Gönderen Konu: Kare plâka nasıl alınır?  (Okunma sayısı 39703 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
Kare plâka nasıl alınır?
« : Şubat 11, 2010, 16:36:27 »
Ön tampona kare plâka almak istiyorum. Malum klasik dikdörtgen olanından takmışlar ve sürekli yamuluyor. Acaba bu işlem için nereye başvurmak gerekir? Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Kare plâka nasıl alınır?
« : Şubat 11, 2010, 16:36:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Kare plâka nasıl alınır?
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2010, 16:45:09 »
   Trafik şube müdürlüğüne gitmen gerekiyor.Normal şartlarda yanlış hatırlamıyorsam yetkili servisten "kare plakalıdır" yazısı alman gerekebilir.Plakaları ilk alıyorsan zaten soruyorlar plaka nasıl olacak diye.Ona göre plakan basılıyor.İşin bu kısmında problem yok....Diğer bir yol ise (ne kadar güvenlidir bilmiyorum) plakanın kaybolduğuna dair karakola gidip tutanak tutturuyorsun.Bu tutanak doğrultusunda yen plakanı alabilirsin..Bunlardan birini uygulayabilirsin...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2010, 16:47:27 »
ben aldım :) ama muameleciye verip yaptırttım 2 günde halloluyor 75TL tuttu, maumeleci sokmazsan araya neden değiştirmek istiyorsun diye soru soruyorlar, aracının modeline bakıp tampondakı yeri karemi diktortgenmi diye bakıyorlar eğer kare değilse değiştirmiyorlar plakanı,

bana değiştirmeden önce muameleciye gitme plakayı at yere arabayla ez yolda giderken düştü üstündende araba geçti diyip değiştirt dediler ama trafikte uyanmış araç modeline göre plaka veriyor, orjinali kareyse kare , dikdörtgense dikdörtgen :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2010, 16:48:51 »
   Trafik şube müdürlüğüne gitmen gerekiyor.Normal şartlarda yanlış hatırlamıyorsam yetkili servisten "kare plakalıdır" yazısı alman gerekebilir.Plakaları ilk alıyorsan zaten soruyorlar plaka nasıl olacak diye.Ona göre plakan basılıyor.İşin bu kısmında problem yok....Diğer bir yol ise (ne kadar güvenlidir bilmiyorum) plakanın kaybolduğuna dair karakola gidip tutanak tutturuyorsun.Bu tutanak doğrultusunda yen plakanı alabilirsin..Bunlardan birini uygulayabilirsin...

Özcan abi budurumda aracında yeni aldığın plaka takılı olsa bile araba çalıntı diye çevirmede durdurup tüm evrakları baştan aşağıya kontrol ediyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 11, 2010, 16:52:17 »
   Dedim ya ne kadar güvenli olur bilmiyorum diye.Emin değildim yani :) ...Ben Peugeot 206'nın plakasını 35'den 06'ya çevirdiğimde tescildeki memur ön/arka plakaların nasıl olsun diye sormuştu.Önü kare alacaktım ama eski 206 kullanıcıları tavsiye etmediler.Yere yakın olduğu için kırılma riski var dediler bende ikisinide dikdörtgen aldım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 11, 2010, 16:53:47 »
yetkili servisten kare plaka takabilir diye kaşeli yazı alırsanız bedavaya halloluyor.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 11, 2010, 16:59:02 »
yetkili servisten kare plaka takabilir diye kaşeli yazı alırsanız bedavaya halloluyor.
   Yeri değil ama evliyken daha bir online ve daha bir ulaşılabilirdin Umut abi... :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 11, 2010, 17:07:11 »
   Yeri değil ama evliyken daha bir online ve daha bir ulaşılabilirdin Umut abi... :( :(
Yeni yeni yeraltından yerüstüne çıkmaya başladım Özcanım:)))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #8 : Şubat 11, 2010, 17:30:46 »

