Gönderen Konu: şimdi ben ne yapacağım?  (Okunma sayısı 3888 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
şimdi ben ne yapacağım?
« : Nisan 06, 2006, 16:48:52 »
15 senedir Ankara Toyan'da bakım yaptırırım. 160bin km bakımından sonra bir süredir pedallarımda yağ oluyordu ve anlam veremedim. Paspaslar da yağlanmaya başlayınca artık aracı bir götüreyim dedim. Bu sefer Lider'e götürdüm. Yeni Corolla'mı aldığım yer L'der bir de orayı deneyeyim dedim. Bugün öğrendim ki o akan yağ direksiyon kutusundanmmış ve son bakımda Toyan'da koyulan yağ miktarından dolayı keçesi patlamış! Her yer vicik vicik yağ. tabi kokusu da cabası. orjinal keçe yok Lider bir şekilde o akan yağı durdurmuş.
Bu kadar talihsizlik olamaz. Onca yıldan sonra Toyan'ın bir kusuru çııktı ve tamir edenler de onlar değil. Tabi hata bende 160 bin bakımın garantisi sürerken Toyan'a gitmek vardı. Ama ne bileyim onlardan kaynaklı bir şey olduğunu. Lider bir şekilde orayı tamir etmiş. Şimdi ben nerden ispatlarım Toyan'ın bu hatalasınıı imkansız tabi ki. Yine de gidip  böyle böyle oldu demeyi düşünüyorum. Siz ne dersiniz.

Toyota Club Türkiye

şimdi ben ne yapacağım?
« : Nisan 06, 2006, 16:48:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
şimdi ben ne yapacağım?
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2006, 20:57:39 »
sorun ortadan kalkmış anladığım kadarıyla..

toyan a hatasını bildirin tabiki hakkınız ..

D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
şimdi ben ne yapacağım?
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2006, 11:39:09 »
toyana hatasını bildirin eğer lidere gitmeseydiniz mutlaka bi çözüm bulurlardı bence müşteri memnuniyeti çok iyi toyanın... hatta daha öncelerde bakım yaptırdıktan sonra arayıp bi sorun varmı diye sorduklarında bu sorunu dile getirseydiniz bence bi çaresine bakarlardı ama artık bi kere lidere götürmüşsünüz... onlar yapmış derse toyan bişey diyemezsiniz...
ama genede şikayetinizi ve olayı dile getirin...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
şimdi ben ne yapacağım?
« Yanıtla #3 : Nisan 10, 2006, 14:23:18 »
toyan a hatasını bildirmekte fayda var çünkü lider in servis kayıtlarında aracınızın ne halde lider e gittiği belli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
şimdi ben ne yapacağım?
« Yanıtla #4 : Nisan 10, 2006, 15:34:54 »
Alıntı yapılan: Mustafa Avcı
toyan a hatasını bildirmekte fayda var çünkü lider in servis kayıtlarında aracınızın ne halde lider e gittiği belli
[/quote]
tavsiyeler icin tesekkurler. Toyan olaya baska bir teshis koydu ve kafami daha da karistirdilar.  Difransiyele giren bir kilometre kablosu var. Bunun icinde bir de pervane var ve kece ile kapli. Bu kece yirtildigindan dolayi kablo boyunca taaa km gostergesinin icine kadar difransiyel yagi cekiyormus!. Lider ise bu yagin direksiyon kutusundan geldigini soylemisti. Belki ikisi de oluyordur ama uzak bir ihtimal. O kece de Japonya'dan gelecek Toyotasa'da yokmus . 2-3 hafta kullanmayin dediler araci sanirim difransiyel yagini eksiltiyor. Bu konuda Toyan'a guvenecegim sanirim cunku aracin uzerinde 15 yillik tecrubeleri var.  Umarim yakinda cozerler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
şimdi ben ne yapacağım?
« Yanıtla #5 : Nisan 10, 2006, 21:20:01 »
Hiz göstergesi diferansiyelden hizi ölcüyor.
Herhalde orda bir izolasyon problemi var ki kabine yag sizmis.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
şimdi ben ne yapacağım?
« Yanıtla #6 : Mayıs 21, 2006, 14:47:17 »
Keçeyi Japonyadan istemek yerine ölçüsünü alıp piyasadan arasaydınız Ankaranın Hidrolikçilerinden birinde eminim bulurdunuz.Zahmetli tabi ama servis keçeyi sökebildiyse eğer numarasınıda okuyabilir sizede ostimde fln aramak düşer.Birde keçeye ne kadar istediklerini merak ettim abartı bir para istemediler inş?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
şimdi ben ne yapacağım?
« Yanıtla #7 : Temmuz 23, 2006, 20:57:14 »
aynı sorun bende de (88 corolla) vardı göztepe sanayideki ustama götürdüm. o da kilometre telinden geldiğini söyledi. ancak benimkinin kilometre teli defransiyele değil şanzımana giriyor ve şanzıman giren bölümde teli saran keçe yıpranmış ondan kaçırıyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
şimdi ben ne yapacağım?
« Yanıtla #8 : Temmuz 23, 2006, 22:11:55 »
Şanzıman ile diferansiyel birleşik oluyor zaten önden çekişlilerde, Transaks deniliyor. Belki de daha sonraki modellerde öyledir, benim 91'de öyle olduğunu biliyorum.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
şimdi ben ne yapacağım?
« Yanıtla #9 : Temmuz 25, 2006, 13:36:55 »
Alıntı yapılan: Bünyamin Ekmen
Keçeyi Japonyadan istemek yerine ölçüsünü alıp piyasadan arasaydınız Ankaranın Hidrolikçilerinden birinde eminim bulurdunuz.Zahmetli tabi ama servis keçeyi sökebildiyse eğer numarasınıda okuyabilir sizede ostimde fln aramak düşer.Birde keçeye ne kadar istediklerini merak ettim abartı bir para istemediler inş?
[/quote]

