Gönderen Konu: 2010 Corollaya LPG takmak  (Okunma sayısı 12232 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: 2010 Corollaya LPG takmak
« Yanıtla #40 : Şubat 18, 2010, 00:16:02 »
Bu hale düşürenler utansın.Eline aldıkları kazıkları devamlı yağlayıp yağlayıp iteliyolar.Maaşıma yüzde 4 zam geliyor ayak üstü herşeyden yüzde  yüz geçiriyolar.Valla açıkcası yogun istek giderse toyotaya mecburen bişey yaparlar...Berkaycım pedalın takılı kalır fazla basma zaten.Yavaş git iyi git.Yazın ankaraya gelecem bir buluşma düzenlerim.Hepinizi toplayacam ben olmasam toplanamazsınız zaten.Arkadaşım ankara numunede çalışıyor hacettepe ve diger hastaneleri sayarsam sağlık sektörüne el atmış durumdayım.Yazın görüşürüz
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 18, 2010, 00:16:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #41 : Şubat 18, 2010, 00:21:54 »
abıcım valla ben 8 sene tuplu corolla kullanmıs bırı olarak gercekten rahat ve memnundum  sorunsuz ve guzel bındım cunku tupe uyumlu vede tupun zararını kaldırabılecek tek motor toyotanındır.tup olarak ta tartariniyi cok cok tavsıye edıyorum sımdı 2008 dızel aldım ama benzınlı alsam yıne taktırırdım ama garanti dısı kalcak orasıda snın bılcegın iş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 18, 2010, 12:48:31 »
Şenol bey aracınız şu anda kaç bin kmde?
Sıfır arabanın performansını düşürüp sonrasında pişman olmayın bence , Zaten ilk 20.000 km de aracınızın motor parçaları birbirine alışacak , En azından bu bir yıl bu araca keyif amaçlı olarak biraz daha fazla benzin parası verin. Bu arada Aracı alır almaz lpg taktırırsanız fazla yüklenmemeniz gerekir yoksa erken yaşta yağ eksiltebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 1.6 124 BG Comfort 2010, Zavoli LPG
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #43 : Şubat 18, 2010, 12:58:17 »
Araçım 3500 km de. İnşaallah bu benzin fiyatları aşağılara iner de bu tüp olayına girmeyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Şubat 18, 2010, 13:04:30 »
" tüple, lpg sistemi ile en uyumlu araçlardandır. " bu söz Toyota için söylenir genelde.biz ae101'imizde lpg yi 56 binden beri 2000 yılından beri kullanıyoruz.eski sistem brc kit var üzerinde.aracımız şuan 222 bin küsür'de.ne emme manifoldunda bir sorun nede motorda bir sorun var.yağ yakma vs gibi hiçbir sorunumuz yok.lpg'de düzgün kullanmayı bilirseniz motorunuza hiçbir zararı olmas.kaldıki Toyota motoruna hiç birşey olmaz.belki kabaca bir kelime ama dengesiz araç sürerseniz yüksek devirli vs işte o zaman Toyota'da olsa bi müddet sonra dur bakalım der.lpg'de kullanmayı bilin gerisine karışmayın.en fazla 4000 d/d üstüne çıkmayın.forumda hala lpg'yi kötüleyen arkadaşlar var.kullanmadan denemeden test etmeden yorum yazmak pek akıl karı değil kanımca.iyice araştırıp çevrenizde görüp diğer insanların yorumlarına bakarak yorum yapmanız daha mantıklı olur.forumda lpg taktırmak isteyipde bazı arkadaşların yalan yanlış bilgilerinden dolayı taktırmayanlar var.benzinin 4 ytl'ye vuracağı zamanda lpg'den daha iyi ne olabilir...
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Şubat 19, 2010, 19:36:10 »
+1 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #46 : Şubat 20, 2010, 16:45:41 »
Yeni Nesil 2007 ve üstü Toyotalarını LPG yapan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.Hangi kit daha iyidir acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #47 : Şubat 21, 2010, 21:25:48 »
Şenol bey merhaba
Sorununuzun cozumu basit:) aslinda cok sanslisiniz
Bir bisiklet alip okula onunla gidin, 2 km yol zaten cok kisa, arabayi calistirmaya değmez:)Cevre kirliligine de faydasi olur
Saka bir yana arabanizin cok yakmasinin nedeni kisa yolda kullanmanız, araba isinmadan 2 km yol zaten biter, donustede aynisi olur ve ortalama 10lt yakmaniz gayet dogal sehiricinde, ama unutmayin ki LPG de olsa dizel de olsa gene cok fazla yakacaktir

