Gönderen Konu: Ön cama su itici yaptırdım.kafama takılanlar var  (Okunma sayısı 1094 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ön cama su itici yaptırdım.kafama takılanlar var
« : Şubat 07, 2010, 23:53:42 »
   Arkadaşlar arabama nano guard boya koruma, koltuk ve iç döşeme koruma ile su itici yaptırdım.Ama kafama takılanlar var.Sormayı unuttuğum şeyleri buraya yazıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
   1-Ön camda su damlaları hiçde o kadar etkin bir şekilde kendiliğinden akmıyor.Sadece daha küçük bir şekilde duruyorlar.Bazen akıyorlar bazende sekme oluyor.Yani çok fark yok gibi geldi bana.Birde sileceği çalıştırdığımda camda bir buğu oluşuyor ve 1-2 saniyede kayboluyor.Bana garip geldi bişey anlamadım bu işten.Bu işin arabama faydası ne? acaba bu işlemi arabasına yaptıranlarda aynı şeyi mi yaşadı.
   2-Nanoguard boya koruma yaptırdım arabayı 3-4 gün yıkatmayın dediler.ama birgün sonra yağmur yağdı.Bu söylemdeki amaç fırça veya sünger değmemesi idi heralde.
   3- Koltuk ve iç döşeme korumasında ise nelere dikkat etmeliyim.Yani koruma var diye saldım çayıra mevlam kayıra olmayacak heralde.
    Tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
     İyi günler

Toyota Club Türkiye

Ön cama su itici yaptırdım.kafama takılanlar var
« : Şubat 07, 2010, 23:53:42 »

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön cama su itici yaptırdım.kafama takılanlar var
« Yanıtla #1 : Şubat 08, 2010, 14:00:49 »
  Su itici uygulanan camlarda o tarz etkilerin oluşması normal. Su iticiden alıp kendinizde uygulayabilirsiniz.
 Muhtemelen boyu koruma sonrası bassettikleri, dediğiniz gibi fırça ve sünger ile araç yıkatmamanızdır bencede.
 İç döşeme koruma sonrası oluşabilecek lekelerin çıkarılması daha kolay olur, tabi döşeme cinside önemlidir. Ancak mucizeler de beklememek gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 09, 2010, 00:52:50 »
aslında ziebartın döşeme korumasından mucize beklenebilir ;) çünkü garanti veriyorlar (her yıl tekrarlandığı takdirde ömür boyu) eğer çıkaramadığınız bir leke olursa götürüyorsunuz ücretsiz çıkarıyorlar onlar da çıkaramazsa yeni döşeme ayarlanıyor, orjinaliyle..benim gördüğüm, çikolata düşmüş gece, üstüne oturdu arkadaş, çikolata da sos şeklinde, iyiceişledi kumaşa, sabah farkettim, nemli bezle sildim ve hiç zorlamadan çıkardı..bu olay da uygulamayı yaptırdıktan tam bir yıl sonra oldu, yenilememeyi düşünüyordum, vazgeçtim yeniledim..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 09, 2010, 08:32:16 »
  Garanti, söylediğin gibi Ömür Boyu garanti ve koşulları ilginç bence.  ;)
 Diğer yandan bu koruma (koltuk) zaman içinde oluşan kirlenmeye karşı mı (Ömür Boyu Garanti), anlık dökülmelere karşı mı?  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 09, 2010, 09:40:36 »
  Garanti, söylediğin gibi Ömür Boyu garanti ve koşulları ilginç bence.  ;)
 Diğer yandan bu koruma (koltuk) zaman içinde oluşan kirlenmeye karşı mı (Ömür Boyu Garanti), anlık dökülmelere karşı mı?  ;)
ikisini de kapsıyor hakan abi..ömür boyu garanti işinin aslı aslında ilginç değil çünkü yapılan uygulamanın geçerliliği bir yıl, yani bir yıl sonra yitiriyor özelliğini veya bitireye başlıyor, bir yıl sonra yenilenmesi gerekiyor uygulamanın..uygulamayı taze tuttuğumuz müddetçe ömür boyu garanti :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli