Gönderen Konu: amortisör vurma sesi  (Okunma sayısı 5628 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
amortisör vurma sesi
« : Şubat 11, 2010, 17:25:23 »
selam  arkadaşlar toyota aracımı yeni aldım yaklaşık 14 ay kada oldu fakat böyle aracıma sınamadım nedne diye soracak olursanız arcım ile seyir halinde iken problem yok fakat ufak çukurlardan bile geçer iken sanki arabanın altından bir şey boşanmış çasına takdiye ses geliyor ve çukurlar çoğaldıkça da seste devam ediyor  sanki hiç amortisör yok gibi ve aracımda şunuda belirteyim yii olsun spor olsun diye çelik alaşımlı jant taktık 17 inch 205 45 17 lastiklerimiz var fakat böyle artık gözlerim yoruldu çukura bakaer iken acaba sadece benim aracımdamı yada bu araçlarda varmı böyle durum renault kullanırken aynı lastik jant ebatları vardı sorun yoktu bunda sanki arabanın altında amortisör yok ve bizde gittik patlaktır diye bir takım amortisör taktırdık ama şikayet gitmedi aracımız 2007 model coralla hb 1.6 terra dır  yardımcı olacak veya fikir verebilecek arkadaş varsa çok sevinirim. herkeze iyi forumlar.

Toyota Club Türkiye

amortisör vurma sesi
« : Şubat 11, 2010, 17:25:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: amortisör vurma sesi
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2010, 17:28:49 »
  Kimi süspansiyonlar diğerlerine göre daha sesli çalışabilir. Bunun yanında amortisör de sorunlu ise bu sesi yapabilir ancak siz değiştirmişsiniz. Bir ihtimal de amortisör kuleleri bu sese sebep olur.
 Diğer yandan sesin amortisörden geldiğinden eminmisiniz? Hangi aksda ses oluşuyor? Cantlarınız aracınıza uygun mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2010, 17:33:39 »
hakanın da söyledigi gibi de olabilir
 ve o sesin    biçok  yerden gelebilme olasılıgı var tam   olarak  duymadan alnıyamayız  bence siz rot balsçıya gidip ön takımı kontrol ettirin
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2010, 17:37:05 »
lastikler sanki boşa çıkıyor gibi oluyor lasitkler yok gibi fakat tak tak ediyor tüm iki tekrde çukurdan keçtiğim de fakat kasislerde sorun yok ama ya yolda  90 km hızla gider iken çukur gördüğümde büyüklüğü vark etmez hızımı 40 kada düşürmem gerek vurmasın diye jantlar eta beta 17 inch daha önce kullana kişiye sordum bende sorun yoktu dedi bende onun  yalancısıyım bir bilseniz çok aşırı ses çıkartıyor çukurda tak tak diye geçen akşam annem arakadydı yeni araba aldık sana dedi sesden korktu sanki altı kopuyor bunun dedi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Şubat 11, 2010, 17:38:17 »
hakanın da söyledigi gibi de olabilir
 ve o sesin    biçok  yerden gelebilme olasılıgı var tam   olarak  duymadan alnıyamayız  bence siz rot balsçıya gidip ön takımı kontrol ettirin

ön takımla  ilhili sorun yok rod balansçıya çok pğara verdim buranın en iyisi fakat görünürde bişi yok diyor anlayamdık valla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 11, 2010, 17:41:43 »
jantların bi kabahati yoktur tabik ama  arabaya uyum saglamamışta olabilir   yani  salıncaga vuruyo da olabilir
   benim 2004 corolladada öle olmuştu  jant falan yoktu herşeye baktım ses gitmedi,  motor  kulagından çıktı en son mesela   ondan sebep    baktırmadan anlaşılmaz diyorum ben
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #6 : Şubat 12, 2010, 11:36:58 »
bazı servislerde amortisör test cihazları var oralarda test yaptır.
Şeb-i hicran yanar canım, döker kan çeşmi giryanım
uyararır halkı efkanım,kara bahtım uyanmazmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 12, 2010, 14:36:37 »
  Benim eski araçta birkere yolda giderken birden metal sesi gelemye başladı arka aksın oradan. Zaten huyluyumdur. Yolda durdum baktım baktım birşey yok. Yine yola çıktım, yine o ses. Ama o gün o sesin kaynağını buldum. Alaşım cantların tekinin kapağı hafifi gevşemiş o yapıyormuş. :) Amma huylandırmıştı.