Gönderen Konu: Ford Focus Tıtanıum 2010 model izlenimleri.  (Okunma sayısı 30349 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 355 kere teşekkür edildi
Ford Focus Tıtanıum 2010 model izlenimleri.
« : Şubat 08, 2010, 22:53:50 »
Değerli Toyotacılar.Bir kaç gün 0 km Ford Focus Tıtanıum  (benzinli) full donanım aracı kullanma şansım oldu(araç eniştemizin).Corolla 2008 d4d kullanıcısı olarak izlenimlerimi siz değerli Toyotacılara aktarmak istedim.Ford Focus:Kullanım rahatlığı olmayan,son derece sert bir araç,malzeme kalitesi corollaya göre çok yetersiz.Otomotik klima düzeneği son derece basit.Sony marka müzik sistemi, Sony olmasına aldanmayın son derece vasat.Cruıze kontrol,anahtarsız çalıştırma sistemi,akıllı açma kapama kapı kolu gibi özellikler full araç olmasına rağmen yok.Hava yastığı 4 adet.Fazla ise de göremedim.Bırakın benzinli elegant Corollayı,donanımı dizel elegant Corolladan bile zayıf.Ben hiç beğenmedim.İyi ki Corolla sahibiyim.Bunları paylaşmak istedim.İyi akşamlar.

Toyota Club Türkiye

Ford Focus Tıtanıum 2010 model izlenimleri.
« : Şubat 08, 2010, 22:53:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Ford Focus Tıtanıum 2010 model izlenimleri.
« Yanıtla #1 : Şubat 08, 2010, 23:09:19 »
focusun ses sistemi vasat ??? neyse yorum yapmayayım polemik çıkıyor..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 08, 2010, 23:28:34 »
Paylaşımınız için teşekkürler. Tecrübelerinizi aktarmanız arkadaşlarımız için faydalı olacaktır.

focusun ses sistemi vasat ??? neyse yorum yapmayayım polemik çıkıyor..
:D :D Muahahh :D :D :) İlahi türkay...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Şubat 08, 2010, 23:31:37 »

