Gönderen Konu: İzmir'de Araba Kiralama İşi  (Okunma sayısı 2962 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
İzmir'de Araba Kiralama İşi
« : Şubat 09, 2010, 02:12:28 »
Bu ayın 18'in de İzmirde bir günlüğüne araç kiralamam lazım.. Ama öğrendiğim kadarıyla bu işlerde çok çakallıklar dönüyormuş.. Senet imzalatmalar, araba geldiğinde burasında çizik yoktu demeler falan. Bu işin prosedürü hakkında bilgisi olanlar var mı ? Yada izmirde tanıdık oto kiralayan yerler ?
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Toyota Club Türkiye

İzmir'de Araba Kiralama İşi
« : Şubat 09, 2010, 02:12:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: İzmir'de Araba Kiralama İşi
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2010, 10:15:08 »
abi ne çakallığı döncek ya :) senet işi her oto kiralamacıda var, arabayı götürünce senetini alıyorsun, senet sende olunca da sorun olmuyor, fotokopisi vs işe yaramaz merak etme :P araba kiralamanın prosedürüdür senet işi ama sahibinden kiralayanlar senet imzalatmaz, genelde bir kağıda hangi tarihler arasında aracın sende olduğunu yazarsın, o tarihler içinde araçta sorun olursa (kaza, çalınma, vs vs) bunların sorumluluğunun sende olduğunu belirten, o kağıda imza atarsın, arabayı götürünce kağıt yırtılıp atılır..bir deçoğu yer ehliyetinin fotokopisini ister bundan da kıllanma :) senet imzalatmaya çalışan "sahibinden kiralık" araba varsa ona yanaşma, yok eğer şirketse bu korkmayabilirsin..kaç liralık bir araç istiyorsun? ve nasıl bir araç istiyorsun..kiralık araç piyasasını az çok takip ediyorum ankara ve izmirde:)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 09, 2010, 12:21:15 »
Çoğunda reno clio tipi araçlar var. Lüks tip araç istersen fiyat yükselir. normalde 40 ile 80 arası
normal bir araç bulabilirsin. Kurumsal yapıdaki şirketlerden kiralaman daha iyi olacaktır.

1 günlük kiralayacaksan reno clio dizel düşün az yakıyorlar. Ayrıca discorollanın değerini de anlarsın bu sayede.:)
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 09, 2010, 12:31:55 »
   Kiralama şirketleri bir günlük kiralamalara pek yanaşmazlar.Olsa bile 60 TL'lik araça 80-90 TL derler.Vazgeçirmek için...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 09, 2010, 16:18:42 »
abi ne çakallığı döncek ya :) senet işi her oto kiralamacıda var, arabayı götürünce senetini alıyorsun, senet sende olunca da sorun olmuyor, fotokopisi vs işe yaramaz merak etme :P araba kiralamanın prosedürüdür senet işi ama sahibinden kiralayanlar senet imzalatmaz, genelde bir kağıda hangi tarihler arasında aracın sende olduğunu yazarsın, o tarihler içinde araçta sorun olursa (kaza, çalınma, vs vs) bunların sorumluluğunun sende olduğunu belirten, o kağıda imza atarsın, arabayı götürünce kağıt yırtılıp atılır..bir deçoğu yer ehliyetinin fotokopisini ister bundan da kıllanma :) senet imzalatmaya çalışan "sahibinden kiralık" araba varsa ona yanaşma, yok eğer şirketse bu korkmayabilirsin..kaç liralık bir araç istiyorsun? ve nasıl bir araç istiyorsun..kiralık araç piyasasını az çok takip ediyorum ankara ve izmirde:)

Valla albea olur , clio olur farketmez. İzmirde sahibinden kiralayan 3 ilan buldum.. Bir tane chevy kiralıyor onu salladım da diğerleri dacia logan ve 1.3 fiat doblo. onlarla görüşcem işte.. Yada bir tane şirketten en ucuz arabası neyse onu kiralıcam artık. Şu 2 yıllık ehliyet olayı sorun olmazsa tabi.
Çoğunda reno clio tipi araçlar var. Lüks tip araç istersen fiyat yükselir. normalde 40 ile 80 arası
normal bir araç bulabilirsin. Kurumsal yapıdaki şirketlerden kiralaman daha iyi olacaktır.

1 günlük kiralayacaksan reno clio dizel düşün az yakıyorlar. Ayrıca discorollanın değerini de anlarsın bu sayede.:)

Banada öyle geliyor :D Discorolla'yı özlücem :D
   Kiralama şirketleri bir günlük kiralamalara pek yanaşmazlar.Olsa bile 60 TL'lik araça 80-90 TL derler.Vazgeçirmek için...

İnternetten baktım da günlük kiralayanların fiyatı biraz daha yüksek oluyor ama 80-90 a çıkmıyor. Haftalık kiraladığında günlük 45 liraysa, tek günlüğü 55 falan oluyor
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline