0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu diziye bayılıyorum. Öte yandan gerçekten böyle hayvanlar var [/quote]Avukat bey, Gelişmiş ülkelerde bu durum oluyorsa ki hiç hoş değil esefle kınıyorum. Türkiye'mizde hayda hayda olur diye düşünüyorum. Allah korusun beyaz arabanın sahibi siz olsaydınız ne yapardınız? Böyle bir durumda kanuni hak nedir? Anında ne yapılmalı bu konuda bilgilerinizden bizi mahrum etmeyin.
Avukat bey, Gelişmiş ülkelerde bu durum oluyorsa ki hiç hoş değil esefle kınıyorum. Türkiye'mizde hayda hayda olur diye düşünüyorum. Allah korusun beyaz arabanın sahibi siz olsaydınız ne yapardınız? Böyle bir durumda kanuni hak nedir? Anında ne yapılmalı bu konuda bilgilerinizden bizi mahrum etmeyin.[/quote]Yasemin hanım, her eylemin bir karşılığı vardır. Bu fizikte etki-tepki prensibi olarak adlandırılıyor. Hukukta ise fiil-zarar bağı kurulur.Aracımızın kapısında bir göçük oldu. Bu zarar'dır. Zarara yol açan yandaki aracın kapısının çarpması'dır. Bu fiil'dir. Hukuki olay fiil ile zarar arasındaki nedensellik bağının kurulmasıdır. Yani yandaki araçtaki sürücünün kasten veya kusuru ile kapısını sizin aracınıza çarpması ile sizin aracınızda zarar oluştuğundan, bu şahıs zarardan sorumlu olur. Peki sorun nedir ? İspat.Peki maddi hasarlı bir trafik kazası olduğunda ne yaparız. Polis çağırırız. Böyle bir olayda şayet polisle uğraşmak istemiyorsak dağhan arkadaşın söylediği gibi adamla bir tutanak yapıp, adamın plakası ile kasko firmamıza bunu verip zararın kasko tarafından bu şahıstan alınmasını sağlayabiliriz. Ya da durumu fotoğraf makinası ile tespit eder, her iki aracı da bu şekilde fotoğraflayarak kaskoya iletebiliriz. Burada kasko firmaları küçük hasarlarda genelde sorun çıkarmıyorlar.
Yasemin hanım, her eylemin bir karşılığı vardır. Bu fizikte etki-tepki prensibi olarak adlandırılıyor. Hukukta ise fiil-zarar bağı kurulur.Aracımızın kapısında bir göçük oldu. Bu zarar'dır. Zarara yol açan yandaki aracın kapısının çarpması'dır. Bu fiil'dir. Hukuki olay fiil ile zarar arasındaki nedensellik bağının kurulmasıdır. Yani yandaki araçtaki sürücünün kasten veya kusuru ile kapısını sizin aracınıza çarpması ile sizin aracınızda zarar oluştuğundan, bu şahıs zarardan sorumlu olur. Peki sorun nedir ? İspat.Peki maddi hasarlı bir trafik kazası olduğunda ne yaparız. Polis çağırırız. Böyle bir olayda şayet polisle uğraşmak istemiyorsak dağhan arkadaşın söylediği gibi adamla bir tutanak yapıp, adamın plakası ile kasko firmamıza bunu verip zararın kasko tarafından bu şahıstan alınmasını sağlayabiliriz. Ya da durumu fotoğraf makinası ile tespit eder, her iki aracı da bu şekilde fotoğraflayarak kaskoya iletebiliriz. Burada kasko firmaları küçük hasarlarda genelde sorun çıkarmıyorlar.[/quote]Alper Bey,Soruma cevap verdiğiniz ve bilgilerinizi paylaştığınız için size çok teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar dileğimle...