Gönderen Konu: Başkan'ın Mesajı: Toyota Bozulan İmajını Nasıl Düzeltecek?  (Okunma sayısı 1435 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi

Toyota, bundan 70 yıl önce otomobil işine çok basit, ancak o derece de güçlü bir prensiple girmişti: Toyota, dünyanın en yüksek kaliteli, en güvenli ve en güvenilir otomobillerini üretecekti. Şirket her daim müşterilerinin gereksinimlerini öne çıkardı ve araçlarımızın sürekli geliştirilmesini en öncelikli hedefi haline getirdi. İşte bu nedenle son 20 yıl içinde ABD'de satılan Toyota'ların yüzde 80'i günümüzde hâlâ yollarda çalışır vaziyette.
Tüketiciler, bir Toyota satın aldığında sadece bir araba, kamyonet ya da pikap satın almış olmuyor. Aynı zamanda güvenlerini de şirketimize yatırmış oluyor. Durum böyle olmakla birlikte, geçen son birkaç hafta içinde Toyota'da kendimize biçtiğimiz yüksek standart hedefleri seviyesine ulaşamamış olduğumuz ortaya çıktı. Daha da önemlisi, sizlerin bizden beklediği yüksek standartların seviyesine de ulaşamadık. Bu durumdan dolayı derin bir düş kırıklığı içindeyim ve sizlerden özür diliyorum. Toyota'nın başkanı olarak bu durumdan ben kişisel olarak sorumluyum. Bu nedenle de sözümüze ve ürünlerimize yönelik güvenin yeniden onarılması çabalarının kişisel olarak başında yer alıyorum.
Toyota tarihinin önemli bir kısmında, araçlarımızın kalitesi ve güvenilirliğini güvence altına almak üzere, her üretim hattında üretimi durduracak bir aygıt yerleştirdik ve tüm üretim ekiplerinin üyelerine herhangi bir montaj sorunu olduğunda üretimi durdurma yetkisi tanıdık. Üretim hattı ancak sorun çözüldükten sonra hareket etmeye başlamaktaydı.
2 hafta önce şirketimizin bu üretimi durdurma düğmesine bastım. Kuzey Amerika'da 8 modelin üretildiği 5 fabrikada, gaz pedallarında tutukluk yapan sorunlardan etkilenebilecek olan müşterilerimizin arabalarını onarmaya odaklanabilmek için üretimi geçici olarak durdurma emri verdim. Bu günlerde tüm Kuzey Amerika'daki Toyota ekipleri ve bayilerimiz, geri çağrılan otomobilleri tamir etmek için gece gündüz çalışıyor.

Tepeden tırnağa değişim
Ancak Amerikan araba sürücüleri ve ailelerinin yeniden güvenini kazanmak için bundan çok daha fazlası gerekiyor. Hatalarımızın sorumluluklarını üstleniyoruz, bunlardan ders çıkarıyoruz ve müşterilerimizin ve bağımsız kamu yasa düzenleyicilerinin endişelerine karşılık vermek üzere hızlı davranıyoruz.
Birincisi, bu düzeyde sorunların bir daha gerçekleşmemesi ve uzun tarihimiz boyunca oluşturduğumuz yüksek güvenlik standartlarını sadece karşılamak değil, bunun da ötesine geçebilmeyi garanti altına almak üzere, küresel faaliyetlerimizin tepeden tırnağa gözden geçirilmesine başladık. Bu çalışmanın bir parçası olarak ABD'de "Mükemmel Kaliteli Otomobiller Merkezi" kuracağız.
İkincisi, kalite kontrol faaliyetlerimizin en iyi örnek teşkil etmesini güvence altına alabilmek ve faaliyetlerimizi bağımsız bir şekilde denetleyebilmek için, şirket dışından saygın kalite yönetimi uzmanlarından oluşan üstün nitelikli bir "danışma grubu" oluşturacağız. Bu uzmanların bulguları, Toyota'nın söz konusu bulgulara vereceği tepkilerle birlikte kamuoyu ile paylaşılacak.
Üçüncüsü, doğrudan müşterilerden aldığımız şikâyetlerin üzerine çok daha kararlı bir şekilde gitmemiz ve güvenlik meselelerini tespit ederek, bunlara çözüm üretmek üzere daha hızlı davranmamız gerektiğinin tamamen farkındayız. Bu arada küresel faaliyetlerimizde önemli kalite ve güvenlik bilgilerinin tüm Toyota camiası içinde daha iyi paylaşılabilmesi için de adımlar atıyoruz. Bu konudaki eksiklikler güncel sorunları yarattı. Tutukluk yapan gaz pedalına yönelik problemde Avrupa'daki sorunlarla ABD'deki sorunlar arasındaki bağı tespit etmekte başarısız olduk; zira Avrupa'daki durum daha çok sağdan direksiyonlu araçlarla ilişkiliydi.