okul dediginize gore sanirim ogretmensiniz, biraz matematikle sorunu inceleyelim
Ayda 1000 km yapiyorum demissiniz, yilda 12000 km eder
100 km de 10 lt ise, 1200 litre benzin*3,65=4380 Tl yillik benzin masrafi demek

LPG olsa sanirim yuzde30 tasarruf edersiniz=1500 TL gibi
LPG masrafini cikarsaniz ilk yil zaten kurtarmaz sizi, ancak ilk yildan sonra kar etmeye baslarsiniz
Ancak yeni bir araca garantisi bitmeden LPG taktirmak (ki bence sonra bile cok dusunulmeli) cok riskli, benim onerim kesinlikle taktirmayin, ya da araci satin ve gidip baska model dizel alin

Aslinda asil soru neden dizel almadiginiz, bence mantikli dusunmussunuz benzinli alarak, cunku 4-5bin TL farki 3 yilda anca kapatirdiniz dizelle
Ben yeni corolla ile yilda ortalama 15000 km yapiyorum ve 100 km de ortalama tuketimim 6,5 litre, LPG yi dusunmuyorum bile

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #48 : Şubat 21, 2010, 21:48:57 »
Havalar soğuk ondan mı çok yakıyor, yoksa km'si 3500 de ondan mı anlamadım. Ben şehir içi 250 kuruş yakar diye tahmin ediyordum 380 kuruş yakıyor. Dizel aracı test sürüşü yaptım. Hoşuma gitmemişti. Ama keşke dizel alsaymışım diyorum.Dizel araçta olsa şehir ici 250 Kuruş yakardı sanırım. Garantiyi 3+ yapardım binerdim. Araca tüp yapmam lazım ama garantiyi beklesem 3 yıl benzine para vereceğiz. Beklemesem ya bir sorun çıkarırsa tasarruf yapacağız derken zararlı çıkarmıyız. Kendi kendime bu Toyota ya arıza mı yapar diyorum:)). Benim durumumda olupta tüp yapan arkadaşlar var mı merak ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #49 : Şubat 21, 2010, 23:27:49 »
merhaba şenol bey tüm sıfır araçlar ilk 5000 km de çok yakar daha sonra kademeli olarak düşecektir emin olun gaz taktırıp aracınıza kıymayın lütfen bunu servisinizede sorsanız böyle der biraz bekleyin derim km yükselsin bakalım derim ben

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #50 : Şubat 22, 2010, 12:26:17 »
Biraz bekleyeyim o zaman Barış bey, zamanla ne değişlik olacak göreyim. teşekkür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #51 : Şubat 23, 2010, 02:36:08 »
Bencede bekleyın ılerde pişmanlık yaşarsınız.. cunku bence zamanla 30.kurusa kadar dusebılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #52 : Mart 05, 2010, 20:28:05 »
Aracıma bugün LPG yaptırdım. Zavolli marka. 1400 tl ye Uşak ilinde  7A uşak otogaz' da yaptırdım. Çok memnun kaldım. İşçilik çok güzel. tavsiye ederim. Birol usta var. Kalibrasyonda mükemmel.Arıza lambası yakmadı . İnşallah sorunsuz belasız kazasız binerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #53 : Mart 25, 2010, 10:14:00 »
Selamlar.

Öncelikle kendimi tanıtayım. 2009 model Corolla benzinli aracım var. Google da lpg dönüşümünü araştırırken bu başlığı buldum.

