Gönderen Konu: Daimi Tek Plaka  (Okunma sayısı 5807 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Daimi Tek Plaka
« : Şubat 04, 2010, 13:42:54 »
  Selam.
 Sizler ile hayata geçirilmesi düşünülen bir uygulamayı paylaşmak istiyorum.

''Emniyet Genel Müdürlüğü, yıl ortasında "tek plaka" uygulamasına geçmeye hazırlanıyor.

TC kimlik numarasına göre verilecek plaka ölene kadar aynı şahsın üzerinde kalacak ve devredilemeyecek.

Trafikte mezara kadar "tek plaka" uygulamasına geçilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları sürdürülen ve Araç Tescil Projesi'nin genişletilmesi ile uygulanacak projenin bu yıl ortalarında hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Yönetmelik değişikliğiyle uygulanmaya konması planlanan projeye göre bir kişiye bir plaka verilecek ve bu ölene kadar o kişinin üzerine kayıtlı olacak.

Sabah Gazetesi'nden Alper Sancar'ın haberine göre; başka şahsa o plaka asıl sahibi ölene kadar verilmeyecek. Araçlar plakasız satılacak. Satan ve alan kişiler kendilerine tahsis edilen plakaları sıfır kilometre ya da ikinci el araçlarına taktıracak.

BELÇİKA VE İSVİÇRE'DE İNCELEME

İçişleri Bakanlığı 'Araç Tescil Ve Sürücü Belgesi İşlemlerinin Elektronik Ortamda Online Olarak Yapılması' projesinin kapsamını genişletiyor.

Güvenlik gerekçeleri ve araç satış işlemlerinde doğan karışıklığın önüne geçmek için plaka projesi hazırlanıyor. Bazı AB üyesi ülkelerde farklı biçimde uygulanan plaka tahsis sistemi Türkiye'ye uyarlanacak. Bu amaçla Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Nevzat Önder Belçika ve İsviçre'ye "inceleme" gezisi yaptı.

Önder, İsviçre ve Belçika'daki sistemi yerinde gördü. Projeye göre bir kişinin aldığı plaka o kişiye kayıtlanacak. Bu plaka o kişiden başkasına verilmeyecek. Tek araç için verilecek plaka ölene kadar aynı kişide kalacak. Yani T.C. Kimlik numarası gibi tescilli araç sahiplerinin de kendilerine özel plakası olacak.

İKİNCİ ELDE DE AYNI PLAKA

Aynı kişilere ait birden çok araç için ise normal prosedür kapsamında plaka tahsisi yapılacak. Araçlar plakasız satılacak. Alıcı-satıcı kişiler kendilerine tahsis edilen plakaları sıfır kilometre ya da ikinci el araçlarına taktıracak.

Emniyet Genel Müdürlüğü plakaların adlarına tescilli araç bulunan kişilerin ismi ya da TC.kimlik numarasına göre vermeyi planlıyor.

Bürokratların hazırladığı rapor İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'a sunulacak. Emniyet verilerine göre Türkiye'de 14 milyon 316 bin 700 tescilli araç sahibi, 20 milyon 460 bin 739 da sürücü belgesi sahibi bulunuyor.''

Alıntı adresi: http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Mezara_kadar_ayni_plaka&tarih=04.02.2010&Newsid=285311&Categoryid=2

Toyota Club Türkiye

Daimi Tek Plaka
« : Şubat 04, 2010, 13:42:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Daimi Tek Plaka
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2010, 13:59:10 »
plakadan yapılan sorgulama yalan olacak artık :)
aslında sağlam bir veri tabanı gerekiyor.karışıklıkların olacağını düşünüyorum,bir kişi birden fazla araba alacaksa nasıl olacak,hepsinde aynı plaka bilgisimi olacak, merakla gelişmeleri beklemek gerek...
hakan hocam paylaşım içinde teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2010, 14:05:55 »
  Ben teşekkür ederim.
 Bazı sorularının cevabı aslında yazıda var ama benim merak ettiğim, ilk işlem nasışl başlayacak. Altımızdaki plakaları gelip birileri bu benim diye alacak mı? :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Starlet
« Yanıtla #3 : Şubat 04, 2010, 14:18:43 »
ben haberi bugün okudum. aslında baştan bakınca iyi bir uygulama gibi duruyor. hayırlı olur inşallah. bence  ilk plakaların değişmesii biraz sıkıntılı olacak. ilk işlemlerde çok kuyruk olur. bu aşama sıkıntısız geçilirse gerisi çok kolay işler. ikinci veya üçüncü aracın sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. isim soyad ve tc kimlik numarasından yüzlerce kombinasyon kurulabilir.
Ynlız özel plaka isteyenler sürtüşme çıkarabilir. bu durum onların hiç hoşuna gitmeyecek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 04, 2010, 14:58:54 »
Güzel bir uygulama olur eğer becerebilirlerse.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2010, 15:08:33 »
hadi  öldük gittik diyelim  plaka da  bizle  tarih mi  olcak :) hanım'a  çocuklara  kalsa  bari ;)

