Gönderen Konu: Corolla 1.3 Yağ Yakma?  (Okunma sayısı 14008 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Corolla 1.3 Yağ Yakma?
« : Şubat 08, 2007, 13:59:44 »
İşyerinden bir abiye birazda tavsiye ettik,Corolla 1.3 aldı 8.000 ytl'ye.

Gerçi o fiyata da fazlasını beklememek lazımda neyse geçelim sorunlara;

Şimdi bu arkadaş aracı aldıktan sonra motorculara fln gösterdi birşeyi yok demişler,arabaya Tartarini marka LPG kiti fln taktırdı 6000km'ye yakın yol yapmış.Tüketim ve performansta birşey yok fakat araba yağ eksiltiyor.Kaçak fln gözükmüyor ve enteresan olan dumandan da pek belli olmuyor.Hemde baya bir eksiltiyor,sert kullanımda 500km'de yarım lt kadar yağ eksiltmiş.

Normal bir motor ustasına gösterdik adam yağ kapağını açıp motor üflüyor segman atmak gerek dedi.500ytl civarında tutar dedi.

Bir sorun daha var araçta,1. ve 2. viteslerde rampa sert rampa inişlerinde ve geri viteste biraz fazla gaz verince arabanın sesi bir anda değişip brooom gibisinden bir ses çıkarıyor.Gösterilen 3 farklı egsozcudan birii orta egzosu biri komple egsozu biride motoru suçladı

Tekrardan söyleyeyim araç 95 model 1.3 Corolla,

Tavsiyelerinizi beklediğim gibi avrupa yakasında iyi bir özel servisi veya ustayı kesinlikle bekliyorum

Toyota Club Türkiye

Corolla 1.3 Yağ Yakma?
« : Şubat 08, 2007, 13:59:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla 1.3 Yağ Yakma?
« Yanıtla #1 : Şubat 08, 2007, 14:34:19 »
bünyamin bey; araba hakketen baya yağ esiyormuş. birde yağ eksiltmenin sert kullanımla ilgisi yok dediler bana, ne kadar doğru bilemem. ama o motorlar döküm motorlar değil mi? vvt i ler alüminyum motor. aracın km si de önemli. motora sekman atılmasında bence 1 ustaylan değil, bi kaç yere göstermek lazım bence. acele karar vermemek lazım. toyota servisi ne derki bu sorunlara? ama ben o kasalarda daha hiç yağ esme duymamıştım. bir de diğer arkadaşlar ne diyecek onlara bakmak lazım. değil mi?
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Corolla 1.3 Yağ Yakma?
« Yanıtla #2 : Şubat 08, 2007, 17:13:58 »
oncelıkle selamlar.benım aracta da bu arac kadar olmasada yag eksıltmesı vardı.bu sorun yuzunden aracımın ust kapagını sokturttum.ve  ust kapak la ılgılı tum parcaları yenıledım. jonta falan.benım dusuncem en kısa zamanda ıyı bır ustaya goturup ust kapagının sokulup yapılması.bunu yaptırmıyorsa bıle ıyı bır motor katkısı ıle (exper marka katkı ben kullandım) bır sure ıdare etmesı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Corolla 1.3 Yağ Yakma?
« Yanıtla #3 : Şubat 08, 2007, 17:24:32 »
Yağ katkısının bir faydası oluyor mu?

Birde kompresyon ölçme olayı her yerde olur mu maliyeti nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
Corolla 1.3 Yağ Yakma?
« Yanıtla #4 : Şubat 08, 2007, 17:58:44 »
önce aracın kaç kmde bu çok önemli ikincisi lpg kullanımında azda olsa yağ sarfiyatı artar 500km çok yakmış motorun herhangi bir yerinden sizin farkedemediğiniz biryerden yağ kaçağı varmı mesela aks kafalarından veya motor contası tarafından birde egzost ağzında herhangi bir yağ üfürmesi veya nemi en azından kokusu varmı illa segmandan olacak diye bir kayıt yok belki sübap boşlularındanda olabilir en iyisi iyi bir ustafa gösterip sentille önce sübap boşluklarını kontrol etmekte fayda var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Corolla 1.3 Yağ Yakma?
« Yanıtla #5 : Şubat 08, 2007, 18:01:07 »
Ses için bir şey söyleyemeyeceğim, serviste öneremem Alfa, Peugeot falan olsaydı araba servis önerirdim ama Toyota ve Honda.da servisle işim olmuyor hiç.

