım :)
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
1. mmt yarisim, 2.viteste takılıp kalıyor anca aracı olabildiğince yavaşlatıp tekrar gaza yüklendiğim zaman kendine geliyor ya da manuel kısmına alıp tekrar otomatiğe geçirdiğimde düzeliyor. sürekli olan bir şey değil, 2-3 kere anca başıma geldi. sizce nedeni ne olabilir?

2. anahtarımı, sustalı hale getirebilir miyim? (başka bir konuda sormuştum anahtar ve anahtarlıklarla ilgili olan fakat cevap alamadım)

3. plakayı yeniden yaptırabilmek mümkün müdür? sadece bir tane istiyorum ama ön plaka için.

4. modifiyeye meraklıyım ve istediğim şeyler öğrenci bütçesini zorlayan şeyler, sizce değer mi mmt şanzıman için? sonuçta bir şeyler yaptırırsam min 5 yıl kullanmak lazım.  :hoş:

5. tekerler ve çamurluk diye geçiyor sanırım etrafındaki kısım arası boşluk fazla gibi geliyor bana. taşlı bir yoldan geçerken lastikten o kısımlara çarpan taşların sesi olduğu gibi içerde. herhangi bir malzemeyle kaplayabilir miyim acaba?

aklıma başka gelen şeyler olursa sorarım :)

1. Hiçbir fikrim yok :D otomatik vites araba sürmeyi bilmiyorum bile :D

2. türkay yaptırmıştı , ondan bilgi alabilirsin

3.Başlık açılmıştı hakkında, kare plaka nasıl alınır diye, oradan birşeyler bulabilirsiniz belki

4. ben 96 1.3 lpg'li araca modifiye yaptım, pişman değilim , bir daha olsun bir daha yaparım :D Size kalmış birşey. Ama gençsiniz, kaç kere gelcem dünyaya diyip bu işe girebilirsiniz :D

5. Spor yay+ büyük inç jant tavsiye ederim o boşluğu kapatmak için. Ama ses için yapacak birşey yok herhalde..

6. teşekkür ederim :D
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
5. soruna cevap vereyim serviste mumlama ıslemı yapılıyor ben gecen hafta yaptırttım benıde rahatsız eden seslerden kurtuldum

2. anahtarını sustalıya cevırebılırsın ben daha yaptırtmadım ama baska model aracları olan arkadaslarım yaptırdılar canakkalede anahtarcılar yapıyor tabi istanbulda nerde yapılıyor bılemem

3. plakayı yenıden yaptırman mumkun servisine sölersen ucretsız hallederler

4. sorunun cevabı normal bır yarıs ıcın mmt sanzıman olması falan farketmez yarıs'i 5 yıl sorunsuz kullanabılırsın ama senın aracın sirket cıkmasımıs ve kılometresı yasına göre fazlaymıs,vıtes sorunuda yasatıyormus bence pek modifiye falan ugrasmadan bın modifiye edılmıs aracların ıkıncı elı pek para etmez, sadece sürüş zevkini yasarsın, farklı olmak tatmın eder senı modifiye arac surerek.Büyük emek ve para harcanan iştir Ama bence butcenı zorlama sorun cıkarmadıkca bın eliniz bollastıgında satar yenısini alırsınız ben olsam oo araca o kadar emek ve para harcamam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
türkay yaptırdı da türkayda immobilizer yoktu ama nagihan için e-bayden bakayım, araca özel çözümler olabiliyor ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
benim arabaya benden önceki sahibi yaptırmış. ben de fiyatını sordum 50-60 civarı bişey. yalnız tavsiyem orjinal anahtarını kestirme. sustalıya yeni bir anahtar çektir...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Vites programına müdahale gerekiyor olabilir.
 İşin içinde immobilizer olduğu için normalden biraz daha pahalıya gelir ama yapılır tabikide.
 Plaka basan yerler mevcut. Plakanında belli yasal kuralları mevcuttur.
 Her zaman modifiye yapılabilir ancak beklenen şeyler, bütçe vs. bunda önemlidir. Aşırıya kaçmadan da hem görsel, hemde kullanım anlamında çalışmalar yapılabilir. Türkiye'de çok yaygın olmamasına rağmen (son yıllarda gelişti gerçi) yurt dışında çok değişik çalışmalar görülebiliyor.
 Yalıtımı sizde yapabilirsiniz veya uzman bir yerde yaptırabilirsiniz.

Neden bu kadar çok soru soruyorsunuz? Amacınız ne?

:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
5. Spor yay+ büyük inç jant tavsiye ederim o boşluğu kapatmak için. Ama ses için yapacak birşey yok herhalde..

6. teşekkür ederim :D

ben teşekkür ederim de çelik jantlar takılalı 3 hafta oldu yani. aynı zamanda lastikler de değişti.

@taylan
istediğin sorudan başlamışın ;) sağol fikirlerin için.
@türkay
sağol, haber bekliyorum o zmn.
@murat
her zmn destekçim :) çok sağol
@hakan bey
araba geçmişim sadece şöförlükten ibaret olduğu için bu tarz şeyleri bilmiyorum ondan olabilir ;) çok çok sağolun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
ben sadece 5. soruna cevap verıcektım hadi el atmısken oburlerıne cevap vereyım dedım :) Ama tabıkı gene senın fıkrın bıde sonax'lardada yapılıyormus ses yalıtımı ıcın mumlama ıslemı bılgın olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
ben sadece 5. soruna cevap verıcektım hadi el atmısken oburlerıne cevap vereyım dedım :) Ama tabıkı gene senın fıkrın bıde sonax'lardada yapılıyormus ses yalıtımı ıcın mumlama ıslemı bılgın olsun.

eksik olma :)