Gönderen Konu: Sizce Ne Yapmalıyım ?  (Okunma sayısı 3225 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Sizce Ne Yapmalıyım ?
« : Şubat 19, 2007, 01:47:19 »

Arkadaşlar sizce ne yapabilirim ? Arka bagaj kapağındaki oto. yıkamada oldu acaba vakumlama ile düzelirmi yada öneri. Çamurluk için ne masraf çıkarırlar acaba ? Yorumlarınızı bekliyorum.
Toyota Corolla Sport.

Toyota Club Türkiye

Sizce Ne Yapmalıyım ?
« : Şubat 19, 2007, 01:47:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Sizce Ne Yapmalıyım ?
« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2007, 06:43:05 »
Bence bırak kalsın iyi bir nazar boncuğu olur.  
Ben böyle bullanamam diyorsan vakum yada çekişle düzeltirler.
  kaportacıya 20 YTL  boya için de (parça komple boyanırsa) 70ytş filan toplam 100ytl ye malolur tabi burada ki fiyatlar orada kaç ytl tutar bilmem.  
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Sizce Ne Yapmalıyım ?
« Yanıtla #2 : Şubat 19, 2007, 10:14:58 »
Hakan bey bunun vakumla düzeleceğini zannetmiyorum çünkü keskin hatlı bir yer, benimde başıma gelmişti yağlı çekiç dedikleri bir uygulama var fazla zarar vermeden düzeltiriz boyaya gerek kalmaz dediler ama boyanın üzerinde  sanki taş gelmiş gibi izler bıraktı ve tam düzeltemediler yaptırdığıma çok pişman oldum , fakat boyatmayıda düşünüyorsanız tam olarak düzeltebilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Sizce Ne Yapmalıyım ?
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2007, 11:09:26 »
İstanbul'da o tip hasarları olmayan araç yok nerdeyse
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Sizce Ne Yapmalıyım ?
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2007, 04:17:44 »
Bunlar çekiçle düzelecek gibi durmuyor ama bu konuda çok da bir bilgim olduğu söylenemez.
Parçalar çıkarılıp boyansa hem boya tutmama olasılığı var hem de aracınızın parçası boyanmış kazalı damgası yiyecek.
Satmak istediğinizde değeri düşecek.

İlk fotograftaki yerin lastiğe sarkmış kısmını siz bile düzeltebilirsiniz alttan biraz bastırarak.

Nazarlık onlar bence de.Bırakın kalsın.Uğraştığınıza ve verdiğiniz paraya değmez.Zamanla gözünüz alışıyor zaten.Ben de bir ton var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Sizce Ne Yapmalıyım ?
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2007, 09:12:51 »
İlginize ve yorumlarınıza teşekkür ederim. Sanırım nazarlıklarım bol miktarda.
Toyota Corolla Sport.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
Sizce Ne Yapmalıyım ?
« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2007, 18:44:58 »
arka kısımdaki problem boyasız çekişsiz düzeltilebilir ama çamurluk ağızı problem çekiçlenmesi lazım tabii çekiçlenincede kaynak ile ısıtıp sacın genleşmesi azaltılması lazım en iyisi hiç dokunma devam et

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Sizce Ne Yapmalıyım ?
« Yanıtla #7 : Şubat 20, 2007, 18:58:10 »
Çamurlukta bende de var aynen bundan, boyasız olmaz, bahar gelsin yaptıracağım.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Sizce Ne Yapmalıyım ?
« Yanıtla #8 : Şubat 21, 2007, 10:52:06 »
Sakın boyatmayın, renk tutmaz, adamı kesmeniz gerekir, bir sürü dert. Paslanmaması için oraya yerel bir müdahale yapın, kalsın.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
Sizce Ne Yapmalıyım ?
« Yanıtla #9 : Şubat 21, 2007, 20:40:48 »
aynı olay 3 4hafta önce başıma geldi.yağmurlu havada gece köşeyi dönerken tanusa sürtmüştüm kapı bantının altı göçmüştü kasko halletti.cepten yaptırayım deim 330 ytl dediler ama kasko yaptı fatura ise 520 ytl.bide arkadaşlar arka kapı bantı corollanın 80 ytl dikkat edin bant cıktımı yapısmıyo nalet.
98 euro civic 1,4is