500km.de 1lt yağ eksilten bir arabanın egsozundan duman atmaması bence imkansız. Yağ kaçağı olmasın? Yada blok veya kapakta çatlak olup yağı suya karıştırıyor olmasın hoş öyle bir durumda hemen hararet yapardı. Çok garip bu kadar yağ eksilten arabanın usta tarafından fark edilmemesi garip.

Kompresyon testi 20-30 YTL.ye yapılır, bende bir ara mekanik cihaz vardı sonra sattım. Sanayilerde sorun bir yer bulursunuz elbet. Ancak kompresyon segmanında sorun olmayıp sadece yağ segmanı kırılması falanda olabilir. Bunu motoru açmadan çözemezsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Corolla 1.3 Yağ Yakma?
« Yanıtla #6 : Şubat 08, 2007, 18:12:46 »
Sonuç olarak bu arkadaşın yapması gereken en ekonomik şartlarda nedir?

500km'de 1 değil yarım lt yağ eksiltiyor.

Çatlak olduğunu sanmıyorum radyatör kapağından baktık.

Sonuç olarak araba kompresyona girsin mi yoksa direkt motor mu açılsın?

Sadece japoncu babında değil rektifiyeciler bakmıyor mu bu işe?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
Corolla 1.3 Yağ Yakma?
« Yanıtla #7 : Şubat 08, 2007, 23:08:26 »
Alıntı yapılan: Murat Çelebi
Ses için bir şey söyleyemeyeceğim, serviste öneremem Alfa, Peugeot falan olsaydı araba servis önerirdim ama Toyota ve Honda.da servisle işim olmuyor hiç.

500km.de 1lt yağ eksilten bir arabanın egsozundan duman atmaması bence imkansız. Yağ kaçağı olmasın? Yada blok veya kapakta çatlak olup yağı suya karıştırıyor olmasın hoş öyle bir durumda hemen hararet yapardı. Çok garip bu kadar yağ eksilten arabanın usta tarafından fark edilmemesi garip.

Kompresyon testi 20-30 YTL.ye yapılır, bende bir ara mekanik cihaz vardı sonra sattım. Sanayilerde sorun bir yer bulursunuz elbet. Ancak kompresyon segmanında sorun olmayıp sadece yağ segmanı kırılması falanda olabilir. Bunu motoru açmadan çözemezsiniz.
[/quote]
yağ segmanı kırılsa sanırım ya egzostan yada motorun üst kapağından bem beyaz bir duman atması gerek sanmam öyle olduğuna bu kadar yağ nereye gider ne egzostta var ne başka yerde büyük ihtimal arkadaş kısa yolculuk yapıyor ve de motor ısınana kadar aracı durduruyor bu nedemek araç devamlı iç aksamını krankı veya diğer elemanları yağlarken yanıp kayboluyor birde ne marka yağ kullanıyorsun elf markamı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Corolla 1.3 Yağ Yakma?
« Yanıtla #8 : Şubat 09, 2007, 10:16:59 »
kullanma kılavuzunda 1000 km de 1lt ye kadar maksimum tüketim olabilir diyor ama senin bu sınırıda aşmış bendede 1.6 16V var 10 bin km de 2lt eksiltiyor servis gayet normol dedi sen bir servise götür en iyisi.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Corolla 1.3 Yağ Yakma?
« Yanıtla #9 : Şubat 13, 2007, 15:36:24 »
önemli olan aracın kilometesi toyota 1,3 motorlar  1,6 lara göre  daha az ömürlü olur ve   düzenli kullanılması halinde bile 120 - 130 binde yağ eksiltmeye başlar.... kompresyon segmanları aşınmamış olabilir ama yağ segmanı anlatılanlara göre bitik eğer başka kaçak yoksa (filtre,conta,kartel, tıpa,vs) segmanlar yenilenmeli.olayı anlamanın başka bir yoluda  bujiler çabuk kirlenir( yağlanr ) onlara bakılarakta mantık yürütmek mümkündür...saygılar