İki aracı da aktif halde kullanıyorum.Yalnız bendeki 2006 kasa corolla dizel. S40 ise 2007 model.
Her ikisini de uzun süre kullanıp kıyas ettim.
--Volvo S40 garanti süresi olan 2 yıl içerisinde bir çok irili ufaklı sorun çıkarttı. Ama bunlar kapı fitilinin erken yırtılması, ön takımların ayarını çabuk kaybetmesi , gelen sesler, kapı ayarlarının zamanla bozulması v.s. gibi bir sonraki servise kadar beklenilebilecek ve kısa zamanda halledilebilen problemlerdi. 3.5 senelik corollamda bu gibi sorunlar olmadı.
-- Konfor olarak S40 hem uzun yol hem de şehiriçinde corollaya göre 1 gömlek üstün.Koltuklar oturum olarak daha rahat. Tek eksisi arka koltukların diz mesafesinin az olması.
-- Yol tutuş olarak gene S40 daha iyi. Ama corolla ile kıyas ettiğinizde arada büyük bir fark var diyemezsiniz. Yüksek süratlerde Volvo daha çok güven veriyor. Hele uzun yolda aracın en üst limitlerinde dahi çizgiden sapmıyorsunuz.
-- Kaporta S40 da daha tok. Malzeme kalitesi iç ve dış gayet tatminkar. Kullanırken araç içerisinde gözünüzü rahatsız eden bir malzeme yok. Corollamda iç döşeme malzemesi, koltuk döşemeleri, ön konsuldaki malzemelere kadar yani diyorum, daha iyi olabilirdi. Lakin şehiriçi bozuk yollarda volvo dan ufak çatırtı sesleri alabilirsiniz. Ford kullananlar bu sesleri az çok tahmin edebilirler.
--Yakıt tüketimi olarak corolla s40 a göre 1-1,5 lt daha ekonomik. Corolla 100 km de 6 lt yakar iken volvo da bu değer 7,5 civarı.
Sonuç olarak bence corolla ile volvo s40 değilde avensis ile s40 ı mukayese etmek daha doğru olur. O zaman sanırım avensis S40 ile mukayese götürmeyecektir.