Gönderen Konu: Bunlardan Uzak Durmak Lazım  (Okunma sayısı 1585 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Bunlardan Uzak Durmak Lazım
« : Şubat 22, 2007, 20:51:21 »

Toyota Club Türkiye

« : Şubat 22, 2007, 20:51:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2007, 01:24:03 »
Bu diziye bayılıyorum. Öte yandan gerçekten böyle hayvanlar var
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2007, 15:41:32 »
Alıntı yapılan: Alper Kutluer
Bu diziye bayılıyorum. Öte yandan gerçekten böyle hayvanlar var
[/quote]

Avukat bey, Gelişmiş ülkelerde bu durum oluyorsa ki hiç hoş değil esefle kınıyorum. Türkiye'mizde hayda hayda olur diye düşünüyorum. Allah korusun beyaz arabanın sahibi siz olsaydınız ne yapardınız? Böyle bir durumda kanuni hak nedir? Anında ne yapılmalı bu konuda bilgilerinizden bizi mahrum etmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2007, 21:09:46 »
Başıma benzeri gelmişti.Toyota Nataş'taydım.Kadın yanıma park etti.Kapıyı bir açtı ÇOTA.
Sağ ön lastik üstü içeri göçmüş, boyası kalkmış.
Neyse kadının telefonunu aldım.Babama filan danıştım.Araştırdım.

Böyle bir şey başınıza geldiğinde kapıyı açan suçlu.8 de 8.(Hatta yolda park etmiş araçların kapısını tam siz oradan geçerken açarlar ya, onda da aracın kapısına çarpsanız da yine kapıyı açan suçlu.)
O anda hiç araçları yerinden kıpırdatmadan kapıyı açan kişinin suçlu olduğunu ve masrafı karşılaması gerektiğini söyleyin.Kabul etmiyorsa polis çağırın.
Kabul ettikten sonra da bir kağıt imzalatın.
'Şu şu plakalı aracımın kapısını açarken şu plakalı araca çarptım.Saat yer şu filan diye' (Tükenmez kalemle yazdırın)
Kişinin adı soyadı imzası olsun.Ondan sonra kabul etmeme gibi bir  şansı olamaz.Aracınızın tüm masraflarını da karşılamak durumunda kalacaktır.

Varsa olaya şahit olan biri.Gidip onun da telefonunu alabilirsiniz.Bakarsınız adını filan bilerek yanlış yazmıştır.İmza onun değildir filan.Plakasından suç duyurusunda bulunursunuz.O telefonunu aldığınız kişiyi de şahit olarak çağırırsınız.

Ama umarım başınıza böyle bir olay gelmez her şeyden önce...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2007, 00:14:11 »
eline salık güzel ve ders alınması gereken bir video şeytana uymamak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 27, 2007, 21:06:44 »
Güzeı video
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 27, 2007, 21:57:02 »
Böyle bi durumda trafik rapor tutmaz mı? Hani şu kapıyı açınca senin arabya vurması olayında.
2001 Avensis Sol Extra VVT-i D4 150 bg 204 Nm
Metalik Siyah 0-100:9,1 sn 0-130:12,9 sn
Asfaltı ağlatır :) Alayına gider.
Electrical Engineering @ YTU

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Şubat 28, 2007, 12:48:24 »
kısacık bi özür bence herseyi çözerdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 02, 2007, 23:38:49 »
Alıntı yapılan: Yasemin Güven
Avukat bey, Gelişmiş ülkelerde bu durum oluyorsa ki hiç hoş değil esefle kınıyorum. Türkiye'mizde hayda hayda olur diye düşünüyorum. Allah korusun beyaz arabanın sahibi siz olsaydınız ne yapardınız? Böyle bir durumda kanuni hak nedir? Anında ne yapılmalı bu konuda bilgilerinizden bizi mahrum etmeyin.
[/quote]

Yasemin hanım, her eylemin bir karşılığı vardır. Bu fizikte etki-tepki prensibi olarak adlandırılıyor. Hukukta ise fiil-zarar bağı kurulur.

Aracımızın kapısında bir göçük oldu. Bu zarar'dır. Zarara yol açan yandaki aracın kapısının çarpması'dır. Bu fiil'dir. Hukuki olay fiil ile zarar arasındaki nedensellik bağının kurulmasıdır. Yani yandaki araçtaki sürücünün kasten veya kusuru ile kapısını sizin aracınıza çarpması ile sizin aracınızda zarar oluştuğundan, bu şahıs zarardan sorumlu olur.

Peki sorun nedir ? İspat.

Peki maddi hasarlı bir trafik kazası olduğunda ne yaparız. Polis çağırırız. Böyle bir olayda şayet polisle uğraşmak istemiyorsak dağhan arkadaşın söylediği gibi adamla bir tutanak yapıp, adamın plakası ile kasko firmamıza bunu verip zararın kasko tarafından bu şahıstan alınmasını sağlayabiliriz. Ya da durumu fotoğraf makinası ile tespit eder, her iki aracı da bu şekilde fotoğraflayarak kaskoya iletebiliriz. Burada kasko firmaları küçük hasarlarda genelde sorun çıkarmıyorlar.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #9 : Mart 03, 2007, 01:30:24 »
Alıntı yapılan: Alper Kutluer
Yasemin hanım, her eylemin bir karşılığı vardır. Bu fizikte etki-tepki prensibi olarak adlandırılıyor. Hukukta ise fiil-zarar bağı kurulur.

Aracımızın kapısında bir göçük oldu. Bu zarar'dır. Zarara yol açan yandaki aracın kapısının çarpması'dır. Bu fiil'dir. Hukuki olay fiil ile zarar arasındaki nedensellik bağının kurulmasıdır. Yani yandaki araçtaki sürücünün kasten veya kusuru ile kapısını sizin aracınıza çarpması ile sizin aracınızda zarar oluştuğundan, bu şahıs zarardan sorumlu olur.

Peki sorun nedir ? İspat.

Peki maddi hasarlı bir trafik kazası olduğunda ne yaparız. Polis çağırırız. Böyle bir olayda şayet polisle uğraşmak istemiyorsak dağhan arkadaşın söylediği gibi adamla bir tutanak yapıp, adamın plakası ile kasko firmamıza bunu verip zararın kasko tarafından bu şahıstan alınmasını sağlayabiliriz. Ya da durumu fotoğraf makinası ile tespit eder, her iki aracı da bu şekilde fotoğraflayarak kaskoya iletebiliriz. Burada kasko firmaları küçük hasarlarda genelde sorun çıkarmıyorlar.
[/quote]

Alper Bey,
Soruma cevap verdiğiniz ve bilgilerinizi paylaştığınız için size çok teşekkür ederim.
Çalışmalarınızda başarılar dileğimle...