Gönderen Konu: yaris im 8300 de ön arka lastik değişimi erkenmi? ACİL LÜTFEN......  (Okunma sayısı 2918 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
aracım 8300 de... ön arka lastik değişimi erkenmi????????? ayrıca stepne lastiği kullanmalımıyım..????????..kullanmazsam lastiin diğer lastiklere uyumsuzluk vereceği bilgisi verildi doğrumu.....??????????
stepnedeki jant normal o nedenle çelikle değişim yapmam lazım yani normal janttan söküp çelik janta taktırmam lazım yeni stepne lastiği ...sorum şu rot balans gerekirmi??????ya da rot mu başansmı ya da hiçbirini yaptırmam gerekmezmi??????????

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
bence stepneye dokunmayın, nerde lazım olacağı belli olmaz. ayrıca 8300 de erken diye düşünüyorum hatta fazla erken. çok iyi bildiğimden değil sadece "bence".
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
8300 km de hiç bi lastik aşınmadan dolayı bozulmaz  ama    yaz lastigi +7 dercenin altındaki ısıyı gördümü özellini yitirir ne kadar diş olırsa olsun  kış lastigide= +7 derecenin ÜSTÜNDEKİ  sıcaklıgı gördümü özellini yitirir   stepneyi çelik jantla  falan degiştirmenize hiç gerk yok  brakın öle kalsın   rot balan  dediniz şey ikisi de farklı işlemdir  balans= lastikigin janta oturma ayarı gibi bişedir  rot ise=   aracın ön takımına  yabılır bilmem anlatabildimi
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
cevaplarınız için teşekkürederim ama sanırım anlatamadım.....
stepne yeni, araç sıfır olduğu için.... stepnedeki lastiği çelik janta takıp kullanmak....... çıkan lastiği ise  stepne jantına takarak arkaya almak idi  fikrim.... bunu yapmak fikri ise arkadaşlarımdan bazılarının stepnedeki lastiğin rafta kalma süresi bilinmediğinden sonradan uyumsuzluk göstermemesi için kullanmam gerektiği konusundaki tavsiyeleri sonucu ortaya çıktı........sonuç olarak bu değişimi yaparsam değişimi yapılan her iki lastikte jantlar arası değişim de olduğu için rot ayarı istermi..........teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
stepnedeki lastigi uzun süre kullanmıcanız için öle bişeye gerek yoktur bence   stepne nin kullanım amacı genelde lastik patlar  ve   stepne takılır    ve patlayan lstik yabtırılır     geri eski yerine taktırılır stepne sadece lastikçideki işimizi  görene kadar kullanılır genelde
rot ayarı=  hiç bi şekilde lastik veya  jant degişiminde  gerektirmez   bunlar için balans yabtırmanız yeterlidir
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Bence hiç kurcalama lastıklerı falan babamın hyundaı accent era'sınuın lastıklerı 30.000 km de hıc bır sorun yok zaten servıs haber verır sıze lastıklerın durumunu bakıma gıttıgınız zaman... stepneyı lastık patlamadıkca cıkarma bence hıc bırsey olmaz ona

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
teşekkürler arkadaşlar Allah razı olsun.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Ne demek galıba ılk araban bence herkezın dedıklerıne bakma lastıkler onemlı bır parcadır ole mıllet dedı dıye sokturup ben kendı ıstegımle servıste stepneyıde celık jant yaptırdım ama sırf kendım ıstedım dıye altındakı sahın degıl yarıs :) ole uyum saglamazmıs falan hıkaye :)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
ilk arabam değil ama ilk sıfır arabam o nedenle biraz daha titiz olarak araştırıyorum...........bunu bana söyleyen kişinin ise 2004 civic marka arabası var ve o da honda servisinden bu bilgiyi almış ...doğruluğu tartışılır tabiki....   teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
ben hiç bir şey anlamadım..lastikler niye değişiyor ?? zevk için mi? yani alaşım jant takılacağı için mi? yoksa bitti bunlar şeklinde bir düşünce mi söz konusu? eğer öyleyse 8000km boyunca patinaj mı çektiniz el frenini çekili unutup :blink:

edit: şimdi anladım, tekrar okuyunca..öyle patinaj el freni gibi kötü alışkanlıklar yoksa çok rahat kullan gitsin, öyle onu değiştireyim bunu değiştireyim tarzında ince düşüncelere hiç girmene gerek yok, 5 yıl sonunda 4ünü birden çıkarır atarsın yenisini alırsın benim arabamdaki stepne 12 yıllık..orjinal stepnesi duruyor, sonbaharda lastiğim yarıldı stepne takıp bir hafta onunla gezdim, 12 yıllık lastik sorun çıkarmadı (tutup da hız yapmadım tabii ki) bir şey olmaz yani ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
arabamın stepnesi üstündeki jantlarla aynı. yani arabanın 5 cantıda alaşımlı. anladığım kadarıyla hiç kimse bagajdan çıkarma zahmetine bile girmemiş. hala orjinal lastik. 98 imalatı. hiç güvenmiyorum stepneme. bagajda ha varlığı ha yokluğu. sağlam ama gevremiş. sıcak-soğuk perişan olmuş 10 yıldır. neyseki yol yardımım var. yolda kalmaktan korkmuyorum. hatta diyorum boşyere ağırlık yapmasın depoya bırakıyım...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
Arabanın kullanılan lastikleri ile stepne arasındaki aşınma farkını gidermeye çalışmak, çözdüğünden daha fazla probleme yol açacaktır. Teknik olarak evet jant değişince balans ayarı değişir, yeniden yapılması gerekir. Fakat, stepneyi rotasyona tabi tutmak gibi bir uygulama fazla zahmetli ve de (lastik patlaması istisnai bir durum olduğu için) bence tamamen gereksiz.
Stepneyi, bu istisnai durumda sizi en yakın lastikçiye yavaş bir sürüşle ulaştıracak geçici bir çözüm olarak görmek ve bu kısa mesafe boyunca gerçekleşecek ufak dengesizliğe katlanmak daha mantıklı olur. (ama arada bir havasını kontrol edin)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
türkay bey cevabınız için teşekkür ederim.... diğer arkadaşlara da tabiki..... şakacı tavrınızı ısrarla sürdürüyorsunuz ...burası sohbet bölümü değil bilginiz olsun.... :).......ennihayetinde  cevabı düzgün bir şekilde vermeyi de ihmal etmiyorsunuz....teşekkürler.....hayırlı günler.....