Şehir içi tüketimim 8-10 lt arasında gidip geliyor. Aracım 1,5 senelik ve 27.000 de. Açıkçası LPG dönüşümünü ciddi olarak düşünmeye başladım. Genelde 80.000 km kadar kullanıp satarım.

Otomobil firmalarının isteseler 2-3 lt benzinle 100 km gidecek arabalar yapabileceği fakat döngüyü bozmamak için bu işe girmedikleri kanısındayım. Biz tüketicileri sömürüyorlar sadece.
Düzgün bir marka ve usta ile de LPG de sorun yaşanacağını düşünmüyorum.

Aracıma bugün LPG yaptırdım. Zavolli marka. 1400 tl ye Uşak ilinde  7A uşak otogaz' da yaptırdım. Çok memnun kaldım. İşçilik çok güzel. tavsiye ederim. Birol usta var. Kalibrasyonda mükemmel.Arıza lambası yakmadı . İnşallah sorunsuz belasız kazasız binerim.

Şenol Bey öncelikle hayırlı olsun. Size bazı sorularım olacak.

-LPG dönüşümünden sonra yol bilgisayarı lpg deyken de çalışıyor mu?
-Benzin göstergesi benzinimi gösteryior yoksa lpg yi mi? Bazı kitlerde göstergenin lpg yide gösterebildiğini duymuştum.
-Performans da bir değişim yaşadınız mı?

Bir arkadaş LPG dönüşümünden sonra garantisinin bozulmadığından bahsetmiş. Bana bunu nasıl yapabileceğim konusunda açıklama yapabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mart 25, 2010, 11:12:48 »
Otomobil firmalarının isteseler 2-3 lt benzinle 100 km gidecek arabalar yapabileceği fakat döngüyü bozmamak için bu işe girmedikleri kanısındayım. Biz tüketicileri sömürüyorlar sadece.
dünya petrol rezervleri azalmışken, ülkeler petrol savaşları yapıyorken (tarih boyunca) petrol tüketiminin şirketlere hiç bir faydası olmuyorken, yakıt tüketimini düşürmek için çok büyük ar-ge yatırımları yapılıyorken, bir firma 3.5-4 litre yakıt tüketen bir araç üretince büyük olay oluyorken niye firmalar döngüyü(!) bozmamak için yüksek yakıt tüketen araçlar üretsin? döngü diye bir şey yok ki bu durumdai biten bir kaynak söz konusu, petrol bitiyor...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #55 : Mart 25, 2010, 11:51:55 »

Teşekkür ederim.
Daha önceki aracım LPG li idi. Yeni aracıma benzinle binemedim.Benzin fiyatı malum. Onun için rahat rahat gezeyim diye LPG ye geçtim.

Sorularınıza cevap vermeye çalışayım.
LPG dönüşümünden sonra yol bilgisayarı lpg deyken de çalışıyor. Hiçbir problem yok. Bilgisayar tüketim miktarını gösteriyor. Tüketim 9.5 iken 11.5 gösteriyor. Demek ki gazdan o kadar tüketiyor.
-Benzin göstergesi benzini gösteriyor. Gaz miktarına ışıklı göstergeden bakıyorum.
-Performans çok az bir düşüş oldu. % 3-4 gibi. O da hiç önemli değil. Cünkü araç zaten güclü. Yetiyor.
- Aracım şu an 4700 km de. Daha servise 10 bin bakımında gideceğim. O zaman durumu öğrenirim. Ama sadece motor garantisi bozulur diyorlar. Mekanik garantinin devam edeceğini biliyorum.  LPG ye en uyumlu motorun Toyota motoru olduğunu herkez söylüyor. Karar sizin. Benzinli binerken 360 kuruş yakarken şimdi 200 kuruş yakıyor.
. İyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #56 : Mart 25, 2010, 19:18:54 »
dünya petrol rezervleri azalmışken, ülkeler petrol savaşları yapıyorken (tarih boyunca) petrol tüketiminin şirketlere hiç bir faydası olmuyorken, yakıt tüketimini düşürmek için çok büyük ar-ge yatırımları yapılıyorken, bir firma 3.5-4 litre yakıt tüketen bir araç üretince büyük olay oluyorken niye firmalar döngüyü(!) bozmamak için yüksek yakıt tüketen araçlar üretsin? döngü diye bir şey yok ki bu durumdai biten bir kaynak söz konusu, petrol bitiyor...

