Gönderen Konu: DİREKSİYONUM DÖNMÜYOR  (Okunma sayısı 2534 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
DİREKSİYONUM DÖNMÜYOR
« : Şubat 06, 2010, 01:13:38 »
 arkadaşlar aracımı özellikle geri vitese takıp park etmek istediğimde aracımın direksiyonu sanki kilitleniyo hidrolik değil de başka bir direksiyon çevriyormuşum gibi geliyor. aracı stop edip tekrar tekrar çalıştırıyorum ama nafile acaba ben mi aracımla ilgili yanlış birşey yapıyorum avensis 2003 model veya park ederken direksiyonu çok fazla sağa sola çevirdiğim için mi böyle yapıyor. ama devamlı olarak ben aracı geri vitese takıp geri bir yere girmek istediğimde oluyor bu olay. bilgilerinizi bekliyorum. İyi geceler
GECECİ MUHASEBECİ

Toyota Club Türkiye

DİREKSİYONUM DÖNMÜYOR
« : Şubat 06, 2010, 01:13:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: DİREKSİYONUM DÖNMÜYOR
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2010, 01:21:00 »
arkadaşlar aracımı özellikle geri vitese takıp park etmek istediğimde aracımın direksiyonu sanki kilitleniyo hidrolik değil de başka bir direksiyon çevriyormuşum gibi geliyor. aracı stop edip tekrar tekrar çalıştırıyorum ama nafile acaba ben mi aracımla ilgili yanlış birşey yapıyorum avensis 2003 model veya park ederken direksiyonu çok fazla sağa sola çevirdiğim için mi böyle yapıyor. ama devamlı olarak ben aracı geri vitese takıp geri bir yere girmek istediğimde oluyor bu olay. bilgilerinizi bekliyorum. İyi geceler
direksiyon hidrolik yağına baktınzmı hiç
96 GLİ a/c

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2010, 01:24:05 »
aracın bakımlarını yeni yaptırmıştım daha 120.000 bakımını daha yaptıralı 1000 km olmadı gerçi. bu işleri pekte bilmediğim için. direk böyle bir arabada başladığım için biraz acemi toyotacıyım.

eğer ki normal bir durum değil se servise götürmem gerekiyor tekrar.  TEŞEKKÜR EDERİM BORA BEY
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2010, 01:33:49 »
rica ederimde,toyatadan başlamanız en doğru karar bence,normalde sorunsuz arabalardır,iş doğru ustayı bulmakta ihtiyaç duyulduğunda.geçmiş olsun size,iyi geceler
96 GLİ a/c

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #4 : Şubat 06, 2010, 06:30:53 »
büyük ihtimal direksiyon kolonunda patlak var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2010, 18:31:41 »
  Hidrolik ya da elektro hidrolik direksiyonları asla turunun sonunda sabit oalrak tutumamak gerekir manevra sırasında. Tur sona geldiğinde direksiyonu bir miktar geri salmak gerekir diroksiyon hidrolik pompasının sağlığı açısından.Direksiyon pompası hiğdrolik seviyesi genelde bakımlarda ihmal edilebilir. Bir baktırtmakta fayda var bence de. Bunun yanında ön düzen ayarlarına da baktırmakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2010, 20:07:47 »
teşekkür ederim. bilgileriniz için.
GECECİ MUHASEBECİ