Gönderen Konu: Xenon Konusunda Yardım  (Okunma sayısı 6059 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Xenon Konusunda Yardım
« : Şubat 05, 2010, 13:16:39 »
Arkadaşlar Allah nasip ederse Xenon takacağım aracıma ve sizlerden bilgi almak istedim.Sorularıma başlıyorum:
1-Aracımın kısa ve uzunlarda ampül tipi nedir? (Kısalarda Hb4 9006 olarak biliyorum ama emin olmalyım)
2-Mavimsi ışık istiyorum Kelvin derecesi arttıkça renk mavileşir hatta yeşile gider biliyorum istediğim mavimsilik için 8000 k mi almalıyım?
3-Yağmur ve sisli havalarda görüş mesafesi azaldığı için sadece kısa farlara düşünüyorum uzunlar orjinal sarı olsun diye düşünüyorum en sağlıklı yöntem nedir uzun ve kısaları xenona mı çevirmeliyim?Bu konuya çok takıyorum uzunlarıda mı Xenon yapmalıyım?
4-Montajı uzun sürer mi?Nasıl montaj edilmeli elektrik nereden alınmalı?
5-http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=18964&k_id=1909&kn=Xenon+Far+Kitleri Bu linkteki Xenon kitine güvenebilir miyim?Kullanan var mı bu markayı?

Şimdiden Teşekkür Ederim Arkadaşlar.
Toyocuk :)

Toyota Club Türkiye

Xenon Konusunda Yardım
« : Şubat 05, 2010, 13:16:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Xenon Yardımm!...
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2010, 22:52:31 »
Hasan hocam merceksiz zenon a karşıyım. Yaptırmasanız daha iyi olmaz mı?
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2010, 23:09:41 »
Alper bey merceksiz xenona karşısınızda yeni üretilen honda civic ve corolla ların xenonlularında mercek yok.Sizinle aynı düşüncedeyim ancak bir farkla.Çin malları yüksek kelvinli ucuz ürünler ve özellikle değinmek istediğim far seviyesi ayarsız araçlar öndeki ve karşıdan gelen sürücüleri tehlikeye atabiliyor.Kendi aracımda  XEnon uygulaması var ve selektör yapan olmuyor.Far seviyem öndeki aracın arka plaka altına denk geliyor.Bazı ları far seviyesini en yukarı kaldırıp direk dikiz aynasında gözünü alan normal sarı halojen ışıklarde xenon kadar tehlikeli olabiliyor.Ayarsız far ce ucuz ürünler yüksek kelvinli ürünler zarar veriyor.Servislerde en fazla4700  6000 k uygulanıyor.Buda ısındıkca rengi sarı beyaz bir renk alıyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2010, 23:13:09 »
Hasan hocam merceksiz zenon a karşıyım. Yaptırmasanız daha iyi olmaz mı?
  aynen katılıyorum
   Cevaplarınıza gelecek olursak
1-bilmiyorum
2-Mavi ışığı neden tercih ediyorsunuz?yağışlı havalarda ışık şiddeti azalacağından hiç bir şey göremeyeceksiniz...Bunun yerine bulabilirseniz 4300k alıp taktırın(merceksiz xenon kullanımına hala karşı olduğumuda belirtmek isterim)
3-İllaki xenon takacağım diyorsanız uzunlarınız halojen olarak kalsın....
