0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam Arkadaşlararacım 1998 1.3 xe 50 TL benzim aldığımda 150 km gittim benzin ışığı yandı.sizce araçta bi problem varmıdır.
günlük 7 km gidiş 7 km geliş toplam 14 km. yol yapıyorum. yol bilgisayarındaki ortalama hızım 12-13 leri göremiyor, genelde bu durumda 100 ile 135 km arası gidebiliyorum... günlük trafikde araçla kalma sürem sabahları 30 dk akşamları 40-50 dakikayı buluyor...km yapmadan araç trafikde beklerkende benzin yiyor yani istersem km yapmadan da 1 depo benzini bitirebilirim... az km olsada trafikde kalmak çok harcıyor.
İstanbul gerçeği işte benim de kampüsüm 30 km mesafede, bir buçuk saatte de 20 dkda da gittiğimi biliyorum. yola çıkış saatlerini bilmek, yolda görebileceğin ve trafiğe yol açacak her hangi bir kazanın olabileceği fikrine alışmış olman gerekli; sinir hastası olmamak için. ayrıca, 50 lt lik benzinle ben de ortalama 180-190 km gidebiliyorum.
aaah ah..geçen sene bu zamanlarda 2.85ten alıyorduk benzini, ne de güzel gidiyorduk 50 tl ile 20tl alırdım, 100 km giderdim hep..şimdi 50 alıp 100 gidiyorum..aaah aah kullanım da çok etkiler, 105 lira ile depo doldurup 300 km sonra yine 105 lira ile doldurduğum da oldu, yine 105 lira ile 624 km gittiğim de oldu..ama bu rakamlara benzin alıp da aracın yakıtını türk lirası olarak hesaplamak yanlış..litre/100km hesabı yapın, az yakıyor çok yakıyor diye tasalanmayın
tam da 3 gün önce 50tl lik opet 97 aldım...sadece 13 lt kadar:=((120 gösterdi yol bilgisayarı....genelde E-5 olmak üzere bu 4.gün 200 km yi geçeceğim ve yarın ışık yanacak..
Geçen yıl, 'Bir gün benzin almayın!' diye boykot önerileri yapılmıştı. Petrol şirketleri buna gülmekteydi, çünkü pazartesi günü almadığımız benzini salı günü alacağımızı biliyorlardı. Bu onlar için küçük bir aksaklıktı ama problem olmamıştı.
Ben ne zaman Opet'den benzin alsam az km gidiyorum. Nedense bizim Yaris'ler opet benzinini daha çabuk bitiriyor gibi geldi bana. BP biraz daha iyi ama en çok Shell'in fuelsave 95 oktan benzinini alıyorum.