Konuyu dağıtmadan kısaca cevaplıyım. Bize düşündürtülen gerçeği güzel yazmışsınız. Petrol şirketleri ve otomobil şirketleri bir bütündür. Eğer az tüketimli motor yapılırsa petrol şirketleri kazanamaz. Döngüden kastım bu. Emin olun petrol çok çok azalınca çıkartıcaklar zaten bu motorları. Veya amaçları petrolü çabucak bitirip elektrikli motora geçmektir. Uygun İngilizce kelimelerle google da arama yaparsanız aslında büyük şirketlerin 15-20 sene sonrasının teknolojisine şimdiden sahip olduğunu görürsünüz. Örnek vermek gerekirse Michelin bitmeyen lastik yaptı mesela. Veya siz aracınıza koyulan yağın en az 20.000 km dayandığını biliyor musunuz? Toyota 10.000 de çağırır, garantisini kaybetmeyelim diye de mecburen gideriz bakıma. Petrol ün azalması umurlarında mıdır sizce?

Teşekkür ederim.
Daha önceki aracım LPG li idi. Yeni aracıma benzinle binemedim.Benzin fiyatı malum. Onun için rahat rahat gezeyim diye LPG ye geçtim.

Sorularınıza cevap vermeye çalışayım.
LPG dönüşümünden sonra yol bilgisayarı lpg deyken de çalışıyor. Hiçbir problem yok. Bilgisayar tüketim miktarını gösteriyor. Tüketim 9.5 iken 11.5 gösteriyor. Demek ki gazdan o kadar tüketiyor.
-Benzin göstergesi benzini gösteriyor. Gaz miktarına ışıklı göstergeden bakıyorum.
-Performans çok az bir düşüş oldu. % 3-4 gibi. O da hiç önemli değil. Cünkü araç zaten güclü. Yetiyor.
- Aracım şu an 4700 km de. Daha servise 10 bin bakımında gideceğim. O zaman durumu öğrenirim. Ama sadece motor garantisi bozulur diyorlar. Mekanik garantinin devam edeceğini biliyorum.  LPG ye en uyumlu motorun Toyota motoru olduğunu herkez söylüyor. Karar sizin. Benzinli binerken 360 kuruş yakarken şimdi 200 kuruş yakıyor.
. İyi günler.

cevap için teşekkürler. En iyisini yapmışsınız. Amerika'da Toyota nın büyük hacimli motorlarına müşteri isteğine göre fabrika çıkışı LPG koyuyorlar. Ama bizde kötü bir popülaritesi var her nedense. 3,7 liraya benzinli araca bindiğim için enayi gibi hissediyorum kendimi :) Bende en kısa sürede LPG ye geçeceğim. Prins taktırmayı düşünüyorum bende.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '13
  • 17 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mart 26, 2010, 01:01:39 »
ENES kardeşim hem lpg taktırıp hemde garantisinin bozulmaması gibi bir ihtimalin olduğunu zannetmiyorum.adamlar kaputu servisten başka birinin açıpta tamirat v.s işler yapması durumunda garanti bozulur diyolar.sen neye dayanarak söylüyosun bunu acab merak ettim ....
Burhan İNCE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mart 26, 2010, 01:29:15 »
Konuyu dağıtmadan kısaca cevaplıyım. Bize düşündürtülen gerçeği güzel yazmışsınız. Petrol şirketleri ve otomobil şirketleri bir bütündür. Eğer az tüketimli motor yapılırsa petrol şirketleri kazanamaz. Döngüden kastım bu. Emin olun petrol çok çok azalınca çıkartıcaklar zaten bu motorları. Veya amaçları petrolü çabucak bitirip elektrikli motora geçmektir. Uygun İngilizce kelimelerle google da arama yaparsanız aslında büyük şirketlerin 15-20 sene sonrasının teknolojisine şimdiden sahip olduğunu görürsünüz. Örnek vermek gerekirse Michelin bitmeyen lastik yaptı mesela. Veya siz aracınıza koyulan yağın en az 20.000 km dayandığını biliyor musunuz? Toyota 10.000 de çağırır, garantisini kaybetmeyelim diye de mecburen gideriz bakıma. Petrol ün azalması umurlarında mıdır sizce?
bir teknolojinin geliştirilmesi ve hatta bir ürünün üretilmesi mümkün olabilir ancak bu demek değildir ki kesinlikle üretilmeli, üretilir, satılır..maliyeti o kadar fazladır ki üretmek mantıklı olmaz..hatta teker teker tezlerinize cevap vereyim;