O parçayı tümden değiştirdiler. Yaklaşık 10cm metal yuvarlak birşey ucunda da dönen bir çark var. Sanırım keçe de beraberinde bir yerlerde. Herhalde km'yi ölçtügü yer orası. Şimdi yağ akıntısı kesilde ama yağ kokusu devam ediyor. Servise gittiğimde tekrar baktıracağım. Fiyatına gelince tam hatırlamıyorum ama tüm süreç bana 150-200 ytl civarında birşeye maloldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
şimdi ben ne yapacağım?
« Yanıtla #10 : Temmuz 30, 2006, 20:27:07 »
Alıntı yapılan: Ziya Alkan
O parçayı tümden değiştirdiler. Yaklaşık 10cm metal yuvarlak birşey ucunda da dönen bir çark var. Sanırım keçe de beraberinde bir yerlerde. Herhalde km'yi ölçtügü yer orası. Şimdi yağ akıntısı kesilde ama yağ kokusu devam ediyor. Servise gittiğimde tekrar baktıracağım. Fiyatına gelince tam hatırlamıyorum ama tüm süreç bana 150-200 ytl civarında birşeye maloldu.
[/quote]

ben de bostancı'da kilometreci selahattin usta'da yaptırdım. sadece teli ve keçeyi değiştirdi , japon tellerinin yukarıyıya yağ attığını söyledi ve yerine alman yapımı bir tel taktı. sorun çözüldü yağ akıtmıyor artık. bana maliyeti tam 100lira oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
şimdi ben ne yapacağım?
« Yanıtla #11 : Ağustos 06, 2006, 22:05:54 »
Bence fark etmemesi lazım hepsi yetkili servis ve tüm elemalar aynı yerde eğitim alıyorlar ve hepsi aynı yedek parçayı kullanıyorlar..Lider denilen servise bir tutanak tuttursaydınız olayın hangi sebeple karşılaşıldığını ve neyin sorun açtığını..Daha sonra toyana bildirseydiniz daha önce iyi olurdu..Geçmiş olsun