4-hiç bir bilgim yok
5-tanımadığım ve bilmediğim bir marka..ampulünü bolca bulabilirsiniz.ucuz markaların hepsinin ampul soketleri birbirine uyuyor...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2010, 23:14:13 »
   Kısaları yanıpta gözümü alan xenon'lu araç geldimi karşıdan hemen uzunlarımı yakarım gözünün içine içine....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 05, 2010, 23:18:21 »
BEnde ayarsız farlara deli oluyorum.Halojen xenon farketmiyor gözünün içine seviyeyi ayarlayanlara deli oluyorum.Nemi yapıyorum normalde  far seviyem 3.5-4 civarı oluyor.O durumda seviyeyi 0 direk farlar yukarda bide xenonun yanında uzun,tatlı olarakta sis farı ekliyorum ozaman uzun farda ise kısa seviyeye geçiyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 06, 2010, 20:30:18 »
Tuncay bey benimde merceksizden kastım orijinal olmayan araçla uyumu bulunmayan zenonlar. Aracın aynası zenona göre tasarlanmıştır ve direk fabrika çıkışı zenondur buna diyecek bir şeyim yok, ama malesef çoğunlukla böyle değil ve sonradan takılan zenonlarda karşıdan gelenin uzunmu kısa far mı yaktığı anlaşılmıyor bile. Hele birde virajlı yollarda arkanıza düşdüyse vay halinize.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2010, 22:36:11 »
   FAbrika çıkışlı Xenon'lu modellerde mercek var.Yetkili satıcıdan çıktı diye orjinal olduğu anlamına gelmez.Zaten bir çok markada xenon'u tak başına alamıyorsunuz.Kaldı ki isterseniz Xenon özelliği için öyle 350-370 TL değil 1.500-2.000 Tl civarı fark ödemek gerekiyor.ÖTV indiriminden yararlanıp Corolla alalım dedik.Sırf xenon uygulaması nedeniyle vazgeçtim.Son günler olduğundan bayilerde arabada yoktu.Xenon nedeniyle araba almadık.BAbam Auris isteseydi o zaman Xenon taktırırdım.Çünkü mercek zaten mevcuttu araçta....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 06, 2010, 22:51:24 »
   Elimde Toyota'nın resmi katalogu var.Xenon seçeneği ile ilgili olarak aynen şu yazılı;
  -xenon (HID) farlar ve far yıkama sistemi
   ama ilgili fotoğrafta gösterilen far'da mercek yok... :wacko: :wacko: ve sadece VSC ile birlikte Elegant A/T modelinde opsiyon olarak sunulmakta.... :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 08, 2010, 15:29:23 »
Valla arkadaşlar onu bunu bilmem benim hiç gözümü almıyor merceksiz Xenonlar.Biliyorsunuz benim kasalarda alıp takabileceğim mercekli far seçeneğide mevcut değil.Gidip farımı açtırıpta illada mercekli olacak die farın ii ile oynatıpta çakma bir mercek takıp ön görüntüsünü hiç bozamam.Ve şuda var gidip alman Valeo merceği alıpta mercek uygulaması yaptırıp hiç verim alamayanıda çok gördüm.Benm farlarım ayarlı iken bile sellektör yiyorum 1 de.Takarım ayarınıda yaptırırım kullanırım.Zaten aracımıda çok kullanan biri değilim yağmur ve kardada çok trafiğe çıkmıyorum o yüzdende kelvin 8000 istiyorum.Mercek olayını takıntı edenleride anlayamıyorum ayarını yapar gezerim Xenonlarla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 08, 2010, 22:15:04 »
   FAbrika çıkışlı Xenon'lu modellerde mercek var.Yetkili satıcıdan çıktı diye orjinal olduğu anlamına gelmez.Zaten bir çok markada xenon'u tak başına alamıyorsunuz.Kaldı ki isterseniz Xenon özelliği için öyle 350-370 TL değil 1.500-2.000 Tl civarı fark ödemek gerekiyor.ÖTV indiriminden yararlanıp Corolla alalım dedik.Sırf xenon uygulaması nedeniyle vazgeçtim.Son günler olduğundan bayilerde arabada yoktu.Xenon nedeniyle araba almadık.BAbam Auris isteseydi o zaman Xenon taktırırdım.Çünkü mercek zaten mevcuttu araçta....
mercek var diye de hop hemen xenon taktıralım düşüncesi de yanlış..çünkü mercekler de xenon için ayrı halojen için ayrı üretilir..corolla ve civic modelinde xenon alındığı zaman (sonradan taktırma değil, dediğiniz gibi 1500-2000 lira fazla verip opsiyondan seçerek) merceksiz farlı oluyor yine..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 09, 2010, 00:47:39 »
Xenon göz alır deniliyor bi yere kadar doğru.Bende taktırdım far ayarını 0 da kullanıyodum önümde gidenler dörtlüleri yakmaya başlayınca şimdi 1 veya 2 de kullanıyorum.
