0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracıma bugün LPG yaptırdım. Zavolli marka. 1400 tl ye Uşak ilinde 7A uşak otogaz' da yaptırdım. Çok memnun kaldım. İşçilik çok güzel. tavsiye ederim. Birol usta var. Kalibrasyonda mükemmel.Arıza lambası yakmadı . İnşallah sorunsuz belasız kazasız binerim.
Otomobil firmalarının isteseler 2-3 lt benzinle 100 km gidecek arabalar yapabileceği fakat döngüyü bozmamak için bu işe girmedikleri kanısındayım. Biz tüketicileri sömürüyorlar sadece.
dünya petrol rezervleri azalmışken, ülkeler petrol savaşları yapıyorken (tarih boyunca) petrol tüketiminin şirketlere hiç bir faydası olmuyorken, yakıt tüketimini düşürmek için çok büyük ar-ge yatırımları yapılıyorken, bir firma 3.5-4 litre yakıt tüketen bir araç üretince büyük olay oluyorken niye firmalar döngüyü(!) bozmamak için yüksek yakıt tüketen araçlar üretsin? döngü diye bir şey yok ki bu durumdai biten bir kaynak söz konusu, petrol bitiyor...
Teşekkür ederim.Daha önceki aracım LPG li idi. Yeni aracıma benzinle binemedim.Benzin fiyatı malum. Onun için rahat rahat gezeyim diye LPG ye geçtim.Sorularınıza cevap vermeye çalışayım.LPG dönüşümünden sonra yol bilgisayarı lpg deyken de çalışıyor. Hiçbir problem yok. Bilgisayar tüketim miktarını gösteriyor. Tüketim 9.5 iken 11.5 gösteriyor. Demek ki gazdan o kadar tüketiyor.-Benzin göstergesi benzini gösteriyor. Gaz miktarına ışıklı göstergeden bakıyorum.-Performans çok az bir düşüş oldu. % 3-4 gibi. O da hiç önemli değil. Cünkü araç zaten güclü. Yetiyor.- Aracım şu an 4700 km de. Daha servise 10 bin bakımında gideceğim. O zaman durumu öğrenirim. Ama sadece motor garantisi bozulur diyorlar. Mekanik garantinin devam edeceğini biliyorum. LPG ye en uyumlu motorun Toyota motoru olduğunu herkez söylüyor. Karar sizin. Benzinli binerken 360 kuruş yakarken şimdi 200 kuruş yakıyor. . İyi günler.
Konuyu dağıtmadan kısaca cevaplıyım. Bize düşündürtülen gerçeği güzel yazmışsınız. Petrol şirketleri ve otomobil şirketleri bir bütündür. Eğer az tüketimli motor yapılırsa petrol şirketleri kazanamaz. Döngüden kastım bu. Emin olun petrol çok çok azalınca çıkartıcaklar zaten bu motorları. Veya amaçları petrolü çabucak bitirip elektrikli motora geçmektir. Uygun İngilizce kelimelerle google da arama yaparsanız aslında büyük şirketlerin 15-20 sene sonrasının teknolojisine şimdiden sahip olduğunu görürsünüz. Örnek vermek gerekirse Michelin bitmeyen lastik yaptı mesela. Veya siz aracınıza koyulan yağın en az 20.000 km dayandığını biliyor musunuz? Toyota 10.000 de çağırır, garantisini kaybetmeyelim diye de mecburen gideriz bakıma. Petrol ün azalması umurlarında mıdır sizce?