Gönderen Konu: Microsoft Ve Orjinal Olmayan İşletim Sistemleri  (Okunma sayısı 5884 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Microsoft Ve Orjinal Olmayan İşletim Sistemleri
« : Şubat 19, 2007, 00:23:15 »
Microsoft 20 Şubat'ı milat ilan etti

Microsoft’un 20 Şubat’ta uygulamaya koyacağı WGA Bildirimi uygulaması ile, orijinal olmayan yazılım kullananlar artık Windows işletim sistemlerini güncelleyemeyecek.  
Kullanıcıları, kopya yazılım kullanmanın riskleri ve orijinal ürün kullanmanın avantajları konusunda bilgilendirilmeyi hedefleyen Microsoft, orijinal olmayan yazılımlarla mücadelede 20 Şubat’ı milat olarak belirledi. Bu tarihte devreye girecek WGA Bildirimi (Windows Genuine Advantage - Windows Orijinal Ürün Avantajı) uygulaması, Windows deneyimini farklılaştırmayı hedefleyen ve orijinal olmayan Windows kullanıcılarını uyararak lisanslı kullanımının avantajlarından yararlanmalarını engellerken, kullanım sırasında da uyarılarda bulunacak.

İnternet’e bağlı ve otomatik güncelleme seçeneğini kullanan kişilerin Windows XP’lerinin orijinal olup olmadığını kontrol eden WGA Bildirimi, kullanıcılara orijinal yazılım kullanmanın avantajlarına ilişkin bilgi veriyor. WGA Bildirimi kapsamında, kullanılan Windows orijinal değilse, giriş ekranında ve sistem uygulamaları alanında 14 gün boyunca “sahte yazılım mağduru” olabileceklerini vurgulayan bir uyarı görünüyor. İki haftalık süre sonunda hala orijinal olarak etkinleştirilmeyen Windows’lar için, aynı alanlarda ürünlerinin orijinalliğinin doğrulanamadığı uyarısı yer almaya başlıyor. Windows’unun orijinal olmadığını öğrenen kullanıcılar ister Web sitesinden, isterlerse de GGK (Get Genuine Kit – Orijinal Ürün Paketi Edinin) ile orijinal lisans sahibi olup bu doğrulamayı yapabiliyor. Kullanıcılar bu aşamadan sonra herhangi bir uyarıyla karşılaşmıyor.
Kullandığı Windows’un orijinal olmadığın öğrenen kişiler işletim sistemlerinin güncellemelerini, İnternet üzerinden ya da orijinal yazılım CD’leri satın alarak yeniden etkin hale getirebiliyor. Microsoft’un iş ortaklarından GGK satın alan kullanıcılar da mevcut kurulumlarını yeniden yüklemek zorunda kalmadan Windows’larını etkinleştirebiliyor.

Windows’unu orijinalleştirmeyen kullanıcılar virüs, kurtçuk ve casus yazılım gibi tehditlerin yanı sıra, kodlamadaki hatalar sonucu yazılımın bazı fonksiyonlarının düzgün çalışmaması riskleriyle de karşı karşıya kalıyor. Ayrıca kopya yazılım kullanmak, Fikir Hakları Kanunu’na istinaden, 150.000 YTL para ve/veya 4 yıla varan hapis cezası gibi büyük hukuki riskler içeriyor. Türkiye’de bugüne kadar 4 milyonu aşkın kullanıcı İnternet üzerinden Windows’larının orijinal olup olmadığını kontrol etti ve yüzde 45’i orijinal olmayan Windows kullandığı için doğrulamayı geçemedi.

Alıntıdır : Haber7.com

Toyota Club Türkiye

« : Şubat 19, 2007, 00:23:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Mercedes CLA 180d AMG
    • Kendi Sitem
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2007, 12:06:48 »
hani bana pek koymaz çünki orjinal benimki
www.envarencok.com
Lider dediğin...
ATATÜRK gibi OLmaLı......OLdu mu VATAN....ÖLdü mü EFSANE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 19, 2007, 12:16:51 »
Lisanslı yazılım kullanmayanların başını epey ağırtacak bir durum bu.