Bu konunun açıldıgı ıyı olmus ben 1-2 hafta once hyundai accent era'ya ön tampon ıcın kare plaka aldım servise muraacat edıyorsun onlar halledıyor hıcbır ucret talep etmıyorlar sadece eskı plakaları ıstedıler benden ama ben vermedım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 11, 2010, 17:36:00 »
Bu konuda yardıma açığım... :D
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 12, 2010, 00:23:47 »
yorumlarınız için tekrardan teşekkürler, yarın sabah trafik bürosuna telefon açıp büyük ihtimal işi kendim halletmeye çalışacağım, olmadı trafik müşavirine yaptıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #11 : Şubat 13, 2010, 13:17:42 »
25-30 liraya yapıyorlar kare plaka istediğin şekilde onu takıyorsun mühürlü plakanıda bagajda taşı çevirmede çıkartıp göster bişey diyen olmadı 3 yıldır, çok gıcık birisine çatarsan herşeyini kontrol eder sadece bu kadar.Yok ben illa mühürlü istiyorum diyorsan emniyet veriyor zaten dilekçeni verirsen, geçen hafta tescilde bana dilekçeni ver hemen halledelim dediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #12 : Şubat 13, 2010, 13:24:23 »
Kardeş plakayı nasıl başka yerde yaptırıyorsun. Benim bildiğim plakaya emniyet damga ve tc fosforu bırakıyor ,sahteye girmezmi plaka.Kbakma rencide etmek amacıyla yazmadım sadece merakımdan soruyorum başına iş almayasın  :)
Bi AwEnSiS GördÜm SanKİ!!!  :o  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 13, 2010, 16:42:41 »
25-30 liraya yapıyorlar kare plaka istediğin şekilde onu takıyorsun mühürlü plakanıda bagajda taşı çevirmede çıkartıp göster bişey diyen olmadı 3 yıldır, çok gıcık birisine çatarsan herşeyini kontrol eder sadece bu kadar.
   Berk dediğin gibi basit olsa ne hoş olurdu.Atatürk bulvarı üzerinde 3 kez durduruldum...App plaka yüzünden.Dünde film için durdurdular.Sadece arka camda film var,gerisini Aralık ayında söktürdüler dedim.Öyle devam ettim.Ankara il merkezi sınırları içerisinde öyle süslü püslü arabalarla dolaşmak yakında "tarih" olacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 14, 2010, 01:25:59 »
  Berk dediğin gibi basit olsa ne hoş olurdu.Atatürk bulvarı üzerinde 3 kez durduruldum...App plaka yüzünden.Dünde film için durdurdular.Sadece arka camda film var,gerisini Aralık ayında söktürdüler dedim.Öyle devam ettim.Ankara il merkezi sınırları içerisinde öyle süslü püslü arabalarla dolaşmak yakında "tarih" olacak...
Abi en güzeli küçük şehirde yaşamakmış eksozumu taktırdım tam 10 gün sonra ceza yemişim eve ceza yedikten 20 sonra geldi 128 tl.şu an sivasta yım ve polisler burda daha insani ya da burdaki emniyet daha az para düşkünümü diyim artık ne desem bilmiyorum eksozum takılı burda bakıyolar tip tip polisler bi şey demiyorlar sağolsunlar geçen sislerim açıktı 06 bilmem ne hemen sislerinizi kapatın lütfen dedi polis bende kapattım ceza yazmadılar gittikçe ankara dan daha doğrusu büyük şehirlerden sıkılıyo insan ama eli mahkum sanayi olmasa iş olmuyor,ekmek parası olmuyor.yani çiftçi olsam gelmem burdan ankara ya sivası seviyorum insanları iyi.polisleride çok iyi :Dher şey güzel burda çok şükür verene.
yani dediğin gibi ankara da ceza yazıcaklar ki polislerin maaşı çıksın yahu.ve malesef bizim türkiyede bu böyle avusturalya da abart eksoz normal bi şey insanlar arabalarına istediklerini yapabiliyolar ancak çıkan sesler belli bi desibeli geçmicek geçse bile aha eksoz nasıl bağırıyo kaçırma yaz cezayı demiolar.ilk uyarı cezası veriyolar sen gidip düzeltiyorsun ikinci kez ceza yiyorsun.her ne ise memleketimiz umarım çok güzel,dürüst ve karakterli bi yapıya ulaşıcak.ulaşmalı başka yolu yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 14, 2010, 01:33:03 »
ben üstündekini kırdım.Trafiğe gittim.ruhsatı götürdüm.Plaka çıkaracağım dedim.araç sahibi gelsin dedi.Babamında gitmesi olmazdı.Neyse iki laf ettik falan adamı ıkna ettim bir form doldurdum bana kağıt verdi.onu aldım şöförler odasına gittim arası 100 metre zaten.Kağıdı verdim.Kare olacak dedim.Motorsikletmi yoksa normal kare mi dedi? normal dedim.30 dk sonra gelin alın dedi.gittim aldım.bir kağıt vardı onuda tekrar trafiğe gittim mühürlettim tamam :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 14, 2010, 16:02:38 »
Cuma günü trafik müdürlüğüne gittim, binadaki plaka işlemleri kısmından aracın ön plakasını kare yaptırmak istediğimi ve yıprandığını söyledim, hiç sorun çıkmadan hemen binanın yan tarafındaki şoförler cemiyetinden plakayı çıkarttırdım, sadece plakanın masrafını (8.75 TL) ödedikten ve ruhsat ile ehliyetin fotokopisini verdikten sonra dilekçe doldurup plakaya mühür bastılar (tabi eski plakayı geri aldılar) ve işlem tamamlandı. Bütün hepsi sadece 1 saat kadar sürdü, işi muameleciye yaptırmanıza ve eski plakanın hasarlı olmasına gerek yok, bu şekilde paranız cebinizde kalıyor :)  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 15, 2010, 00:57:28 »