Bu en ciddi sorunumuz
Son yıllarda bizim "Toyota tarzı" olarak adlandırdığımız, şirketimizin merkezi yaklaşımı olan değerler ve prensiplere dair çok şey yazılıp, çizildi. Bunların en başta geleni, sürekli gelişmeye olan tereddütsüz kararlılığımız: Sorunların kaynağına inip, çözmek. Yıllar boyunca arabalarımıza ilişkin sorunlar çok ender gerçekleşmiş olsa da Toyota'nın günümüzde karşı karşıya olduğu meseleler bugüne kadar karşılaştığımız en ciddi sorunları oluşturuyor.
Ancak büyük şirketler hatalarından ders çıkarır ve müşterilerimizin güvenini yeniden kazanmamız gerektiğini biliyoruz. Ne tür sorunlar ortaya çıkarsa çıksın, şirket içinde söz konusu sorunların çözülmesi yönünde kararlılık da mevcuttur. Toyota'nın 50 yıldır bize yol gösteren basit, ancak bir o kadar da güçlü prensibini yeniden hayata geçirme konusunda sizlere söz veriyorum: Toyota, dünyanın en yüksek kaliteli, en güvenli ve en güvenilir otomobillerini üretecektir.

TOYOTA NE YAPACAK

1- ABD'de "Mükemmel Kaliteli Otomobiller Merkezi" kurulacak.

2- Üstün nitelikli bir "danışma grubu" oluşturalacak.

3- Şikayetlerin üzerine daha karalı şekilde gidilecek

Akio Toyoda
Toyota Motor Başkanı

Kaynak: http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=136622
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Başkan'ın Mesajı: Toyota Bozulan İmajını Nasıl Düzeltecek?
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2010, 11:47:45 »
Fenerliler gibi ''En büyük başkan bizim başkan'' diyesim geldi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2010, 12:03:34 »
bu denilenlerin yapılması ve bu kötü imajın yok edilmesi  zaman alacak bir süreçtir, süreçte zorluklara gebedir,bu işler yapılırken başka bir problemin çıkması işleri daha da zor hale koyacaktır ki  önemli olan da bu zoru başarabilmektir... (yazdıkdan sonra okuyorumda; ben bugün çok negatifim galiba :) )

