Gönderen Konu: Nissan 350Z [Z33] [J5] [2002-2009]  (Okunma sayısı 4213 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Nissan 350Z [Z33] [J5] [2002-2009]
« : Şubat 12, 2007, 19:51:31 »
Nissan 350Z
Hala araba alamadigim ve kurtlandigim icin Nissan 350Z ile test ayarladim.
Arkadaslar tüm haftasonu vermemekte direndiler.
Cumartesi günü 4 saat icin anlasip, randevulastik.
Verdikleri adrese gittim ama bakiyorum ariyorum ama Nissan bayisi yok.
Bir adet Renault bayisi mevcut. Bu nedir nasil istir derken, Renault ile Nissan'in birlestikleri ve Avrupa daki satis agini da birlestirdikleri aklima geldi. Iceri girdik, ehliyet kontrolü ve sigorta islemlerinden sonra araci liftten indirdiler.

Siyah ve Premium Pack olan Nissan 350Z. Üzerinde ekstra olan RAYS forged (dövme) racing jantlar mevcuttu. 18 inch ve Bridgestone Re040 kullaniyordu. Aracin ici tam deri ve bol oyuncakli. Ama ic dizayni disina göre daha sönük ve kalitesiz duruyor. Aynen amerikan arabalari gibi. Zaten aslen Amerika icin gelistirilmis bir model. Daha sonra Ingiltere Nissan aracin setup'ini Avrupa icin degistirdi ve piyasaya sundular. Amerika versiyonlarinda setup hatasindan dolayi ön lastiklerin ic kismini cok cabuk tüketmesi ile ünlü. Ama Avrupa versiyonlarinda bu sorun yok. Ve daha sportif bir yürüyen aksama sahip.

Arac 280 ps. Bu gücü de 6000 d/d altinda veriyor. Aslinda alt ve özellikle üst devirleri güclü bir motor. Ama üst devirlerde tembelmis hissi veriyor. Egsoz ve ECU modifikasyonu ile kolayca cözülebilir.
Yeni olarak GT4 oyunu icin GT4 diye bir özel seri de cikartildi. 20 ps daha güclü ama 10 nm daha düsük torklu. Yapilan egsoz ve egzantrik degisiklikleri ile GT4 versiyonunun, daha canli ve aracin sasisinin özelliklerini daha ön plana cikartan bir seri oldugu söyleniyor.

Simdi gelelim normal modeline. Tipik alcak oturma pozisyonu. Deri direksiyon ve vites topuzu mevcut. Gösterge 3 bölümden olusuyor. Spor görüntü, aluminyum kaplama ile desteklenmis. Ortada da 3 adet gösterge var. Oyuncaklar demistim.
- Voltmetre (bence gereksiz)
- Multi fonksiyon gösterge (vites degistir artik diyen biip ve kirmizi led icin devir secilebiliniyor; kronometre)
- Yag basin göstergesi
Acikcasi yag sicakligi göstergesi olsaydi da voltmetre olmasaydi diye düsündüm.

Aracin ici tam 2 kisi icin. Bagajin orasinda kule gergi cubugu oldugu icin bagaj ikiye bölünüyor. 2 adet golf cantasi büyüklügünde bagaj alabiliyor. Kullandigim arabada NAVI yoktu. Ama daha önce kullandigim cogu Nissan 'da Birdview denilen cok fonksiyonlu br NAVI var. Restaurantlardan, alisveris merkezlerine, benzin istasyonlarina kadar bircok bilgi mevcut ve grafik gösterimi cok basarili. Sinifndaki ilk 3 navigasyondan biri diyebilirim. Renault cok elestri alan navigasyon sistemini yenilemek icin Nissan'la birlikte tasarladi.

Kontagi cevirdim ve agzim acik kaldi. Motor bir kükreme ile uyandi. Mazda Rx8 de eksik olan motor sesi burda diyebilirim. Alfa kadar homurtulu degil ama oldukca güzel bir sesi var. Tok ve derinden geliyor. Seramik ve celik bir sürü egsoz manifold tuning parcasi mevcut. Mazda ya karsi 1 puan daha. Aldigim arabanin bazi parcalarini degistirmek istiyorum.

Motor yavas yavas isinirken bende ilerlemeye basladim. Bagaji örtecek bir örtü olmadigi icin yol ve egsoz gürültüsünün az bir kismi kabine ulasiyor. Araba 1600 kg civari. Ve bu agirlik izolasyonu kapsiyor. Ancak aracin spor coupe olmasi bu dezavantajini affettiriyor.