Bir kullanımlık araç. Ben fark ettim ki bir aracı bir kaç kez yani bir kaç gün kullanmak gerek artık. Tek kullanımla karar vermemek gerenk. Tam kıyaslama ancak o zaman yapılabiliyor. ŞAHSİ GÖRÜŞÜM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 08, 2010, 23:42:37 »
benim ford hakkında izlenimim; motor torklu. araç altınızdan çıkıveriyor. yalnız tesbite katılıyorum araç rahat değil, hava yastığı yetersiz(4tane), hız sabitleyici yok. ben de dizelini kullandım hem de defalarca. araç basınca uçuyor ama ben sevemedim. üstelik o zamanlar arabam yoktu ve toyota sevdalısı değildim.
yalnız şirkette 2004 modeli var. o daha konforlu bence...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 09, 2010, 00:48:23 »
  Anlaşıldı..bana yarın test yolu göründü.Hem Corolla'yı hemde Titanyum Focus'u bir test edelim.Aradaki farklar nelermiş....
   Yalnız Hakan bey arabada 4 değil daha fazla hava yastığı bulunmaktadır.Ama ses sistemi konusunda Türkay kardeşime katılıyorum.Sanki biraz abartmışsınız gibi geldi bize...Buda bizim görüşümüz artık..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 09, 2010, 01:09:43 »
Ama ses sistemi konusunda Türkay kardeşime katılıyorum.Sanki biraz abartmışsınız gibi geldi bize...Buda bizim görüşümüz artık..
yok abi dayanamıyorum :) muazzam bir ses sistemi var arabanın :) ana ünite de çok tatminkar, izolasyon da, kapı hoparlörleri de..corolladakine bakınca gerçekten komik ve iğrenç orjinal ses sistemi (2009 corolla var evde 10.000kmde 9.000kmsini ben yapmışımdır..)bir de bu testte bir sorun var..trend donanımını test etmiş olduğunuzu düşünüyorum çünkü cruise control titanium donanımında standart...6 hava yastığı mevcut..donanım olarak corolladan ciddi anlamda dahaüstün bir araç..ha türkay niye araç seçerken corolla seçti o zaman?? çünkü türkay araba istedi, oyuncak değil..ama focusun oyuncaklarına laf etmek abes..titanium donanımı corollanın elegant donanımından daha fazla oyuncağa sahip..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #7 : Şubat 09, 2010, 01:12:04 »
Hava yastığı 4 adet.
Benim tek kişilik yatağımda bile daha fazla yastık var.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 09, 2010, 16:28:51 »
Cruıze Control var .Düzeltiyorum.Araç tıtanıum bundan eminim.Tek kullanım değil bir kaç gün kullandım.Benim için hayal kırıklığı bir araç.Tabi zevkler ve beklentiler herkes için farklıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 09, 2010, 16:41:13 »
Sert bir araç demişsiniz ama yol tutuşundan bahsetmemişsiniz. Birçok uzman tarafından yol tutuşu konusunda sınıfının en iyisi olarak nitelendiriliyor focuslar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 09, 2010, 16:47:01 »
Yol tutuşu iyi.Kullanımı zevk vermedi bana.Toyota'nın kullanım rahatlığı ve yumuşaklığı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 12, 2010, 20:35:22 »
2004 model bwm 318 i ye de bindim çok çeşitli araçlarada bindim hayatımda kullandığım en zevkli araçlardan biri 2003 model 1800 cc 115 bg ford focus oldu bilmiyorum şu an toyota yaris kullanıyorum 2000 model çok memnunum ama 1.8 tdi focus diyince akan sular duruyo .
bizim araç 8 hava yastıklı idi.konfor açısından sadece lastik sesini çok içeri alıyodu rahatlığı ise benim yarise göre 200 kat daha iyi diyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 12, 2010, 22:51:52 »
Değerli Toyotacı'lar elbette amacım,Focusu kötülemek değil.Tabiki iyi araba.Ama çok komik yakıt göstergesi,hararet göstergesi  var,minicik.Direksiyondan kumandalı müzik sisteminin çalışması yavaş.Müzik sisteminin sesi güçlü ona lafım yok.Airbag yazan aksamlar son derece basit ve çok kaliteli değilim diyor.Klima gayet verimli,ama duruşu,dizaynı,abi beni soradan bu arabaya uydurdular dercesine basit.Çok zımbırtım var ama,kaliteli değilim idare edin diyor.Toyota Corolla dünyanın en çok satan otomobili ünvanı nı bence boşuna almamış.Kalite,rahatlık,insana değer veren bir araç.Amacım polemik değil.Sadece paylaşım yapmak.Çünkü bu site Toyota sevenlerin sitesi.İyi geceler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 13, 2010, 01:58:37 »
Değerli Toyotacı'lar elbette amacım,Focusu kötülemek değil.Tabiki iyi araba.Ama çok komik yakıt göstergesi,hararet göstergesi  var,minicik.Direksiyondan kumandalı müzik sisteminin çalışması yavaş.Müzik sisteminin sesi güçlü ona lafım yok.Airbag yazan aksamlar son derece basit ve çok kaliteli değilim diyor.Klima gayet verimli,ama duruşu,dizaynı,abi beni soradan bu arabaya uydurdular dercesine basit.Çok zımbırtım var ama,kaliteli değilim idare edin diyor.Toyota Corolla dünyanın en çok satan otomobili ünvanı nı bence boşuna almamış.Kalite,rahatlık,insana değer veren bir araç.Amacım polemik değil.Sadece paylaşım yapmak.Çünkü bu site Toyota sevenlerin sitesi.İyi geceler.
:d hakan abi valla ne diyim asla polomik amaçlı değil ama bilmiyorum yani galiba bizim yarisler öyle o zaman inan abi Allah kaza bela vermesin nazarlardan korusun çok seviyorum yarisimi tam öğrenci arabası ama şimdi yani iki sene ford u kullandım bir senedir yarisi kullanıyorum yol tutumu olsun motor gücü olsun ondan içerdeki malzeme kalitesi olsun dediğim gibi yarisi bi ikiye katlar 3 e böler belki senin bndiğin ford en boşudr onu bilemem ama yaris de dokunmaya kıyamıyorum hemen çiziliyo plastiği köpeğimi dahi koyamadım koyar koymaz arabanın göğüsü çart diye çizildi mecbur kutuda götürüyorum çok corolla ya bindim ama hiç kullanmadım toyota yı sadece sağlam olduğu için seviyorum adamlar yapmış abi bak focus da şu dert vardı motor çok güçlüydü ama biz 1 senede akis dişlileri idi galiba onları yedik her sene istiyodu araç adam motora göre bazı parçaları yapmamış haklısın bide toyota ya nazaran daha fazla yakıyo ama biz onunla yokuşta audi a6 yı geçtik kapıştık o an abim kullanıyodu adam tozumuzu yuttu o arabayı sadece saab 900 lu bişey geçti onlarda 1900 cc 150 bg onların daha güçlüleride var onu bilmiyorum ama dizeldi saab da.yani yakması giderine göre çok iyidi
valla ne diyim galiba bu focus un hastalığı bende yaris den kaldı belkide ilk kullandığımda yaris hayal kırıklığına uğrattı beni viraj almıyo gitmiyo sonra debriyajla gas kısa yani bıraz oyuncak gibi geldi ama sonradan anladım ki toyota gibi araba yokmuş bizim sınıftaki insanlar için arabayı aldık alalı gaz klepesi bozuldu 150 tl ona para verdik çok şükür Allah bozmasın başkada bi şeye vermedik himm bide castrol magnetec aldım 55 tl ye :D
yanlız sizden ricam yani focus u kötüleyen toyotacı abilerim focus avrupanın en iyisi seçildi bizim kasada çıktığı zaman sonra türkiyede en çok satan araç oldu bi zaman yine bizim yıllarda yeni modellerini bilmiyorum nedir ne cidir.nasıldır.benzinlisini kullanmadım nasıldır ?gerekte duymadım Allah ömür verirse bundan sonra toyota veya honda.orta yaşlarda honda s2000 yarisimi satmıcam
yaşlanmaya başlayınca da toyota land curusir jeep olmazsada corollaya binerim Allah nasip ederse
biliyorum çok konuştum ama bi kerecik o bizim focusla sizi gezdirmek isterdim.
bu rada bizim focus un turbosu 2.1 bar basıyordu :D

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Şubat 13, 2010, 02:21:27 »

"Bu benim opelim" konusuna dönmüş bu konu :D Titanyum x paketde oldumu tadından yenmez focus. Hele dizel. Yol sesi içinde lastik değişimine gidilebilir.