0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar 10 ytl lpg ile 97 km yol gitti.. 97 xei... nasıl?[/quote]arkadaşım 10 ytl lpg ile nasıl gidiyon 97 km. bana gidilen km çok fazla geldi. nerdeyse 100 bin lira demek km de. mümkün değil bana göre. hemde mevsim kış. babamda 96 corolla var 1.6 xei 200 bin yakıyor. bende 2001 var vvti sıralı tüp var 180 bin yakıyor. sen nasıl gidiyon bu kadar km. dizel araba bile gitmez o kadar km.
arkadaşlar 10 ytl lpg ile 97 km yol gitti.. 97 xei... nasıl?[/quote]dostum gayet güzel bende lpg yok ama benzinle şehiriçi 10 ytl ile 52 km.gidiyor 2001 terra vvti 1.4
bende de var 97 xei daha motor 55.000de orjinal km ,tüp teşkilatı daha yeni 6 aylık, araba full bakımlı çok ta nazik kullanıyorum şehiriçinde 160 ytl ile 190 ytl arası yakıyor benim anlamadığım sizin araba nasıl okadar az yakar yanlışınız var ve şehir içi ise kullanım 1250 ytl gazın litresi ankarada 1 litre gaz la 12 km den fazla gitmişsiniz bence bu imkansız birşey çok büyük yanlışınız var emin olmadan açıklama yapmayın çünkü insanların kafası karışıyor ondan sonra ayar yaptırmak için ordan oraya koşuşturuyor.[/quote] senin değerler yğksek bi baktır.. 160 çok fazla
senin değerler yğksek bi baktır.. 160 çok fazla[/quote]İbrahim arkadaşın söylediği deger (160-180Ykr) şehiriçi için gayet iyi bir değer.mehmet ayyılmaz arkadaşım senin söylediğine göre şehir dışında sabit hızda km de 103YKR yakmış bu değeri yine de tutturamazsın 120 ykr den hadi bilemedin 115 ykr den aşağı inkansız tabi gazı kıstırıp performanstan ödün verdiysen belki diyelim yoksa olacak bir rakam değil 10 ytl ye şehir dışı sabit 90km/s hızla 85-90 km arası yol gittim desen olabilir derdik ama neyse güle güle kullan Ha bu arada şehirler arası sabit hız demişsın mesela Gazıantep deki otobanda Nur dağından aşağıya inişde yaklasık 20 km filan olabilir bak. önceden o yolu güneydoğu da görev yaparken çok kullandım arabayı 5 e takıyorsun ve yaklasık 20 km ayağını gazdan çekerek gidiyorsun ve yer yer oyle inişler var ki brodwayle o yolda bir depo benzinle yaklaşık 760 km yol gidebiliyordun batıya doğru gelirken oluyor bu söylediğim böyle bir ortamda olabilir:D
İbrahim arkadaşın söylediği deger (160-180Ykr) şehiriçi için gayet iyi bir değer.mehmet ayyılmaz arkadaşım senin söylediğine göre şehir dışında sabit hızda km de 103YKR yakmış bu değeri yine de tutturamazsın 120 ykr den hadi bilemedin 115 ykr den aşağı inkansız tabi gazı kıstırıp performanstan ödün verdiysen belki diyelim yoksa olacak bir rakam değil 10 ytl ye şehir dışı sabit 90km/s hızla 85-90 km arası yol gittim desen olabilir derdik ama neyse güle güle kullan Ha bu arada şehirler arası sabit hız demişsın mesela Gazıantep deki otobanda Nur dağından aşağıya inişde yaklasık 20 km filan olabilir bak. önceden o yolu güneydoğu da görev yaparken çok kullandım arabayı 5 e takıyorsun ve yaklasık 20 km ayağını gazdan çekerek gidiyorsun ve yer yer oyle inişler var ki brodwayle o yolda bir depo benzinle yaklaşık 760 km yol gidebiliyordun batıya doğru gelirken oluyor bu söylediğim böyle bir ortamda olabilir:D[/quote] performası gayet iyi.. kıstırma olayı olmadı... nurğındaki yokuşu iyi bilirim.. yokuş aşağı değildi..
senin değerler yğksek bi baktır.. 160 çok fazla[/quote]şehir içinde kaç lira yakıyorsunuz çok merak ettim birde hangi şehirdesiniz[quote=mehmet ayyılmaz]hesaplamada bir yanlışlık olduğunu zannetmiyorum... 10 ytl lik lpg aldım... lpg litresi: 1.320 ytl... km sıfırlaması yaptım.. lpg aldığımda depo tamamiyle boşalmıştı.. şehirler arası yolda sabit hızla depo bitene kadar 97 km yol yaptı...[/quote]peki ilk mesaj yazarken niçin şehirler arası yol yazmıyorsunuz
şehir içinde kaç lira yakıyorsunuz çok merak ettim birde hangi şehirdesinizpeki ilk mesaj yazarken niçin şehirler arası yol yazmıyorsunuz[/quote]şehir içi denemedim.. ama 140-170 arası gibi...yaşadığım şehir Aksaray.. şehirler arası olduğu anlaşılır diye yazmadım
şehir içi denemedim.. ama 140-170 arası gibi...yaşadığım şehir Aksaray.. şehirler arası olduğu anlaşılır diye yazmadım[/quote]şimdi oldu[quote=Yaman Eligül]İbrahim bey biraz atraksiyon olmuş, heyecan lazım dı zaten foruma [/quote]yaman bey şimdi arkadaş uzun yol olduğunu yazsa mesaja insanların kafası karışmaz ve kafasında acaba benim aracım çok mu yakıyor düşüncesi oluşmaz. çevremde bazı insanlar var tatile giderken ölçüm yapmış hayatında ilk defa. 2 sene üst üste sor adama aracın kaç lira yakıyor diye adam hep aynı rakamı veriyor 96 yılından beri araç kullanırım her yakıt aldığımda aracımın kaç lira yaktığını istisnasız hesaplarım[quote=Yaman Eligül]İbrahim bey biraz atraksiyon olmuş, heyecan lazım dı zaten foruma [/quote]atraksiyon kelimesinin sözlük anlamı pek hoş görünmüyor anlamı sözlükte gazino gibi yerlerde yapılan müşteri oyalıyıcı eğlendirici ilgi çekici gösteri ( kaynak halıcı türkçe sözlük )