Motor 6 silindirin de yardimi ile bekledigimden cabuk isindi. Ve ben de yavas yavas arabayi tanimaya basladim. Tork ve güc muhtesem. 6 viteste 50 km/h ile gitmek de mümkün. Tork arabayi alip götürüyor. Gaza basinca tüylerim diken diken oldu diyebilirim. Islak bir ortamda test ettigim ve hatta isi +4 derecelere düstügü icin traksiyon konusunda dikkatli olmak gerektigini gösterdi.

Otoban Testi:
Arabayi siyah bir porsche gibi düsünün. Görenler hemen pasa pasa yol veriyorlar.
Otobanda 255 km/h ye ulastim ve 6 viteste redline daha uzaktaydi.
Araba hizi hissettirmiyor. 255 km/h tabi görülüyor ama 170-180 km/h ile giderken, normal bir aractaki 100-120 km/h hissini yasiyorsunuz.

Injen firmasi araca kompresöre varan seceneklerde tuning imkani sunuyor.
Kompresör ile +100 ps almak mümkün. Bu durumda tahminimce 285 km/h civarina cikacaktir.

Frenlerde Brembo diskler ve kaliperler var. Aracin gücünü en iyi bicimde dizginliyorlar diyebilirim.
35 metre 100 km/h den fren mesafesi var.
Movit firmasinin fren kitleri ile bu mesafe 32,4 metreye kadar düsürülmüs.
Eger Pirelli Pzero Corsa veya Dunlop Sportmax veya Toyo R888 ile 30-31 metrelere kadar inebilir tahminimce.
Ama arkanizdan gelen de kötü bir sürpriz yapabilir

Dag yolu testi:
Söyle diyelim. Normal bir aracta 80-100 km/h ile cikabileceginiz bir yokusta 170 km/h ye cikti.
Sasisi sinifindaki en iyilerden diyebilirim. Normal sürücülerin rahatca eglenebilecegi bir otomobil yaratmislar. Genelde nötr kayiyor.

Ancak aracin tehlike yönü hizi belli etmemesi. Dikkatli olmak gerekiyor.
Araba siz farketmeden hizlaniyor. Sohbet ederken keskin bir viraja yaklastik.
Hiz göstergesinde 140 km/h gösteriyordu. Son anda Brembolara sükür diyerek uygun hiz olan 70-80 km/h ye düstük.
Kullanirken daldiginiz anda olmamasi gereken süratlere cikiyorsunuz.
Direksiyon oldukca direkt tepkili idi.
Arac cok agil. 1600 kg oldugunu hissetmiyorsunuz. En sevdigim özellik diyebilirim.

Nissan mühendislerini bu araci gelistirdikleri icin kutluyorum.
Listemde. Hatun kisiyi Z4 den kandirabilirsem 350Z benim favorim. (zor biraz da)

Almanya fiyatinin 33500 eur olmasi bence uygun.
Deri döseme, Bose ses sistemi, ve RAYS jantlarla beraber 37000 EUR ya ulasiyor.

Resimler

NOT: Bu testler Almanya'da yapilmistir. OTOBANLARDA UYGUN YERLERDE HIZ SINIRI YOKTUR. YAPILAN HIZLAR LEGALDIR. Türkiye'de hiz siniri otobanlarda 120 KM/H dir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Toyota Club Türkiye

Nissan 350Z [Z33] [J5] [2002-2009]
« : Şubat 12, 2007, 19:51:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Nissan 350Z [Z33] [J5] [2002-2009]
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2007, 15:46:32 »
Alıntı yapılan: Murat Küden
Nissan 350Z
Araba hizi hissettirmiyor. 255 km/h tabi görülüyor ama 170-180 km/h ile giderken, normal bir aractaki 100-120 km/h hissini yasiyorsunuz.
[/quote]

Bu olay sanırsam tüm Nissan'larda var.

Bu hız hissettirmeme olayı camın eğikliğiyle de alakalı bir şey diye duymuştum.Ne kadar doğru araştırma fırsatım olmadı ama açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Nissan 350Z [Z33] [J5] [2002-2009]
« Yanıtla #2 : Nisan 16, 2007, 10:53:26 »
Hız hissettirmeme olayı görüş açısındandır camın eğikliği veya oturuş pozisyonu başka bir açıklaması olamaz...

Oh vallahi 33 bin avroya 350z oof offff..
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...