burada  Muhammet  abimize   katılıyorum  çok sağlam veritabanı gerekecektir. Hakan abiminde  merakına  katılıyorum ama  kendımce  düşündüğüm,  uygulama  için  öncelikle  tek bir  il seçilirse  burdakı değişiklerde  sorun olmadığını gördüklerinde  veya sorun  oldukça düzelttikten sonra  Türkiye'ye  yayabilirler

ben şimdi  özel plaka  istiyorum vermiyorlar :) ölene  kadar  bu plaka'yı kullanamam :D :D
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 04, 2010, 15:18:31 »
sakın pilot il demeyin.Çoğu uygulamada biz denizli kobay gibi kullanıyoruz.Herşeyi bizim üstümüzde deniyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 04, 2010, 15:30:42 »
evet  pilot şehir ;)  denizli de  ikamet  edenlerden  başlanabilir  mesela :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #8 : Şubat 04, 2010, 15:52:33 »
Benim plakam sabit kalcaksa problem yok :D Zaten pilot şehir biz oluruz yine

20 A (lpere) N 570 :D

SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 04, 2010, 15:57:42 »
Ben DTS alıcam  inş.   ;) ;) ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 04, 2010, 16:28:38 »
evet  pilot şehir ;)  denizli de  ikamet  edenlerden  başlanabilir  mesela :D :D

evet olabilir :)

Benim plakam sabit kalcaksa problem yok :D Zaten pilot şehir biz oluruz yine

20 A (lpere) N 570 :D

alper plakalarında güzelmiş...

hayırlısı deyip pilot şehirden başlamalarını bekleyeceğiz. sanırım aracı en az olan şehirden başlanır sanırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #11 : Şubat 04, 2010, 16:36:50 »
:) aslında güzel bi uygulama ama arkadaşlarında dedıgı gıbı :) çok karışıklık olur
2001 avensis 1.8...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Altı Yere Yakın Olandan Korkacaksın
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 05, 2010, 00:00:22 »
1:Şu anda özellikle trafik sigortasında illere göre risk farkı var. Mesela benim aracım Niğde plakalı olsa yaklaşık 100 Tl ye trafik sigortası yaptırıcam. Ama aracım mesela Ankara plakalı olsaydı yaklaşık 220 Tl civarı odeyecektim. Yeni düzenleme yürürlüğe girdikten sonra Ankara plakasına sahip bir TC vatandaşı eğer Niğde'ye taşınırsa yine Ankara plakaya göremi trafik sigortasını vs. ödemeye devam edecek. Bununla ilgili bir düzenleme getirirler herhalde
2:Şu kanun çıkmadan, güzel plakalar karaborsa satılma ihtimali olacak
 Bununla ilgili bir düzenleme getirirler herhalde devlet büyüklerimiz
1998 Toyota Corolla 1.3 XL Zeytin Gri
GaLaTaSaRaY
Nokia E71

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #13 : Şubat 05, 2010, 00:08:08 »
iyi bi para bastırabilirsem 34 can 33 almak isterim ama dur bakalım daha önce biri almamışsa tabiki...
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 05, 2010, 00:12:51 »
iyi bi para bastırabilirsem 34 can 33 almak isterim ama dur bakalım daha önce biri almamışsa tabiki...

Yavru çakal bende 81 olanını istiyordum hep :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #15 : Şubat 05, 2010, 00:16:48 »
araştıracam işte cumartesi dönüyorum istanbula araya çevresi sağlam bi kaç kişi sokacam öğrensinler diye :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 05, 2010, 00:19:04 »
araştıracam işte cumartesi dönüyorum istanbula araya çevresi sağlam bi kaç kişi sokacam öğrensinler diye :D

O kadar uğraşma yav önce bi Emniyetten plaka sorgulamadna öğren bakalım araç kimdeymiş neymiş ;) Benim istediğim 6 plaka vardı 5 i şahinde çıktı gül gül öldüm :rofl :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 05, 2010, 00:21:35 »
O kadar uğraşma yav önce bi Emniyetten plaka sorgulamadna öğren bakalım araç kimdeymiş neymiş ;) Benim istediğim 6 plaka vardı 5 i şahinde çıktı gül gül öldüm :rofl :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
   iyi iyi şahinci dayılarla kanka olursun artık :D :rofl:

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Şubat 05, 2010, 02:36:50 »

Daimi tek plakam olsun. Çok güzel aslında. Ama istenilen bi şey olsun. İsimlerin baş harfi ve son rakamlar gibi.

Mesela benimki 61 İHT 061 olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #19 : Şubat 05, 2010, 02:47:24 »
benim 17 TEB 017 mı olcak taksı plakası gibi istemem :) bide canakkale daha 2 harfli 3 harfe gecer o zaman belkı :D