Gönderen Konu: Yakıt Tasarruf Aparatları  (Okunma sayısı 2223 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yakıt Tasarruf Aparatları
« : Şubat 22, 2007, 17:14:32 »
motor silk , Ekoyak gibi ürünler kullananlar var mı? kullansak bir faydasını görebilir miyiz?

Toyota Club Türkiye

« : Şubat 22, 2007, 17:14:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2007, 17:29:03 »
Bunun hakkında bir konu daha vardı galiba, ama kısaca Ekoyak taktım ve 4-5 aydır kullanıyorum. Yaklaşık olarak %30 yakıt tasarrufu gördüm. Yine de alın veya almayın diyemeyeceğim. Çünkü her araba/motor/şanzıman/yakıt türünde farklı sonuçlar verir (diye düşünüyorum).
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2007, 19:04:37 »
ALINTI
Yaklaşık olarak %30 yakıt tasarrufu gördüm[/quote]
bunun sebebi, bu tarz bir katkı kullandığınız için psikolojik olarak daha az gazlamanız aslında.
Otomotiv endustrisi zaten milyar dolarlar harcıyor daha az tuketen araçlar yapmak için. Daha hiç bir elle tutulur test yok bu cihazların daha az yaktığını gösteren.
Ama bence almakta fayda var, madem o aleti takınca daha az gazlıyoruz bu sayede daha az yakıcaz demektir.

Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Şubat 22, 2007, 21:46:02 »
tek kelimeyle imkansız gibi görüyorum neden mi yukarıda arkadaşın dediği gibi eğer araca hiç bir zararı olmasa idi üreticilerde kullanır dı değil mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2007, 09:55:29 »
İlk ve son mesajımı bırakıyorum başlığa. Her forumda da aynısını tekrarlıyorum. Hiçbirine, ama hiçbirine inanmıyorum. Hepsi düzmece. Düzmece olduklarını kanıtlamak benim görevim değil. İddia eden bir tanesini beleş versin deneyeyim. İşe yararsa arabayı kendisine hediye edeyim.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 23, 2007, 10:37:28 »
En iyi aparat sağ ayak bileğidir   Gerisi hikaye...
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #6 : Şubat 23, 2007, 13:41:09 »
onbinlerce otomotiv sektöründe çalışan mühendis salak, bizim 2-3 tanesi akıllı
tasarruf sağlasa bile biyerden çıkar o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Şubat 23, 2007, 16:47:30 »
5 sene önce 1999 model astra 1.6 cd aracıma taktırmıştım hiç bir faydasını görmedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 23, 2007, 18:41:42 »
O yüzden zaten alın veya almayın demedim. Benim tek bildiğim 4-5 ay öncesine kadar yaklaşık 13l/100km yakıyordu, son bir aydır 10l/100km civarı yakıyor.
Çok kullanılmadığı bir dönemden sonra olması, hava sıcaklığı, kullanış tarzı ve daha sayamadığımız birçok etken olduğu için kesin konuşmak tabi ki imkansız.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #9 : Şubat 23, 2007, 21:18:32 »
ikisini de kullandim. dogrusu ilk basta farkeder gibi oldu sanki, belki psikolojik bilemiyorum... ama uzun vadede hic bir faydasini gormedim ikisinin de.. paraniza yazik derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 01, 2007, 23:41:37 »
Ya katkı olayın hiç girmeyin derim ben. Korkutuyor beni çok ii bişiy olsa servisler falan tavsiye eder. O tasarruf cihazına gelince Yaman arkadaşıma katılıyorum eğer o kadar mucizewvi bir alet olsa firmalar milyon dolarlar harcamaz her araca bi tane ondan takarlardı. Az yakmak kendi elinizde olan bişiy. Bakımları zamanında yapar sakin tempoyla verimli kullanırsanız zaten maksimum tasarruf sağlarsınız. ama motorunda her zaman harcayacağı bi limit vardır onuda göz ardı etmemek laz<zım.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
« Yanıtla #11 : Mart 01, 2007, 23:43:29 »
Alıntı yapılan: Erdem Manisalı
Ya katkı olayın hiç girmeyin derim ben. Korkutuyor beni çok ii bişiy olsa servisler falan tavsiye eder. O tasarruf cihazına gelince Yaman arkadaşıma katılıyorum eğer o kadar mucizewvi bir alet olsa firmalar milyon dolarlar harcamaz her araca bi tane ondan takarlardı. Az yakmak kendi elinizde olan bişiy. Bakımları zamanında yapar sakin tempoyla verimli kullanırsanız zaten maksimum tasarruf sağlarsınız. ama motorunda her zaman harcayacağı bi limit vardır onuda göz ardı etmemek laz<zım.
[/quote]
aslında bazı araçların orjinal olarak satılıyor ama hem yakıt düşüyor hemde buna eşdeğer performans ve çekiş düşüyor 3 kuruşa üç köfte misali

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 02, 2007, 00:19:28 »
benim aklıma yatmıyor bunlar normal zamanında değişen bir kaliteli motor yağı zatenmotoru yeteri kadar korur. Motor yağlarının içindfe de kimyasallar var. Başka bir kimyasal da ekleyince motor yağının yapısını bozabilir.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C