Gönderen Konu: Radyotör Suyu Sürekli Eksiliyor  (Okunma sayısı 6666 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Radyotör Suyu Sürekli Eksiliyor
« : Şubat 11, 2010, 09:18:17 »
Merhaba Arkadaşlar;
Corolla 93 Model 1,6 XL aracımın suyunu sürekli tamammlamama rağmen yaklaşık ayda 1 lt ye yakın eksiltiyor
Ustama gittim baktık hortumlarda filan herhangi bir kaçak bulamadık.
Bir gece lifte kaldırıp sabaha kadar bekleyeim motor soğukken bakalım hortumlara tekrar dedi.
Daha önce böyle bir sorun yaşayan varmı arkadaşlar bu kaçak nerden olabilir?
2007 Corolla 1.4 D-4D Comfort MMT
Yeni Kasa...

Toyota Club Türkiye

Radyotör Suyu Sürekli Eksiliyor
« : Şubat 11, 2010, 09:18:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Radyotör Suyu Sürekli Eksiliyor
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2010, 09:34:49 »
Hortumlar dışında, devirdaim'den veya  radyatör tapasından kaçırabiliyor. Bir de radyatörün üstünde kıl kadar ince çatlaklar olabiliyor, farketmesi çok zor olan.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2010, 09:58:54 »
Hortumlar dışında, devirdaim'den veya  radyatör tapasından kaçırabiliyor. Bir de radyatörün üstünde kıl kadar ince çatlaklar olabiliyor, farketmesi çok zor olan.
Radyatörün kapağınıda yeni değiştirdim ordan kaçırıyo gibi gelmişti antifiriz lekesi görmüştüm gittim orjinal kapak alıp taktım çok küçük bir çatlak varsa bile haftada 800 ml filan su eksiltirmi?
Yeni Kasa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2010, 10:13:14 »
Motor sıcakken çatlaklardan buhar şeklinde kaçıyor olabilir tabi o kadar eksiltir mi.. kesin bişey diyemem; kullanıma bağlı, çatlağın biçimine bağlı. Radyatörün içine bakınca pas falan görünüyor mu diye bakın. Bir de dediğiniz gibi antifriz lekelerini takip etmeye çalışın. Daha iyi bir teşhis yöntemi var mı bilmiyorum. Bağlantı noktası gibi basit bişey de olabilir, sızıntı belki gözünüzden kaçmıştır.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 11, 2010, 10:24:23 »
kapağın altındaki boğazda hala nem ve antifiriz lekesi var haklı olabilirsiniz bunuda kontrol ettireyim çok teşekkür ederim.
Yeni Kasa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 11, 2010, 12:06:26 »
Kapağı taktığınız plastik radyatör ağzında çatlak var ise araç gaz verdiğinizde içeride oluşan basıntan dolayı müthiş su eksiltiyor araç çalışmazken sorunu göremezsiniz çalışırkende motor sıcak ve hareket halinde olduğunuz için çıkan eksilen suyu göremezsiniz  radyöter değişimi sorunu çözecektir diye umuyorum.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 11, 2010, 14:27:51 »
Hmm orası plastik mi? Bi tek orasıysa bence yapışır. "sun fix" tamir macunu iş görür
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Şubat 11, 2010, 16:05:30 »
kapağın takıldığı boğaz sanıyorum plastik değil bakır olabilir mu7htemelen umarım sorun ordadır  bakır radyatör olunca kaynak olayı müğmkün oluyor hararet yüksekken gaz vererek bakayım o kısma ordan mı
Yeni Kasa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 11, 2010, 16:12:47 »
  Arkadaşlara bende aynen katılıyorum. Radyatör orjinal ise artık çatlaklar oluşmuş ve kaçak yapıyor olabilir. İkinci aşamada ise devirdaim kesinlikle kontrol edilmeli. Bu sırada da araca hareret yaptırmamaya özellikle çok dikkat edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 11, 2010, 17:28:57 »
kapağın takıldığı boğaz sanıyorum plastik değil bakır olabilir mu7htemelen umarım sorun ordadır  bakır radyatör olunca kaynak olayı müğmkün oluyor hararet yüksekken gaz vererek bakayım o kısma ordan mı
Plastik olması lazım yerli üretimler plastik ama sizin sanırım japon bilgim yok.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 12, 2010, 09:28:37 »
Bakır, plastik aluminyum farketmez. Bulunduktan sonra, çok büyük değilse tamir olur. Lehim olmuyorsa epoksi bazlı herhangi bir ürünle yapıştırmak mümkün.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Şubat 13, 2010, 17:47:38 »

radyatörde su eksiltmesinden dolayı oluyormuş her sabah tamamlıyorum ama eksik nerden eksiliyor diye çıldırma noktasına geldim lpgnin beyinden hortumla radyotörün hortumunun birleştiği hortumların içindeki parçalar plastikmiş onların ikisi birden çatlamış  suyu ordan kaçırıyomuş!! şükür metal ile değiştirdimde sorun kalmadı aman dikkat edin takılırken metal takılması gerekiyomuş fakat maliyetten plastik takılmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 13, 2010, 19:14:01 »
genelde radyatör boruları çatlaması sonucu oluyor bu su eksiltme eğper aracın soğutma sisteminde arıza yoksa
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Haziran 24, 2010, 12:31:56 »
arkadaslar bende 1990 model toyota corolla var şehir içinde hararet seviyesi normal ama uzun yola çıktığmda hararet yukselıyor logonun uzerınde kalıyor varacağım yere kadar yuksek sevıyede kalıyor daha önce başına boyle bısey gelıp cozumunu bulan varsa yardımlarını beklıyorum teşekkurler
TRD JAPAN MOTOR SPORT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 24, 2010, 12:52:50 »
amcamın arabası yapıyodu devirdaim bozulmuş onu değiştirdi eski haline düzeldi. devirdaime bakın bi
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #15 : Haziran 24, 2010, 18:43:58 »
egzosttan su akıyor mu?
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 24, 2010, 18:51:05 »
radyatörün neresinden su kaçırdığını bulmanız zor olabilir onun için komple değiştirmek yerine içine bi çeşit sıvı var ondan katıyorsunuz içerdeki tüm kaçakları kapatıyor.onu denemenizi öneririm...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Haziran 27, 2010, 09:30:44 »
nyse arkadaslar yorumlarınızı alamadım ama olsun ben yınede yardımcı olayım eğer benımkı gıbı aracında bu sorunla karşılasan olursa radyatörünü söktürsun şişlettirsin kireçlerin kanalları tıkadığını kendısıde gorecektır problem ortadan kalkıyor.

Su kaçırma sorunu olan arkadasım eğer ankaradaysan sana yardımcı olurum. Aracına ılk once yenı orjınal vyA HYNDAİ orj kore malı radyatör kapağı al çin malı vya taivan alma ucuz zaten ,eğer sorun devam edıyorsa radyatörcuye gıt söktür radyatörün deliklerini tıkayıp suya sokuyor bır tane deliğinden havayı basıyor(bisiklet şamyelini tamir eder gıbı) radyatörun delik olup olmadığını anlasılıyor muhtemelen sorununun radyatörden cıkar . eğer hala da devam edıyorsa al 4 tane baba kelepçe sık kendı elınle japon arabaları baska turlu arıza cıkarmıyor. 
TRD JAPAN MOTOR SPORT