Gönderen Konu: Toyota Orijinal Xenon Far Kiti Hk.  (Okunma sayısı 8888 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Toyota Orijinal Xenon Far Kiti Hk.
« : Şubat 06, 2010, 02:04:19 »
 :( arkdaşlar izmir toyota akdemirler serviste 2005 model toyotama xenon far taktırdım çok hoş ve çiftini 370 tl ye taktırdım geçen hafta , ben güneydoğudayım görevim gereği burda bulunmaktayım burda bazı arkadaşlar normal piyasayı kastederek pahalı taktırmışın daha uygun taktırılıyor deniyor sanayide siz neler düşünmektesiniz ayrıca servis 2 yıl garanti vermekte bu farlara servise sorduğumda toyotanın kendi tavsiyesi kendi ürünü denmişti bana sizler neler düşünmektesiniz ... ayrıca aracımın el freni halatı sanırım değişmesi gerekiyor servis yapıyormu ve kaça yapar acaba !

Toyota Club Türkiye

Toyota Orijinal Xenon Far Kiti Hk.
« : Şubat 06, 2010, 02:04:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: arkadaşlar sizin fikrinizi öğrenebilirmiyim ...?
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2010, 02:14:12 »
Hocam bende mardinde görev yapıyorum.Aynı şekilde 2008  temmuz ayında aynı ürünü ben 350 tlye taktırdım.Dışardan taktıracağınız ucuz ürünler var 120 tlden başlayıp kalitesine göre fiyatı yükseliyor.Ancak serviste takılanda bir sorun çıkarsa muhattap bulabiliyorsunuz.Benimkinin 2defa  sol tarafın beyni bozuldu. defa değiştiler hiçbir ücret değişmediler.2 sene kafanız rahat olur arıza vermesı durumunda garantiden değişiyolar.
Ayrıca mehmet bey sakıncası yoksa sol tarafın xenon beynini bende tampon altına monteli.ORdaki davlumbazdaki su kanallarından ecuya su gidiyor ve 2 defa kış ayında arızalandı.Sizde sol taraftaki ecuyu nereye montaj yapmışlar fotograflarsanız bende yerini oraya alabilirim
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2010, 02:18:07 »
Tavsiye mi? :D Hikaye.

O paraya alman malı daha kaliteli xenonlar alabilirdiniz.Kitinizin markası cyclone mi?
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2010, 03:06:07 »
Ben 120 liraya aldım xenon'u.. 1 yıl garantisi var.. Daha 1 hafta falan oldu ama sıkıntı yok henüz. 1 yıldır kullanan arkadaşım var onda da sorun yok..
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 06, 2010, 07:41:25 »
Tavsiye mi? :D Hikaye.

O paraya alman malı daha kaliteli xenonlar alabilirdiniz.Kitinizin markası cyclone mi?

Hikaye gibi gelebilir ama o zaman kendini Mehmet Bey'in yerine bir koy bakalım Emre kardeşim...
 İzmir'liyim ancak görevim gereği Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gidiyorum demiş...
 Bir düşün bakalım Doğu'da bir bölgede xenon farla ilgili sorun yaşadı. En kral ürün de olsa kul yapısı bu, sorun çıkarabilir. O taraflarda nerden bulacak o emsalsiz Alman malı xenon satıcı bayiini... Mecbur bozuk olan parçayı ücreti karşılığını ödeyerek alacak.
 O kadar yolu İzmir'e kadar tek farla gelmesi içten bile değil...
 Açık konuşalım,
 Çok para orijinal xenon kiti... Ancak kararı kendimiz vermeliyiz. Daha ucuza bir ürün alıp sonrasında bir sorun çıktığında uğraşır mıyız, yoksa servisin hemen çözmesini mi isteriz???

Mehmet Bey,
 Söylediğim gibi karar size ait. Ancak sizin yerinizde olsam verdiğim 370 TL'ye hiç acımam. Nerede olursanız olun sorununuzun çözümü bir Toyota bayiisi kadar yakınınızda olacaktır...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 06, 2010, 13:48:18 »
Bir yerde haklı olabilirsin.Birde şu taraftan bakalım.