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Sizce Ne Yapmalıyım ?
« Yanıtla #10 : Şubat 22, 2007, 08:31:46 »
Alıntı yapılan: Hüseyin Köp
aynı olay 3 4hafta önce başıma geldi.yağmurlu havada gece köşeyi dönerken tanusa sürtmüştüm kapı bantının altı göçmüştü kasko halletti.cepten yaptırayım deim 330 ytl dediler ama kasko yaptı fatura ise 520 ytl.bide arkadaşlar arka kapı bantı corollanın 80 ytl dikkat edin bant cıktımı yapısmıyo nalet.
[/quote]
Çok geçmiş olsun. Bazen düşünüyorum arabaları parçalayıp parçalarını satsak eminim yenisi alırız.
Toyota Corolla Sport.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Sizce Ne Yapmalıyım ?
« Yanıtla #11 : Şubat 22, 2007, 09:36:42 »
Alıntı yapılan: Selim Tokgöz
Sakın boyatmayın, renk tutmaz, adamı kesmeniz gerekir, bir sürü dert. Paslanmaması için oraya yerel bir müdahale yapın, kalsın.
[/quote]

Çok kullanılan renkler olunca problem olmuyor, iki farklı ustaya, biri metalik gümüş vectra, diğeri benim koyu metalik gri corolla yaptırdık, ikisinde de problem olmadı
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Sizce Ne Yapmalıyım ?
« Yanıtla #12 : Şubat 22, 2007, 22:11:53 »
benimde yarisim var..
o arkadaki tampon altındaki saç 2 ayda bi nerdeyse yamuluyo    artık bağımlılık yaptı..
ya yemin ederim hiç bi yere vurmuyoırum çok dikkat ediyorum ama çekiyo işte aynı seninki gibi oluyo..
eğer servise götürürsen direk o saçı atıyolar yerine yenisini takıyolar hiç uğraşmıyolar..
sende kasko varsa en güzeli öle yapmak..
bi beyan işi hallediyo..
yada sanayi sitesindeki herhangi bir kaportacıya git..adamla anlaş heryari aynı anda yapan yerler var..
çünkü zaten tanıdık experlerden fazlasıyla para alıyolar..
yönetim: kurallarımız gereği kullandığınız resim kendi resminiz veya kullandığınız araç olması gerekmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Sizce Ne Yapmalıyım ?
« Yanıtla #13 : Şubat 23, 2007, 10:02:42 »
Alıntı yapılan: özgür özkan
benimde yarisim var..
o arkadaki tampon altındaki saç 2 ayda bi nerdeyse yamuluyo    artık bağımlılık yaptı..
ya yemin ederim hiç bi yere vurmuyoırum çok dikkat ediyorum ama çekiyo işte aynı seninki gibi oluyo..
eğer servise götürürsen direk o saçı atıyolar yerine yenisini takıyolar hiç uğraşmıyolar..
sende kasko varsa en güzeli öle yapmak..
bi beyan işi hallediyo..
yada sanayi sitesindeki herhangi bir kaportacıya git..adamla anlaş heryari aynı anda yapan yerler var..
çünkü zaten tanıdık experlerden fazlasıyla para alıyolar..
[/quote]