Türkiye’de bugüne kadar 4 milyonu aşkın kullanıcı İnternet üzerinden Windows’larının orijinal olup olmadığını kontrol etti ve yüzde 45’i orijinal olmayan Windows kullandığı için doğrulamayı geçemedi.

%45 = 1,800,000 kopya demek. Bu da çok büyük bir sayı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2007, 12:52:27 »
Hiç bir şey değişmeyecek.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #4 : Şubat 19, 2007, 13:20:13 »
benimkide kopya naapcaz peki şimdi..
yönetim: kurallarımız gereği kullandığınız resim kendi resminiz veya kullandığınız araç olması gerekmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2007, 02:05:56 »
guncellestirmeleri kapatın updateleri olsun bitsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Şubat 21, 2007, 00:30:04 »
16 Şubatta yüklenen 11 kadar güncelleme dosyasının TAMAMINDA explorer.exe dosyasını değiştiren kod vardı. Güncelleme yaparken kullandığım güvenlik programı tam 11 kez registry değiştirme, explorer dosyası değiştirme vs. uyarılar verdi. Kullandığımız sistemlerden 3'üne güncelleme yapmasına izin verdim. Diğer 3 sistem'e güncelleme yaptırmadım. Bunlardan 2'sinde orjinal key, diğer 4'ünde ise cracklenmiş key var. Bu sistemlerden birindeki key son wpa crack'i olduğundan bunda ie 7 ve media player 11 'de yüklendi.

Şimdi elimde 3 tane daha orjinal key vardı. Bunlardan 3'üne bu keyleri yüklemeye çalıştım ama regedit'le wpa kodlarını değiştirmek mümkün olmadı. Dolayısıyla sistemleri baştan yüklemeniz gerekiyor. Halen bu konuda uğraşıyorum, sonucu aktaracağım.

Ancak hazır sistemleri baştan yüklemeden gen.val. adında bir program paketi satıyor şimdi gates, ama normal ücretin 30-40 kağıt üstünde fiyatı. Yani aklınca ceza veriyor crack kullanana.

Bugün 21 Şubat, 6 sistemde de bir sorun yok. Orjinallisi, cracklisi, cracksizi hepsi de çalışıyor. Bakıp göreceğiz yeni gün ne getirecek.

Birde bu ay bytes plus dergisi, pardus'un son sürümünü cd de veriyor. Bence artık pardus ciddi bir alternatif haline geldi. Yaygınlaşması gelişmesini de sağlayacak.
--dünya dönüyor--

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Şubat 24, 2007, 20:32:43 »
wistaları guncellemek dırek kıtlıyo sıstemı soyleyeyım guncellemelerı yenı sıstemımde kapattım sızede tavsıye ederım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Şubat 25, 2007, 00:58:00 »
Gözlediğim kadarıyla xp'de güncelleme yapılan sistemlerde genel bir yavaşlama oldu, 2-3 saniye aralıklarla donma yapıyor. Ben bir sisteme pardus yükledim. Hoşuma da gitti. Şimdi farklı yazılımlarını da yükleyerek neler yapabileceğimi keşfediyorum. Tavsiye ederim.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Nisan 06, 2007, 13:14:44 »
xp isletim sistemi kullanan arkadaslar; guncelleme yaparken gelismis secenegini tıklayın ve orada windows orjinal lisans anahtarı tarzı yazı var. bunu yuklemedıgınız surece bir problem yok. yuklediginiz takdirde ise pc acılırken eger farklı kullanıcılarınız var ise sizde yazılım kurbanı olabilirsiniz gibi bir yazı yazıyor  ve hic bir guncellemeyi yapamıyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 13, 2008, 18:42:01 »
güncelleme sorunu sadece vistada var xp lerin alayını kırıyolar nette dolaşıyor 2mb lık bir program.. 4 adımda orjinal yapıyor.
Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 13, 2008, 20:35:41 »