Biz hangi araca biniyoruz?
-Toyota
Peki neden? Aramızda daha performanslı araçlara binmek isteyenler de var.
-Çünkü sorunsuzluğundan dolayı ve performansının bir nebze tatmin ediciliğinden dolayı.
Xenon kit alıcaz.
Çoğu yer (özellikle çin malı kitlerde) balansa 2 yıl ampule 1 yıl garanti verir.Bu kaliteden ötürü bazı yerler hepsine 1 yıl garanti veriyor.
Alman malı çoğu kitte ampul ve balansa 2 yıl garanti veriyor.Bu birinci fark.
Birde işçilik var en önemlilerinden biri.
Tuncay abi de Toyota da taktırmış ve tampon altına monteli.Büyük ihtimal sarılmadan takıldı.Ben işçilik yüzünden sürekli Toyotanın kapısını çalmayı sevmem.
Kendimden örnek vereyim hepsiburada.com dan xenon kit aldım monza.kiti kendim montajını yaptım.Balansları sararak taktığım için hiç bir sorun yaşamıyorum.
Benim için Güney doğu bölgesi de olsa bir sorun için başvurmak istemem bu Toyota servisi yanımda olsa da.Stres yapmadan yolculuğa çıkmak isterim.Yolda sorun çıktığında gecenin bir yarısı Toyota servisi aramayı istemem.
(Bu mesajı özellikle Tuncay abinin montajda yaşadığı (bence) talihsizlikten dolayı yazdım)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 06, 2010, 14:08:21 »
Emre sende haklısın ergünde.Şimdi işçilik çok önemli sen bu konuda haklısın.İsmini vereyim bayinin.D.bakır kardelen servisindeorjinal diye tavsiye edilen xenon takıldı.Beyin ecu larıfarların altına tamponun içine denk gelecek şekilde montajı yapıldı.Bizim araçlarda sol davlumbazda su kanaalları var sağda yok.Soldaki Gecen sene ocakta busene gene ocak ayında 2defa her kış geldiğinde arızalandı.Su temas ediyor muhtemelen.Gene değişti gene aynı yere takıldı.İç tarafta bulamıyolar montajı yapacak yeri burda montaj işçilik hatası doğuyor.Ama ergünün dediği gibi güneydoguda bir parçaya ulaşmak çok zor mardine en yakın servis diyarnakır oda 120 km.Serviste taktırdığım için sağolsunlar hemen direk değişiyolar bir sıkıntı çıkarmıyolar.Ama işte montajı da kaput altında olsa bir sıkıntı yok.Bende Bizim kasada xenon takanlar sol beynı nerye takmışlar diye bakıyom.Bulursam bir yer gider yaptırırım kardelene.Bir lirada para alamazlar benden valla..Zaten onlarda almazlar.Aldığın mala fazla para veriyon ama kafan rahat oluyor.Bide arıza lambası falan yakıyor bazı xenonlar.
Ama şunuda kabul edelim servis fiyatları işçilikler cok pahalı.
Bu konuda makul seviyelere çekmeleri lazım..Ön tamponumda taş izi falan çok fazla devamlı izmire antepe gidip geldigim için.Serviste tampon boyama sök tak 300 tl diyor.Auto king 150 tl diyor.Onlarda garanti veriyor serviste gelde yap hangisinde yapacaksın
Emre kardeş  sarılmamış demişin büyük ihtimalle.Sendede tamponun altına takılı.ordaysa ne ile sardılar ne yaptılar bilmiyorum.Ergün kardeşim kendilerinin farıun arkasına kelepçeledigini söyledi.Siz nasıl yaptırdınız
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Toyota Orijinal Xenon Far Kiti Hk.
« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2010, 23:30:26 »
Tuncay abi montajını ben kendim yaptım.Birkaç kat naylon ile sardım bir aradan kaçsa bile içeriye kaçmayacak şekilde.Kablo giriş çıkışlarından da klipsle bağladım.
Bağladığım yer ise tekerin üstünde su fıskiye dolumunun çamurluk tarafına (amortisör ile olan araya).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Şubat 08, 2010, 21:04:35 »