Arabamın kaskosu henüz yok ama yaptırmak durumundayım. Aklıma şöle bir şey geliyor acaba olurmu ? Kasko yaptırdıktan sonra bu hasarları, kasko firması tarfından yaptırabilirmiyim ? Yada yaptırmam için ne yapmam gerekir ? Bu gibi işlem yapan/yaptıran arkadaşlar var ise yardımlarını rica ederim.
Toyota Corolla Sport.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
Sizce Ne Yapmalıyım ?
« Yanıtla #14 : Şubat 24, 2007, 00:25:26 »
Alıntı yapılan: M.Hakan KOŞCAN
Çok geçmiş olsun. Bazen düşünüyorum arabaları parçalayıp parçalarını satsak eminim yenisi alırız.
[/quote]
teşekkür ederim.dediğine ktılıyorum.ayrıca tek jant kapğı satıyormusunuz diye sordum
satıyoruz ama tanesi 58ytl dedi ona göre cukurlara sikkat etmemi söylediler.

[quote=M.Hakan KOŞCAN]
[/quote]
teşekkür ederim.dediğine ktılıyorum.ayrıca tek jant kapğı satıyormusunuz diye sordum
satıyoruz ama tanesi 58ytl dedi ona göre cukurlara dikkat etmemi söylediler.
98 euro civic 1,4is

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Sizce Ne Yapmalıyım ?
« Yanıtla #15 : Şubat 25, 2007, 00:10:32 »
Güncel bir arabanın jant kapağına 58tl fahiş.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Sizce Ne Yapmalıyım ?
« Yanıtla #16 : Şubat 26, 2007, 11:10:09 »
arkadaşım kaskon var mı bilmiyorum ama eğer varsa auto king önerim yılda bir defa bazı kasko şirketleriyle anlaşması var ücretsiz yaptırabilirsin orjinalden hiç farkı yok . eğer bunlar sana uygun değilse bırak kalsın satarken alıcı görsün üzerindeki düzeltmeler sonra sırıtıyor sıkıntı çekersin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Sizce Ne Yapmalıyım ?
« Yanıtla #17 : Şubat 26, 2007, 12:26:57 »
Alıntı yapılan: Gülahmet Şahin
arkadaşım kaskon var mı bilmiyorum ama eğer varsa auto king önerim yılda bir defa bazı kasko şirketleriyle anlaşması var ücretsiz yaptırabilirsin orjinalden hiç farkı yok . eğer bunlar sana uygun değilse bırak kalsın satarken alıcı görsün üzerindeki düzeltmeler sonra sırıtıyor sıkıntı çekersin.
[/quote]

Bu haliyle zaten sırıtıyor eğer yapılınca yine sırıtacaksa, yaptırmanında bir anlamı yok demekki.  Henüz kaskom yok ama kısa süre içinde yaptırıcam şuan firmaları inceliyorum. Acaba kasko yaptırdıktan sonra bu hasarları yaptıra bilirmiyim ?
Toyota Corolla Sport.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Sizce Ne Yapmalıyım ?
« Yanıtla #18 : Şubat 26, 2007, 17:44:07 »
yılda bir defaya mahsus auto king hizmeti veren kasko şirketleri var ücretsiz ve kaskona da yansımıyor int gerekli bilgileri alabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Sizce Ne Yapmalıyım ?
« Yanıtla #19 : Mart 01, 2007, 23:58:24 »
Ben serviste kaskodan yaptırmanı tavsiye ederim kim ne derse desin servisin yerini hiç biri tutmuyor. Ayrıca neden sırıtsın ki ben onu  anlayamadım. Servisteki görevli boya kodunu giriyor rengi neyse ona boyuyor. Ben hiç durmuyorum serviste yapıtırıyorum ki aracım 2000 model gümüş gri corolla. Boyası mavi tonda olduğundan renginin tutması çok zor ama tutuyor işte hiç te sırıtmıyor yani. Orjinalden farkı olmadan çıkıyo. Zaten sırıtçak gibi olursa da parçayı değiştiryorlar. onunda hiç bir sakıncası yok yani sonuçta gene orjinal parça ve aynı marka model kodlu boya kullanılıyor.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C