Gönderen Konu: Akü bitmesi ( sis far'ı)???  (Okunma sayısı 5772 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Akü bitmesi ( sis far'ı)???
« : Şubat 13, 2010, 09:19:00 »
 merhaba arkadaşlar...

geçen hafta aracıma sis farı taktırdım, oldum  olası set'ten dolayı  akü amperimin  yetmediğini biliyorum fakat  bu sis farından sonra  iyice  zayıfladı.aküyü testde ettirdim kaçak  akım  vs. gibi bişey  yok ama  sis farını  yakında arac  şarj  ışığı yanıyor  hemde  giderken hareket  halınde   yagmurlu  havalarda  sileceklerin   baygın  donduğunu  net  görüyorsunuz arac can  kaybediyor resmen...
aklımdaki soru  şu sis  farı  çok mu  çekiyordur  buna  30amperlık bir  role   koydular  etkisi  olurmu?  elektrik işinden anlamıyorum ne  yazıkki ve  bu şarj  boşalması sağlıklı  olmuyor canımı sıkıyor :(

bu konudaki arkadaşlarımın  önerilerini  dıkkate  alıp  çözume  ulaşmaya  çalışıcağım...
 şimdiden  herkeze  teşekkurler
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Toyota Club Türkiye

Akü bitmesi ( sis far'ı)???
« : Şubat 13, 2010, 09:19:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Akü bitmesi ( sis far'ı)???
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2010, 10:00:59 »
Normal şartlarda konulan rölenin etkisi  olmaz. Çünkü rölenin 30 amperlik olması yani kontaklarından 30 ampere  kadar geçen akımlara dayanır  anlamındadır. Sis farları da  normal far ampüllerin gibi 50-55 wattlıktır muhtemelen. Şöyle  düşün  akün  zaten önce de zayıfsa 2 adet  farın  sistemde 100 watt çekiyor  2 tanede sis  farı  taktırdın  sistemden çekilen yük 200 watt oldu. Etkisi  tabiiki  olacaktır. Ama en azından araba  çalışırken bunu hissetmemen  lazım. O zaman alternatörünü kontrol  ettirmen  gerekecek. Onlarında farklı  güçlerde  olduğunu  duymuştum. Şu ana  kadar  benim başıma  gelen tek olay akü zayıfken, araç  çalışırken sisleride  açarsan aracın rolantisi  biraz daha yükseliyordu o kadar.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2010, 12:34:41 »
arkadaşın dediği gibi rölenin etkisi olmaz elbette ama 30 amperlik röle taktıklarına göre sisler çok güçlü. belkide senin şarj alternatörünün ömrünün tamamlanması tesadüfen sislerin takıldığı güne denkgelmiştir... kömürlere sargılara bi bakıt. öncelikle şarjına bakıt tabiii şarj iyiyse sökmezler zaten...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2010, 12:41:18 »
Osman  ve  Murat abim   ilginize  teşekkurler. alternatör aklıma  takılıyor  çünkü akünün  şarj  durumuna  baktırdığımda   sağlıklı  çıktı  hatta  bi cıhaz  bağladılar   teyp aç  ses  ver  farları yak uzunları  yak  klımayı aç gibi bi takım  şeyleri  denettiler  göstergede de  voltaj mdıır  bilemicem  14 e  kadar  yukseldiğini  gördüm ama  100km/h  ile  giderken sisleri  yaktıktan  5 dk sonra aracın  şarj  ışığı yanıyor   korna  çalışmıyor  farlar   kısılıyor  sisleri  kapatınca   şarj  ışığı  sönuyor   korna  çalışıyor

14.00 sularında   sanayıde   olmayı  planlıyorum   alternatöre baktırıcam  baska  kontrol etmem  gereken    bişey  varmıdır  acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2010, 17:19:53 »
sanayide kime gittiğini belirtirsen memnun olurm....

eğer şarj dinamon farlar teyp açıkken 14 gösteriyorsa şarjın sağlam demektir...sisleri açıonca şarj lambanın yanmasının....
sebebi .....aracın şaselerinde bir sorun var.....kontrol et kendinde hallederin kolaylıkla.....

ancak eğer dediğin gibi 14 volt değerini gösteriyorsa.... bu dediğim geçerli......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2010, 21:30:19 »
Sanırım röleyi veya sislere giden hattı yanlış bir yerlerden bağladılar başka bir devre üzerinden tamamlayarak sisler yanıyor ve bu tip dengesizliklere neden oluyor.Sis farlarına giden uçları direk aküden alırlar ise ve araya röleyi koyarlarsa rölenin bobinlerini iletime geçirrecek ucu da parklardan alııp araya bir anahtar koyarlarsa bu iş çözülür.
(20 ila 25 amp bir sigorta da akünün (+) Kutup başında olmalı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 02, 2010, 10:23:08 »
Merhaba arkadaşlar

Aracım artık marş basmamaya  başladı , bikaç kere  vurdurarak  çalıştırıyordum ve  gitiiğim  kısa  sureli  yerlerde  aracı  kapatmıyordum  aksı takdirde  marş almıyordu. Bugun babama  rica ettim aracı sanayideki bi arkadaşıma  götürdü. Aracın  konjektör.ü arazalıymış  onunla  birlikte  bi  parça  daha  değiştirmişler
Konjektör  + diğer parca  ( adını babamda  hatırlamıyor) + işçilik  totalde 90tl ye  yaptırmış. Şuanda aracım sorunsuz  marş almakta   akü voltaj değeri her şey açıkken ( farlar  uzunlar sis farları  set klima  vs. ) 14V  olarak  çıkmış. Gönül rahatlığıyla  kullanabilirsiniz dediler. Bunu hem sizlerle  paylaşmak istedim ve dikkat etmem  gereken  bir  durum var mı  ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 02, 2010, 15:18:03 »
geçmiş olsun tunç kardeş. efsanenin keyfini sür artık, tüm dikkatini yola ver...

haa birde aracı güvendiğin ehil ustalara götürmeye dikkat et...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 02, 2010, 16:30:23 »
Sağol Murat Abim  teşekkürler , uzun zamandır  çektiğim  problemdi ama  son zamanda  marş basmamaya  kadar  gitti...

Aracımı herkeze  elletmiyorum sanayide  tanıdığım bi arkadasım  var  güvenilir ve tabiri caizse  Ehil ya  ona  yada  onun  yönlendirdiklerine  gidiyorum abi  ;)