tuncay şahin kardeşim görüntüleyip gönderme şansım gerçekten yok fakat ulaşmak isterseniz cep ile irtibata geçebiliriz .bana yine aynı şek,ilde çok pahalı vs vs dendi amma benim içim rahat nedenmi 2 sene garantisi var ben onu bilirim gerçekten başka bişey bilmem açıkçası bence alıcan kalitelisini çekmiycen kaygısını ,benim felsefem budur ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Şubat 08, 2010, 21:09:27 »
hoca zamanında eşeğinin kuyruğunu kesmiş biri gelip kısa biri uzun demiş bunun gibi çok söyleyen olur ben işimi bilirim servisten aldım yaptırdım ve taktırdım herşeyi 2 sene garantisi var dışarda evet birçok ucuz ve kalitesiz mal vardır fakat sizi yarıyolda bırakma olasılıkları çoktur oldukça bu yüzden servise yaptırmak en mantıklısı diye düşünürüm her zaman ,herkese selamlar ...!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 08, 2010, 21:09:47 »
 Bir de bu Toyota xenon kitlerinin muayenelerde sorun olmadığını söyleniyor. Ancak kendim muayeneye gidip görmedim. Çünkü bu kitler 4500 Kelvin'lik. Ama gene söylüyorum çok da emin değilim muayenede sorun etmeyeceklerine...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 09, 2010, 09:55:37 »
kit muayeneden geçmeyi sağlayan şey değil ki..aracın orjinalinde de olsamercek ve far yıkama yoksa ağır kusur, ikisinden birisi varsa hafif kusur oluyor (diye biliyor türkay :) )
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 09, 2010, 12:47:01 »
   Mehmet bey noktalama işaretlerine uyarsanız çok seviniriz.Okumakta zorluk çekiyorum desem yeridir her halde.. :)
   Türkay,bizim A4 en dolu versiyondu.Far yıkama falan yoktu ama Xenon vardı(Hella).Bu nasıl bir iş peki? :wacko:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Şubat 09, 2010, 12:50:48 »
hella merceğin markası özcan abi, xenon kiti philipstir (almanlar orjinal xenonda philips kullanıyor, d2s) far yıkama bazı araçlarda yok evet ama tüvtürk bu ikisi bulunmalı diyor..her halde ikisinden birisi olduğu zaman yeterli oluyordur :blink:
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 09, 2010, 13:08:20 »
   Aynen dediğin gibi.Hella merceğin ve farın markasıydı.Balastı nereye takmıştılar bir türlü göremedim.Sislerde de Philips'in 9 TL'ye satılan 5000K ampulünden takılıydı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 09, 2010, 22:22:30 »
Üzerinde xenon kiti var.2 defada muayeneden geçtim.Hafif kusur sadece uzun hüzmeler ayarsız dedi.Xenonlara bişey demediler.Emre sen Sağdakini su fıskiyesinin oraya taktın.sol taraftaki nerde.Hava filtresi akü var oraya girmiyor.Sigorta kutusu var ayrıca orda yer çok kısıtlı.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 09, 2010, 23:34:27 »
Üzerinde xenon kiti var.2 defada muayeneden geçtim.Hafif kusur sadece uzun hüzmeler ayarsız dedi.Xenonlara bişey demediler.Emre sen Sağdakini su fıskiyesinin oraya taktın.sol taraftaki nerde.Hava filtresi akü var oraya girmiyor.Sigorta kutusu var ayrıca orda yer çok kısıtlı.
Onu da hava filtresinin sürücü tarafında olan boşluğa monteledim(montelemiştim ta ki lpg takılana kadar).Şu an yine orada duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 10, 2010, 00:07:44 »
Hava filtresinin  orda boşlık nerde var.BUnların kablosuda kısa arkaya gitmiyor.Amortisörün oralara  yetişmiyor.Ne bileyim napacam.Ama alüminyum folya ile kaplamak en iyisi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 10, 2010, 00:34:15 »
  Alüminyum folya ile varsa eğer mevcut sıcaklık artmasın sonra?Hani ısı geçirmez ya bu folyo...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Şubat 10, 2010, 00:36:29 »
alüminyum folyo değil de streç film daha mantıklı olmaz mı ?