Gönderen Konu: 95 corolla 1.6 xei radyatör su eksiltme  (Okunma sayısı 5288 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
95 corolla 1.6 xei radyatör su eksiltme
« : Şubat 12, 2010, 18:35:37 »
Merhaba arkadaşlar
Bende 95 corolla 1.6 xei var 190000 de son dört haftadır çok su eksiltiyor.Yardımcı olursanız sevinirim.Ben antalya manavgattayım.Önereceğiniz bir yer var mı? Bu arada arabam klimasız çıkma toyota kliması taktırsam olur mu.Taktıran varsa bilgi verirse sevinirim.Şimdiden teşekürler.

Toyota Club Türkiye

95 corolla 1.6 xei radyatör su eksiltme
« : Şubat 12, 2010, 18:35:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: 95 corolla 1.6 xei radyatör su eksiltme
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2010, 20:24:00 »
 Yiğit Bey,
 Yeni üyelerimizin öncelikle kendilerini Tanışma bölümünde tanıtmaları gerekiyor.
 Sizinde Tanışma bölümünde açtığınız konuda kendini tanıtmanızı rica edeceğim...
 İyi Forumlar...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2010, 22:05:24 »
bu arada arkadaşlar radyatör su eksiltme sorunu çözüldü.radyatör pompası arızalıymış.O değişti usta onu değiştirirken triger kayışınıda değiştirdi.Pompa 100 tl triger kayışı ve gergi kolu 104 tl ustalık 75 toplam 275 tl ye bitti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2010, 08:23:40 »
  Kendinizi tanıttığınız için teşekkürler.
 Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2010, 19:22:32 »
Yiğit Bey çok geçmiş olsun.
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2010, 20:11:49 »
geçmiş olsun. bu su sorunu insanların başına sürekli dert açıyor. en iyisi soğutma sistemi susuz arabaların yaygınlaşması galiba. acaba hangi arabalarda suya ihtiyaç yok? bilen var mı?
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 21, 2010, 01:22:43 »
geçmiş olsun. bu su sorunu insanların başına sürekli dert açıyor. en iyisi soğutma sistemi susuz arabaların yaygınlaşması galiba. acaba hangi arabalarda suya ihtiyaç yok? bilen var mı?
Hava soğutmalı araçları mı soruyorsunuz? Küçük motor hacimli basit araçlardır. Kimsenin tavsiye edeceğini sanmam. Motorsikletler bile artık su soğutmalı.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 21, 2010, 12:12:13 »
Hava soğutmalı araçları mı soruyorsunuz? Küçük motor hacimli basit araçlardır. Kimsenin tavsiye edeceğini sanmam. Motorsikletler bile artık su soğutmalı.
yok ben öyle pek de küçük araçlardan bahsetmiyorum. yanlış hatırlamıyorsam antifiriz daha icat edilmediği için, hitler rusyayı işgale giderken bütün askeri araçlarının motorları donmuş ve bağırmış "bana susuz motor icatediiiiiiiiin!!!" o günden sonra rusyaya gitmek için susuz motor icat ettiler diye biliyorum. şu dolmuşlar -Maguruslar- emin değilim ama susuz modelleri var. porshe 911 carrera da hava soğutmalı... onlar gibi araçlardan bahsediyorum ben aslında..
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 21, 2010, 12:48:24 »
yanlış hatırlamıyorsam antifiriz daha icat edilmediği için, hitler rusyayı işgale giderken bütün askeri araçlarının motorları donmuş ve bağırmış "bana susuz motor icatediiiiiiiiin!!!" o günden sonra rusyaya gitmek için susuz motor icat ettiler diye biliyorum. şu dolmuşlar -Maguruslar- emin değilim ama susuz modelleri var. porshe 911 carrera da hava soğutmalı... onlar gibi araçlardan bahsediyorum ben aslında..

anlattıklarınız doğru. alman 1 gece de bulmuş derler susuz motoru.magurusların tamamı susuz. bir çok araba biliyorum ben de susuz çalışan. jeneratör amaçlı kullandığımız 2-4-6 silindirli hatta v8 motor bile var susuz çalışan. ama verim biraz düşük. v8 motordan 125 kva güç alabiliyoruz. sulu v8 ler 750 kva güce kadar çıkabiliyor... tabi imal yılının da etkisi vardır bunda. bizim susuz motorlar baya eski, ama ilk günkü gibi, 0 gibi çalışıyorlar. tık yok.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 21, 2010, 12:52:55 »
evet ben de nette küçük bir araştırma yaptım uzman tv de bir adam porshe' un da hava soğutmalı olduğunu söyleyince şaşırdım biraz

http://www.uzmantv.com/hava-sogutmali-motor-ne-demektir
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 21, 2010, 15:58:00 »
yok ben öyle pek de küçük araçlardan bahsetmiyorum. yanlış hatırlamıyorsam antifiriz daha icat edilmediği için, hitler rusyayı işgale giderken bütün askeri araçlarının motorları donmuş ve bağırmış "bana susuz motor icatediiiiiiiiin!!!" o günden sonra rusyaya gitmek için susuz motor icat ettiler diye biliyorum. şu dolmuşlar -Maguruslar- emin değilim ama susuz modelleri var. porshe 911 carrera da hava soğutmalı... onlar gibi araçlardan bahsediyorum ben aslında..
Öyle bişey duymuştum ama bildiğim kadarıyla şu anda porscheler de su soğutmalı. Magirus bence biraz ilkel bi makine. Porsche alamazsanız, skodanın bir modeli vardı galiba.. İkisinin arası bişey var mı bilmem. Bir de vw beetle var.. o da malum kolleksiyoncusu çok ve ederinden pahalı biraz.

Bu seçeneklerin tümü, su problemiyle kıyas kabul etmeyecek başka büyük sorunlara sahip. Bence orjinal devirdaim, aluminyum radyatör, kırmızı antifriz üçlüsünü araştırmak daha mantıklı.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Şubat 21, 2010, 23:00:46 »
Ahmet Bey,
Kırmızı antifirizin ne özelliği var.Bilgi verirseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 22, 2010, 01:20:40 »
Mavi antifrizlerde PH dengeleyici olarak kullanılan bir madde metal parçalarda (özellikle aluminyum) ve hortumlarda aşınmaya neden oluyormuş. Ayrıca maddenin kendisi de bir süre sonra özelliğini kaybediyor ve değiştirilmesi gerekiyormuş. Mavi antifriz (özellikle aluminyum bloklu motorlar başta olmak üzere) soğutma sistemini yıpratıyor ve kısa ömürlü (1 sene falan dayanıyor)

Kırmızı antifriz, organik antifriz olarak adlandırıyor. O maddenin yerine aynı işi yapan organik bazlı, çok dayanıklı ve aşındırıcı olmayan başka bir madde kullanılmış. Aşınma falan yapmıyor. Özelliğini asla kaybetmiyor. Tavsiye edilen değişme sıklığı 100000 km civarında. Fiyat olarak da fahiş değil. Pembe ve turuncu renkli varyasyonları da var. Kırmızı olan formülü tanıtan da zaten Toyota firması. Günümüzde fabrika çıkışı konan antifriz bu..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 22, 2010, 02:22:04 »
çok yararlı bir paylaşım. teşekkür ediyorum.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #14 : Şubat 22, 2010, 18:25:09 »
Ahmet Bey,
Gerçekten çok yaralı bir paylaşım oldu.Teşekürler.Selamlar saygılar.