Gönderen Konu: Arabanın Iç Temizliği  (Okunma sayısı 4004 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Arabanın Iç Temizliği
« : Şubat 18, 2007, 20:52:22 »
Arkadaşlar benim sorum şu arabanın torpidosu olsun kapı üzerindeki plastik aksam ve kapı eşiğindeki kirler, el izleri, lekeler ve eşikteki ayakkabıların sürtmesinden dolayı oluşan izler (çizikler değil tabiki) vs. bunları etkili temizleyen bir sıvı malzeme vardır mutlaka da bunu nereden temin edebileceğim (Güvenilir internet alış veriş sitesi olabilir) ve bu konuda hangi markayı kullanıyorsunuz önerilerinizi bekliyorum  
    Safranbolu bulmak çok güç oluyor sanayiye gidince torpito sütünden başka birşey bulamıyorsun malesef.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Toyota Club Türkiye

Arabanın Iç Temizliği
« : Şubat 18, 2007, 20:52:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Arabanın Iç Temizliği
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2007, 22:01:10 »
Bülent kardeşim internetten aramana hiç gerek yok, muhtemelen evinde olan bi ürünle araban tertemiz olacak olmadı en yakın marketten alabilirsin sana mutfak ve fırın temizliğinde kullanılan sıvı "cif" i öneriyorum ben denemiş biri olarak sana tavsiye ederim.
Bizim döşeme çok açık renkli olduğundan özellikle kapı panzotları torpido ve ayak değen plastik aksamlar çok çabuk kirleniyor.Senede bir kere mutlaka temizlerim.
İstersen küçük bir alanda deneme yap bana hak vereceksin Bulaşık süngerinin yeşil sert kısmına sıvıyı dök ve küçük daireler yaparak ovala "bastırmadan" sonra çok iyi durula.(yoksa ince deri aralarında beyaz beyaz sırıtır.)
Bir tavsiyede sıra atlama yoksa panzotların alaca kalır
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Arabanın Iç Temizliği
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2007, 23:34:50 »
Sağol ferdi arkadaşım en kısa zamanda deneyeceğim.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Arabanın Iç Temizliği
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2007, 12:53:11 »
Kumaş cinsi kaplamalara saç şampuanı iyi geliyor.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Arabanın Iç Temizliği
« Yanıtla #4 : Mart 02, 2007, 00:16:47 »
Aracını ilacı ferdi abinin dediği cif veya mr muscle limanlu(sarı şişeli). Bende zamanında güzel bir temizlik yapmıştım. Eğer onlara güvenemem dersen sonaxın şeffaf renkli döşeme temizleyici spreyi var çok güzel temizleyip hoş bir koku bırakıyor. Ve her döşemeye de uygulayabiliyorsun. Ben zamanıunda mr musclela yapmıştım. Gereken ekipmanlar ise. Bir kova su bir adet diş fırçası havlu veya çok emici penye tarzında 2adet bez. Spreyi sıkıp 10 sn kadar bekle ve diş fırçasıyla deri deseniyle aynı yönde fırçalamaya başla kirlerin çıktığını görünce nemli önceden hazırladığın nemli bezle silip daha sonra temiz suya batırılmış diğer bezle bastırarak aynı yönde sil. buarda unutmaman gereken mr muscle ve cif tarzındaki spreylerin aşındırıcı özelliği yüksek olduğundan neli bezle tüm döşemeyi deterjandan arınıdrman. Fırçaladıktan sonra sildiğn nemli bezi kovaya batır ma ki suyun kirlenmesin. Birde bu 2 spreyi sadece koltuk içlerine ve torpidoya sür kumaş döşemelere kadran camına ve tavan döşemesine sürme rengini attırır.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Arabanın Iç Temizliği
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2007, 16:01:57 »
Bence cif güzel ama defalarca durulamak gerekir. Çok uğraştıran lekelerde belki...
Ben size Ajax Karbonatlı (Greyfurt-Mandalina parfümü) öneririm. Eğer çok kirli ise direkt pamuklu bir beze döküp lekeli yerleri silin. Değilse genel iç temizliği özellikle camları sulandırarak 1 lt'ye 1 kapak hesabı yaparak, hem tasarruflu hem de mis gibi bir temizlik elde edersiniz. Hem de durulamaya bile gerek kalmaz. Tabii sildikten sonra güzelce kurulayın...Özellikle camlar pırıl pırıl oluyor bende söylemesi...
Kumaş döşemelerde ise Kosla Halı'yı deneyin...