Uzunlara Xenon taktırmayın hiç bi verim alamazsınız.Ama far ayarına dikkat edecekseniz kısalara taktırın rahat edersiniz.
Kelvin olayına gelince benim taktrdıgım zaman fazla param olsaydı philips 4300 kelvin takcaktm 500lira falandı.ben 6000k taktım gayette memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Şubat 09, 2010, 01:12:51 »
bahsi geçen araç h4 kullanıyor, o araca bi-xenon uygulaması yapılabilir.. çok da güzel olur :P kelvin arttıkça göz alma olayı artmaz, çünkü 8000k olan far 6000k olandan hatta 4300k olandan daha az aydınlatıyor :D sadece rengi farklı diye göz alıyor deniyor bence..4300k olanın ışık şiddeti daha fazla çünkü..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 12, 2010, 11:05:21 »
Arkadaşlar kısaları 8000 k taktırıcam ampül tipide h4 değil HB4 yani 9006 die tabir edilen cinsten.Herkes 6000 k diyor ama mavimtrak bi renk veriyor mu merak ettiğim bu benim 6000 k de.Bildiğim kadarı ile 6000 k kristal beyaz 8000 k kristal mavi oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 12, 2010, 11:30:37 »
http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/xenon-renkleri/

Hasan  kardeşim bu  link yardımcı  olacaktır sana  daha  once  biçok kez  xenon  konusu açılmıştır arama sekmesini  kullanarak birçok  bilgiye  ulaşacaksındır ...
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Şubat 12, 2010, 12:45:59 »
internetteki tablolara güvenmenizi önermem, çünkü renkler kitlere göre değişiyor, biz 3 arkadaş, üçümüzde de 8000k xenon var, üçümüzün de rengi farklı..monza kullanan bir arkadaş neredeyse mavi denebilcek bir beyaz, mtec kullanan ben kristal beyaz denebilecek bir mavi, philips kullanan diğer bir 8000k kullanıcısıysa ikimizin tam ortasında..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #16 : Şubat 13, 2010, 04:13:57 »
  Hepinize selam arkadaşlar !!
 öncelikle şunu belirteyim benim mesleki çalışma faliyetim "IŞIKCILIK" bildiğiniz üzere konser, televizyon  sütüdyosu, sinema,toplantı,fuar v.s alanlarda faliyet gösteren bir firmada profosyonel olarak bu işi 15 yıldır yapıyorum işim geregi her türlü ışık kaynağı ile haşır neşir olmuş durumdayım.
aracıma far modifiyesi yapma düşüncesiyle şöyle bir internet ten göz atayım dedim -araştırma ve yapılan uygulamalar bahsedilen deneyimlerden hiç bir şekilde tatmin olamadım aracım toyota olunca sizin yazınıza kadar sürüklendim.
    Arkadaşlar çoğu yazılan aktarılan  ışık kaynakları (arac için)  hakkındaki bilgi yanlışlıklarla dolu.
    amacım ukelalık yapmak deildir kesinlikle yanlış anlaşılmasını istemem özellikle kelvin-watt-lümen-candil fen bilimlerinden fiziğin ışık kaynakları- optik konularının içinde olup öle basit bir şekilde herkesin hesabinı yapıp atıp tutacağı konular değildir. benim düşüncem böyle.
