0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
toyotanın yeni yarislerin kapı çok ağır.kapıyı açıp kapatınca aklıma bu araba nasıl bu kadar az yakar diye soru işaretleri geliyor
Yaa Şimdi kapı kapanma sesi olarak kapının ağırlığından bahsediyorsak Camın büyüklüğü ve kapının içinde kullanılan maddeler etkili olabilir amaEğer kapanırken çıkardığı sesden bahsediyorsak bunda etkili olan iki şey var ; 1 Kapı Fitilleri (lastikler) 2 Kapı kilidi (yani kapıyı kapalı tutan bölüm)Biz zaten 2002 öncesi corollalarda kapıların hava almasından şikayetçi değilmiyiz? Ben başka arabaları yıkarken kapı aralarının yıkanması için hortomun ağızını kapı aralarına dayayıp o çizgide gezdiririm ama 2001corollamda cam hizasına hortumun ağızını dayadığımda içeri su sızıyor. yüksek hızlardada ses geliyor. (2000 sonrası fiatlarda bile içeri su sızmıyor.)Mesela albealarda kapı fitilleri çok yumuşak ve uzundur. Fiatlarda Kapı kilitlerinin seside 2002 öncesi corollalar gibi ''çıt'' diye değil 'tık' diye gelir. Bu albeanın kalitesini tabikide göstermez.Ama burada önemli olan kapı lastiklerinin bozdolabı kapak lastiği gibi kat kat ve yumuşak olmasıdır. Yani sesi değil hava almaması önemli.Benim içinse önemli olan 2001 model bir focusdaki gibi kapı kolunun oynamaya başlamamasıdır. yada corollamdaki gibi cam indirip kaldırma butonlarının oynamaya başlayıp kötü yolda şıkırdamaması benim için önemli bişeydir.
hımım kapı sesi...evet tok bir ses ile kapanınca hoş...hatta yarsimi aldıktan bir hafta sonra orion çorlu da bir stand da chery marka bi arabayı bana tanıtan kız da öle diyodu tok bir kapı kapanma sesi vardır..lüx araçlardaki gibi:=))))demmeki makaledeki gibi...
Hocam ayıp oluyo ama...
markaya mı kıza mı ayıp oldu acaba??:=)
Guzel bir konu.Kapi agirligi ve sesi ayni sey degil, ama anlasildigi kadariyla oto ureticileri kapi agir olmasa da o hissi uyandiracak sesin duyulabilmesini sagliyorlar. Kapinin agirligi, kaportanin agirligi demek.Agirsa iyi denilebilir mi? Bilmiyorum.Gecen bizim kayinvalidenin '98 ya da '99 model Pontiac GrandAm model arabasinin kapi agirligi ve sesi dikkatimi cekti.Gercekten agir ve metali de kalin. Kapiyi acip kapamak daha fazla kuvvet gerektiriyor. Benim arabanin kapisi izolasyonlu falan ama hafif, GrandAm'in kapisiyla karsilastirinca teneke gibi kaliyor.
cam açma butonları oynuyor mu?kapılardan rüzgar gelmesini önlemek için iyi bir kapı fitili yapan usta gidip halletirmek gerekir..bende arada rahatsız oluyorum.
Bu videoyu İzlemenizi tavsiye ederim , (büyük ihtimalle daha önce izlemişsinizdir ama izlemeyenler için yeniden paylaşmak istedim)http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=5&vid=2711&bid=1
Yoo, ben ilk defa izledim.Ne oluyor bu eski arabaya, on kisim silinip supuruluyor...