Gönderen Konu: Arka Camı Açınca Gelen Uğultu  (Okunma sayısı 3068 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Arka Camı Açınca Gelen Uğultu
« : Şubat 17, 2007, 23:09:17 »
Arkadaşlar 2003 model toyota yaris(vitz) kullanıcısıyım ve benim sorunum arka camları seyir halindeyken açık bıraktığım zaman hem şoförü hemde arkada oturanın kulaklarını aşırı rahatsız edici bir uğultu yani pıt pıt pıt diye gelen bir rüzgar sesi var.Galiba bu ses tahminim rüzgarı içeriye aşırı almasından kaynaklanıyor.Ya da yanılıyorum.Acaba bu sorun herkeste varmı yoksa benim arabada bir sorunmu var.Beni aydınlatırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
TOYOTA SAHİBİ OLMAK BİR AYRICALIKTIR!!!

Toyota Club Türkiye

« : Şubat 17, 2007, 23:09:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #1 : Şubat 17, 2007, 23:29:49 »
hb araçlarda oluyor..
ben de önceden hep sedan kullanmıştım, sorun yoktu..
bunda hava direk arka cama çarpıp uğultu yapıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2007, 00:00:37 »
Aynı sorun bende de var, 2006 yaris tek cam açık kalınca 120 km gibi bi hızı geçtikten sonra içeride durulmayacak biçimde basınç yapıyor. Sorunu çözmek için rüzgarlık taktırmayı düşündüm fakat onlarıda jiletle çalıyorlarmış  ikinci bir camı hafif araladığın zaman sorun çözülüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2007, 00:01:00 »
corolla ae101 kasalarda da var bu ses olayı....60 in üstüne çıkınca çok fazla ses yapıyor.Aerodinamik yapısından kaynaklanan bir sorun. kannımca.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Şubat 18, 2007, 19:37:47 »
bu arka camlar açıılınca meydana gelen rezonans problemi hemen hemen tüm araçlarda olur arkadaşlar. sadece bizim araçlarımıza özgü bir şey değil. mesela 90 km/h ile giden bir Mercedes E 200'de denemedim ama onda da olacağına eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2007, 10:31:12 »
Alıntı yapılan: Kerem Can Yücel
bu arka camlar açıılınca meydana gelen rezonans problemi hemen hemen tüm araçlarda olur arkadaşlar. sadece bizim araçlarımıza özgü bir şey değil. mesela 90 km/h ile giden bir Mercedes E 200'de denemedim ama onda da olacağına eminim.
[/quote]
Kullandığım 2005 corolla hb'de aynı sorun var lakin babamın kullandığı 2003 Ford mondeoda böyle bir sorunla karşılaşmadım sanırım sorun tasarımdan kaynaklanıyor.........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Şubat 21, 2007, 19:02:35 »
Ailemin yanına gittiğimde babamın Renault Scenic i ile bir deneme yaparım unutmazsam. Belki bu uğultu da toyotaların yan rüzgarlardan çok etkilenmesi gibi karakteristik bir problemidir. Hoş arka camların açıkken yaptığı uğultu yan rüzgarlar kadar can sıkıcı değil, ne de olsa arka camları seyir halinde açmıyorum, boynumuz falan tutulmasın durduk yere.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 02, 2007, 00:17:29 »
Bütün araçlarda olur o sedan da da hb de de . Dedemin anadolunda da oluyo bizim corolla sedan da da.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #8 : Mart 02, 2007, 01:15:31 »
hava silkülasyonu oluyo genelde tüm arabalarda olur..
açtığın camın tam çaprazını aç ses kesilir..
yönetim: kurallarımız gereği kullandığınız resim kendi resminiz veya kullandığınız araç olması gerekmektedir.