   Hasan arkadaşıma yardımcı olmak istersek sorularına kısa cevaplar vereyim merak ettiği detay olursa cevaplayayım:
    1:şahsa özel araç için özel ampul tipi olmaz soketi aparatı vs şeyler olur bunu üreten firmalar far tiplerinin standart yada standart dışı özelliklerini dikkate alarak standart genel amaçlı yada sdandart dışı özel ürünler üretirler ____ Senin yapman gereken standart patladıgında çatladıgında her zaman bulabileceğin ampul ve kiti tercih etmen olmalıdır
    2: İstediğin maviliğin derecesini biz bilemeyiz yanında olup bize göstermediğin sürece yalnızca sen bilebilirsin şu pozizyonda terciğini sen yap
    Ancak Kelvin değerine bakarak bir lambanın hangi dalga boylarında ışık saçtığına karar verme hatasına düşmemek gerekir. Kelvin değerini spektral grafik üzerindeki tüm sıçramaların meydana geldiği dalgaboylarının bir toplamı olarak ele alabilirsiniz. Bu toplam içinde spektral tablo verilmemişse eğer hangi dalga boylarının daha yüksek olduğuna karar vermek mümkün değildir. Örneğin 5000K değerine sahip olan bir lambanın içinde bizim için önemli olan 450 ve 650 nm civarında hiçbir sıçrama yokken tamamı 550nm civarındaki yeşil ışıktan kaynaklanıyor olabilir. Aynı renk sıcaklığına (K) sahip iki lambanın saçacakları ışık dalga boyları birbirinden tamamen farklı olabilmektedir. Bu nedenle faydalı olan ışığa karar vermekte kullanmanız gereken değer aslında tek başına  Kelvin değeri olmamalıdır

3: havanın muhalif oldugu zaman larda görüş mesafesi düşer bu yüzden uzun mesafeli farların bir duvara çarpıyormuş gibi bir etki yayar kısa dalga boyuna sahip ışıklar kullan ortalama 600 nanometre dalga boyu ışık yayan sis farı kullanmanı öneririm
bir bütünlük için tamamını değiştir derim  uzun kısa ama benim için kaliteli  sis farı dır
     4:montajı uzun sürecek bir işlem değil ama mutlaka muayene istasyonlarının kabul gördüğü far ayar krıterlerini baz alan lazerli ayarlama makinelerinden ayarını yaptır derim
     5:Marka olayıda kişisel tercih ne oranda satış sonrası destegi var öğren en dikkat edilmesi gereken odur. yoksa parayı verdikten sonra  ooo.

türkay arkadışımın yazdığıda dorudur ama kelvin tabloları yanlış olacağından sanmıyorum farkı
ampul renk farkı aynı kelvindeki lambaların
 a: nanometre dalga boy farkı
 b: lamba içi kulanılan gazın içeriği
  c: kullanım süresi
 d: watt sal farklılıklar vs.vs
gibi bir çok etkene bağlı oldugunu unutmayalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 13, 2010, 11:25:35 »
lamba içindeki kullanılan gazın içeriği farklı olmaz sanırım, xenon dediğimiz şey başlı başına bir gaz zaten, hani şu fen derslerinde ksenon diye okuduğumuz XE diye gösterilen 54 atom numaralı bir element..xenon far dediğimiz sistemin içine başka bir gaz niye konulsun ? ? adı zaten ksenon kullanmasından geliyor..
kullanım süresi rengi değiştiriyor gerçekten de, zamanla kelvin değeri düşüyor olsa gerek (bu far sisteminde renkleri belirtmek için sıcaklığı yani kelvin değeri kullanılıyor) çünkü mavi far beyazlaşıyor, beyaz sarılaşıyor kullandıkça..
wattsal farklılıklar nasıl olsun onu da anlamadım..bu xenon farlar standart 35watt, yani her kitte farklı bir değer olmuyor olsa gerek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Xenon Konusunda Yardım
« Yanıtla #18 : Şubat 13, 2010, 12:55:30 »
resimde görüldüğü gibi ben kısa ve uzun xenon taktırdm arabama uzunda verim alamıyorum anlaşılmıyor sellektör yaptığım falan.Far ayarı sıkıntısıda yok aslında öndeki aracın bagaj seviyesinde ama beyaz olduğu için ışık karşıdan gelen veya önde gidenler dörtlü yakıyor,karşıdan gelen uzunlarını gözüme sokuyor.Taktırıcaksan illa xenon 2.500-3.000 arası fiyatlarda HID'ler var pahalıysa tanesi 350'ye kadar satılıyor onları düşün.Bide sislere de taktır van kedisi gibi olmasın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ynt: Xenon Konusunda Yardım
« Yanıtla #19 : Şubat 13, 2010, 13:40:33 »
berk bu açıdan çekilen bir fotoğrafta farların böyle parlamaması lazım! senin far ayarın çoooooook bozuk!