Gönderen Konu: FM Transmitter tavisyesi  (Okunma sayısı 24961 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
FM Transmitter tavisyesi
« : Şubat 10, 2010, 21:30:54 »
Araçlarınızda hangi marka FM Transmitterleri kullanıyorsunuz ve tavsiye ediyormusunuz. Orjinal teybi söktürüp 250-300 lira verip cd çalar almak istemiyorum duygusal sebeplerden dolayı :)  deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

FM Transmitter tavisyesi
« : Şubat 10, 2010, 21:30:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: FM Transmitter tavisyesi
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2010, 22:02:00 »
Tavsiye etmiyorum hepsi çin malıdır. Özellikle frekans sıkıntısı yaşarsınız. Ses net olmaz ve dürekli cızırtılı gelir. Bomboş bir frekansta bile çalsanız cızırtı duyarsınız sürekli. Onun yerine mahallenizdeki radyo televizyon tamircisine gidin abi varmı uygun birşeyler hesabı. 2.el temiz bir radyo mp3 cdli tep almış olursunuz. Ben çok yakınımdan o şekilde 50 tl ye pionner aldım. Çokta memunun ama transmitterden hiç memnun olmamıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2010, 22:30:56 »
anladım. sağolun.ama ikinci elin de riski var. araştırayım tanıdıklardan. belki sağlam çıkma bulurum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: -
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2010, 23:18:52 »
bencede sakın alma hıcbır ıse yaramıyor verdıgın paraya yazık..frekans tutmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2010, 23:51:13 »
4 yıl içerisinde, 3 değişik model transmitter aldım ve kısa süreler kullandım(daha doğrusu kullanabildim, çünkü ses çok kötüydü). Eğer müziğin kalitesine önem veriyorsanız, en pahalısını dahi alsanız da kesinlikle tatmin etmeyecek, beğenmeyeceksiniz.
Sesin sadece orta frekanslarını duyarsınız, bass ve tizler seviyesi çok daha az oluyor.
Son aldığım transmitteri, eski aracım Seat Cordoba ve yeni aracım Toyota Corolla'da denedim ve ses kalitesine 10 üzerinden ancak 4 veririm.
Ayrıca bir de seyir esnasında, sürekli frekans karışması yaşadım.
Ben kesinlikle tavsiye etmem, kendim de almam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2010, 20:32:48 »
geçen gün hepsiburada.com dan sipariş vererek transmitter aldım forexin. 19 liraya.çok memnun kaldım. içine attığın şarkı kaliteliyse çok iyi çalıyor. emre aydının bir şarkısını bir benim toyotada transmitter ile dinledim,  sonrada aynı şarkıyı babamın arabasındaki cd çalar ile dinledim arada bir fark hissedemedim açıkcası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2010, 23:59:18 »
aynı şarkıyı babamın arabasındaki cd çalar ile dinledim arada bir fark hissedemedim açıkcası.

Size katılmıyorum kesinlikle. Hiç bir fm transmetter hatta kablolu olanları  bile  orjinal cd çaların verdiği kalitede müzik veremez. Bu bir kere fizik kurallarına aykırıdır. Müziği fm transmettere atıyorsunuz orada ses işleniyor radyo dalgaları ile havaya yayılıyor, sizin radyonuz o dalgaları havada yakalayıp alıyor ve size dinletiyor. Diğeri direk medyadan okuyup size  dinletiyor. Yazının anlatımından bile  belli transmetterin uzun yoldan geldiği  :D   

Bunun yerine eğer tanıdık bir tv radyo tamircisi  varsa, orjinal teybinizden vazgeçmeden, teybinize  aux  girişi  yaptırmanız ve taşınabilir mp3 player veya ipodunuzu  aracınızda dinlemeniz daha mantıklı olacaktır. Ve inanın ses  kalitesi fm transmetterden daha  kaliteli olacaktır.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 21, 2010, 14:17:16 »
Ben 7 aydır ankarada kullanıyorum ve gayet net ses veriyor.Şuana kadar cısırtılı bir ses duymadım...kesinlikle tavsiye ederim...70 tl ye aldım video oynatması ve jpeg resim oynatmasıda var fakat onları pek kullanmıyorum....4gb hafızası var+ sd kart yuvasıda var, Kumandalı Angara oyun havaları toyotamı sürerken çok güzel  çalıyor .....dosya dosya çalmasıda güzel bir özellik genelde şimdikilerin hepsi bu özellikte...Ben daya önce erzurumda kullanıyordum,ankaraya gelince burada sıkıntı olur (Frekans çoklugundan) dediler fakat boş bir frekans'a ayarladım tek kelime ile süper.Markası Rogadis...
Corolla,2001 vvt-i 1.6 Special 110 Bg-- Ankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Şubat 21, 2010, 23:21:49 »
bende forex vardı istanbul gibi bir şehir için hiç uygun değil?sürekli parazit yapıyordu..tavsiye etmem kimseye aracın anteni takmadan kullanırsan daha verimli olur bence.en iyisi cd çalar pioneer aldım kafam rahat

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Şubat 22, 2010, 00:03:43 »
pirhana kullanıyorum. gayet ii. frekansı dogru ayarlamak gerek ama.
cd calar gibi olmuyor, ama 30 ytlye ne bekliyoruzki sonucta radyo yayını yapıyor degilmi :)
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Şubat 25, 2010, 15:58:03 »

Anteni kapattım. ilçede kullandığım için frekans sorunu vs yok. cızırtı mızırtı da yok. hoparlörlerde iyi demekki iyi ses veriyor. kaset adaptörü aux vs. çok çirkin bir görüntü oluşturuyor. tercih ettiğim için yanılmadım iyiki almışım. arkadaşın arabasında navitech cd çalar var onda da denedim arada bir fark yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 25, 2010, 16:15:55 »
pirhana kullanıyorum. gayet ii. frekansı dogru ayarlamak gerek ama.
cd calar gibi olmuyor, ama 30 ytlye ne bekliyoruzki sonucta radyo yayını yapıyor degilmi :)
   Zeynal bey benimkine Serkan'nın abisi el koydu.Komutanımın tezkere hediyesiydi dedim ama yinede el koydu :D Eski Corolla'm ile birlikte o'da Serkan'da...Alete gelecek olursak eğer İstanbul dışında memnundum...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 25, 2010, 17:53:35 »
ben de hepsiburada.com dan aldım 2gb piranha, klasör seçenekli. radyonun sinyali ne kadar temiz olursa olsun bastırıyor. ankarada megasiteyi bile bastırdı (o radyoyu sırf deneme amaçlı açtım). ben memnunum. ha öyle müzikde kalite merakım yok, aşırı bas, tiz bangır bangır dinlemem. bana yetiyor işte. beni anten sökmeyle uğraştırmıyor en kalabalık frekansta bile...

arkadaşlar kusura bakmayın markayı yanlış hatırlamışım. marka piranha değil forex
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 25, 2010, 18:28:55 »
   bunların en kötü yanı Murat, bir süre sonra çok fazla dip ses vermeye başlıyor...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Şubat 25, 2010, 22:04:42 »
özcan beye bugün bende katılıyorum. bisuru cızırtı yaptı cıkardım attım torpido gözüne. simdiye kadar iidi ne hikmetse bugun dinleyemedim.
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 01, 2010, 15:42:23 »
benimki şimdilik sorunsuz. bakalım sorun çıkana kadar dinleriz artık...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...