hayat hep iniş ve çıkışlarlardan ibaretse bizde başkandan bu çıkışı bekliyorduk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2010, 13:33:09 »
"Toyota, dünyanın en yüksek kaliteli, en güvenli ve en güvenilir otomobillerini üretecekti"
   Demek ki birileri bu prensipi artık önemsememeye başlamış.Yıllar öncede Nissan2da böyle bir geri çağırma durumu ortaya çıkmış fakat o zaman ki sorumlu şahsiyet bunu göz ardı etti ve bir şey olmaz deyip bu çok önemli ve hayati olumsuzluğu görmezden geldi.Yıllar sonra bu kiişi Nissan'da çok daha önemli bir mevkiye geldiğinde,yıllar önceki problem karşısına çıktı.Sonuç olarakta işinden oldu.Bu olumsuz durum yıllar sonra günyüzüne çıkması ile sorumlu kişi işinden oldu,Nissan'ın dünya otomotiv sektöründeki itibarı yerle bir oldu,borsada milyonlarca dolar zarara uğradı.
   Toyota'ya gelecek olursak eğer bu olayları sümenaltı etmek yerine radikal bir karar ile arıza olma olasılığı olan bütün araçları geri çağırmaya başladı.Ülkemiz içinse gerçekler daha farklı.Bir çok şeyi umursamamız,devletimizin kendi vatandaşlarına sahip çıkmaması nedeni ile dış çevreler tarafındanda değer verilmemesi karşımıza bu "acabaları" çıkarıyor.Bütün dünya bu olumsuzluklar ile çalkalanırken cumhurbaşkanımız,başbakanımız yada sanayi bakanımız tarafından ilgili markadan-markalardan bilgi aldırlarmı.Aldırlarsa neden halka bir açıklama yapmazlar.Ama Çernobil santralı olayı döneminde ilgili bakan çaylarda radyasyon olmadığını belirtmiş ve utanmadan o çaydan içmişti.Yok denilen radyasyon ile bir çok insanımız özürlü olarak yaşamakta,şanslı olanlar ise ölerek bu derten ızdıraptan kurtulmuşlardır.
   Ülkemiz için durum ne olacak hep beraber göreceğiz...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2010, 16:08:26 »
böyle sorunlar her firmanın başına gelebilir.önemli olan ne sıklıkla olduğu dur.toyota da bu oran hemen hemen hiç dir.öyle bir iki olay neticesinde marka imajı zedelenmez,öyle olsaydı piyasada bi tane alman arabası olmazdı.zira fren sisteminden diğer bi çok unsura kadar kabul edilemiyecek sorunlar çıkardıklarını çok iyi biliyorum.hemde bunlar ferrari fiyatına satılan sözde lüks modeller :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 10, 2010, 16:22:30 »
TOYOTA herşeyin üstesinden  gelicek ALLAH  ın izniyle
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2010, 17:38:26 »
Fenerliler gibi ''En büyük başkan bizim başkan'' diyesim geldi ;)

+1 :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 10, 2010, 18:14:26 »
Valla bu toyota imajı yıprandı balonu birileri özellikle şişirmeye çalışıyor sanki. Benim kendi aracım toyota olmasa bile toyotanın imajı bende bir değişikliğe uğramadı ve çevremdede toyotaya karşı fikri değişen kimse yok. Arkadaşın biri aldı biri hala almaya çalışıyor. (Gerçi biz daha efsane kasa seviyesinde takılıyoruz)
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 10, 2010, 18:34:56 »
h.s.Akio Toyoda

ne demek istediğiniz anlamadım ama tahmin ettiğim şeyi söylemiyorsunuzdur umarım.ben hondayada sahibim onuda topluyorlar yavaş yavaş piyasadan benim ona karşı bir olumsuz sözüm yok.sonuçta kul yapısı.bir çok marka gibi alaşağı edip sünger çekileceğine böyle bir karar alınıp mertçe açıklması benim toyotaya olan saygımı arttırdı.toyota mertlik yapıp araçlarını geri çağırmasaydı hondanın başkanın hiçte böyle bir işe girişeceğini sanmıyorum.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 10, 2010, 20:21:00 »
Alacaklarini duyurduklari onlemler Toyota'nin farkini ortaya koyuyor.Akli basinda kimsenin de bu sabotaj kampanyasindan etkilenip araba satin alma kararlarini degistirecegini sanmiyorum.

Honda ayri bir yerde degil ki.Bu kampanyayi acanlar Honda icin de bir 'iyilik' dusunuyorlardir. Bir kenara not edin bence, yeri gelince buraya link atariz...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 11, 2010, 04:38:32 »
Hondanın hava yastığı yüzünden geri çağıracağı düşük sayıda araç asparagası henüz döğrulanmadı, galiba balon, kaldıki gerçek olsa bile türkiyede  yok bunlardan
ama gerçek olsaydı honda aynı davranışı sergieyebilirmiydi bilemem
toyota çok büyük marka, çok yaygın... honda iyi araba ama toyota kadar yayılmış bir marka değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #11 : Şubat 11, 2010, 04:45:36 »
 Kemal abı  bence arabalar elektronıklestıkce ılle bu tur sorunlar cıkacak yapıcak bısey yok. ama dedıgın gıbı muhım olan hataları kabullenmek honda'kabullenmez bu hatasını helekı toyotanın bu acıgını yakalamıs, satıslarını arttırma fırsatı bulmusken...