Petrol şirketleri ve otomobil şirketleri bir bütündür
hayır değildir

Eğer az tüketimli motor yapılırsa petrol şirketleri kazanamaz.
hayır gayet de kazanır hatta kar payını arttırabilir daha rahat satacağı için.üstelik bu gidişle biten petrolden nasıl para kazanacaklar sizce?

Emin olun petrol çok çok azalınca çıkartıcaklar zaten bu motorlarıpetrolün bitmesini mi bekliyorlar yani :) o teknolojiyi ucuza maletmeye çalışıyor olmasınlar ? her geçen gün yeni üretilen araçların yakıt tüketiminin düşmesi sizce teknolojinin gelişmesinden ve ucuza maledilebilmesinden değil, türlü komplo teorilerinden yani??

Uygun İngilizce kelimelerle google da arama yaparsanız aslında büyük şirketlerin 15-20 sene sonrasının teknolojisine şimdiden sahip olduğunu görürsünüz. Örnek vermek gerekirse Michelin bitmeyen lastik yaptı mesela.
o teknolojiye sahip olmak o teknolojiyi satılabilecek fiyatlarda üretebilmek anlamına mı geliyor size göre? mesela o bitmeyen lastiği bu gün 9.000 liraya üretiyorlar diyelim tanesini, üzerine de satılabilsin diye çok komik bir kar ekleyip 10.000liraya satıyorlar diyelim..alır mısınız??

Veya siz aracınıza koyulan yağın en az 20.000 km dayandığını biliyor musunuz? Toyota 10.000 de çağırır, garantisini kaybetmeyelim diye de mecburen gideriz bakıma.
en az değil en çok 20.000dayanır o da tam sentetik yağlar..ve hatta açıkça belirtilir ki kirli veya tozlu havalarda değişim periyodu erkene alınmalıdır..yağ değişimine gitmeden önce yağ çubuğu denen nimet ile yağın durumuna kendi gözlerinizle bakabilirsiniz..10.000km geçtikten sonra o yağın simsiyah halini görüp yolunuza devam edebilecekseniz ne ala..ha çok düzgün, çok tozsuz, çok güzel şartlarda kullandınız, 25.000 yaptınız..mümkün evet...

Petrol ün azalması umurlarında mıdır sizce?
sizden bizden çok daha fazla umurlarında evet..ondan para kazanıyorlar..

bu tarz komplo teorileri nasıl rağbet görüyor gerçekten anlamıyorum..gerçek adınızı kullanmamanızın nedeni de bu forum sitesinden kimlik bilgilerinize ulaşıp hakkınızda istihbarat toplanılacağı sanırım değil mi ?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • __DEVLET BABADA MÜHENDİZZ TOYOTACI__
« Yanıtla #59 : Mart 26, 2010, 01:45:33 »
vay be bütün yazıları okudum yoruldum ve bende taktırmaya karar verdim.ama garanti bittikten sonra kesinlikle.
a_m_k        2009 model, siyah, benzinli, COMFORT  1.6 motor, M/M ve tabiki COROLLA