Gönderen Konu: toyotama yokohama!...:)  (Okunma sayısı 3463 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
toyotama yokohama!...:)
« : Şubat 04, 2010, 20:20:08 »
arkadaşlar aracıma uzun araştırmalardan sonra yokohama aa01 model lastiklerden aldım. 500 km yol yaptım şu ana kadar. size izlenimlerimi aktarmak istiyorum, çünkü lastik alırken kullanıcı önerileri çok önemli, ben de lastik alırken fikir araştırmalarına çok yer vermiştim. resimlerini çekmedim ama zaten internet adresinde yeteri kadar var. araçta yol sesi, lastik sesi kalmadı. fren mesafem ciddi oranda kısaldı. 120 km hızla giderken eski lastiklerim yüzünden (bridgestone b390), sanki 220 ile gidiyormuş gibi ses yapıyordu. şimdi kadrana bakmazsam anlamıyorum. ıslak ve kuru zeminde yol tutuş olayı da çok iyi. aracım 2006 corolla hb. lastikler  195/60/15 ebatlarında. fikir almak isteyenler için umarım aydınlatıcı olmuştur.

Toyota Club Türkiye

toyotama yokohama!...:)
« : Şubat 04, 2010, 20:20:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: toyotama yokohama!...:)
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2010, 20:52:57 »
Yeni lastiklerin hayirli olsun Murat, gule gule kullan.

Lastiklerin bunlardan herhalde?

Biz de Yokohama kullaniyoruz(2 arabada).Kullandigimiz lastiklerin buradaki adi Avid TRZ.

Yokohama tercih edildigini gormek guzel :) Pek yaygin degil Turkiye'de nedense...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2010, 21:00:00 »
 Benim de lastikleri yenilemem lazım, Michelin bayisi bir tanıdığım ısrarla Yokohama tavsiye ediyor. Bir bildiği olsa gerek :) Bakalım 8-10 bin belki idare eder bu bricstonlar :P Sonrasında derin araştırmalarım sırasında tekrar fikrinizi sorabilir miyim :ıslık:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • MyLastik - Aracýnýza Uygun Lastik
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 04, 2010, 21:49:40 »
arkadaşlar aracıma uzun araştırmalardan sonra yokohama aa01 model lastiklerden aldım. 500 km yol yaptım şu ana kadar. size izlenimlerimi aktarmak istiyorum, çünkü lastik alırken kullanıcı önerileri çok önemli, ben de lastik alırken fikir araştırmalarına çok yer vermiştim. resimlerini çekmedim ama zaten internet adresinde yeteri kadar var. araçta yol sesi, lastik sesi kalmadı. fren mesafem ciddi oranda kısaldı. 120 km hızla giderken eski lastiklerim yüzünden (bridgestone b390), sanki 220 ile gidiyormuş gibi ses yapıyordu. şimdi kadrana bakmazsam anlamıyorum. ıslak ve kuru zeminde yol tutuş olayı da çok iyi. aracım 2006 corolla hb. lastikler  195/60/15 ebatlarında. fikir almak isteyenler için umarım aydınlatıcı olmuştur.

Lastikleriniz öncelikle hayırlı olsun.Yokohama ile ilgili bu görüşlerinizi http://www.lastiktestleri.com/Lastikler/Binek%20Yaz%20Lastikleri/YOKOHAMA/A.drive%20AA01 buraya puanlama yaparak gönderirseniz diğer sürücü arkadaşlara çok faydalı olacaktır.Tüm Türkiye'nin kullanıcı odaklı lastik tecrübelerini bir araya topluyoruz. Keyifli sürüşler.
Hayatınız 3 mm'ye bağlı . Sevdikleriniz ve kendiniz için lütfen 3 mm altına inmiş lastiklerinizi değiştirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 04, 2010, 23:25:38 »
Oradaki TRZ degerlendirmesi bana ait, Salih. :)
Site guzel hazirlanmis.Degerlendirme sayisi arttikca bir Tirerack sitesi gibi olacak, lastik alacaklara secimde yardimci olmasi bakimindan. Emegi gecenlere buradan tesekkur... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • t-sport
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2010, 23:31:06 »
çok güzel paylaşım. hayırlı olsun.
bundan sonra toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 05, 2010, 02:34:04 »
B390 kadar kötü bir lastik yok.Yol şartlarından dolayı Gene bridgestone er300 tercih ettim bu sefer.Ama bi daki sefer kesinlikle michelin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 05, 2010, 23:54:32 »
bizim ae101'inde değişmesi lazım ama suan lastiklere ödenek çıkmadı :D

175.65.14 bridgestone (modeline bakmadım ) lastik var arabada. sizce ne tür bi lastik tercih etmeliyim ? uygun olması şart, yoksa böyle gider :D :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #8 : Şubat 06, 2010, 11:00:51 »
aracım uzerınde yokohama ıle geldı fabrıkasından cok ses yapıyordu servise sordum er300 tavsıye ettı.lastıkler sıfır araba sıfır. lastıklerı begenmedı servistekı usta saka gıbı :) bende kızıp michelin pilot aldım cok memnunum.sessız ve yumusak lastık tavsıye ederım.45000 km oldu superler.
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 06, 2010, 15:41:49 »
Yokohama'nin hangi modeliydi Ibrahim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #10 : Şubat 08, 2010, 10:51:46 »
orjınal usutunde gelenlerdi.emn degılım ama c drive olabılırler.
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 08, 2010, 13:15:29 »
teşekkürler arkadaşlar. uzun yol deneyimim oldu dün. adana-maraş arası geldim görev yerime. fazla uzun sayılmaz (190 km) ama olsun. resmen uykum geldi sessizlikten...:) meğer ne kafa şişiriyormuş b390.
Yeni lastiklerin hayirli olsun Murat, gule gule kullan.

Lastiklerin bunlardan herhalde?

evet ahmet bey lastikler bunlar ama 195-60-15 ölçülerinde. desen aynı.

Biz de Yokohama kullaniyoruz(2 arabada).Kullandigimiz lastiklerin buradaki adi Avid TRZ.

Yokohama tercih edildigini gormek guzel :) Pek yaygin degil Turkiye'de nedense...
benim ilk yokohamam, ama son olmayacak sanırım. ülkemizde tercih edilmemesinin en büyük nedeni farklılıktan uzak olmamız sanırım. lastikte bridgestone, telefonda nokia, arabada, toyota, honda , vw.... biraz çizgimizden çıksak sanki evin yolunu kaybedeceğiz... adamlar yapmış yokohamayı, imzasını da atmış made in fapan diye biz hala tereddüt içerisindeyiz. keşke aracımın jant boyutları büyük olsaydı da gidip advan serisi alsaydım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 08, 2010, 13:22:02 »
Benim de lastikleri yenilemem lazım, Michelin bayisi bir tanıdığım ısrarla Yokohama tavsiye ediyor. Bir bildiği olsa gerek :) Bakalım 8-10 bin belki idare eder bu bricstonlar :P Sonrasında derin araştırmalarım sırasında tekrar fikrinizi sorabilir miyim :ıslık:
emre bey deneyimlerimi sizinle paylaşmaktan gurur duyarım. herzaman irtibata geçebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 08, 2010, 13:23:11 »
lastikleri 125 tl ye aldım 5 taksit. bana toplam 500 tl ye mal oldu. ne ucuz ne pahalı..